• Om
  • Recept: Baka glutenfritt
  • Recept: Laga glutenfritt
Baka och laga glutenfritt med Malin
Glutenfritt brödVardag

Fröbröd utan mjöl

av Malin Vesterback 5 mars, 2015

Fröbröd med frukt och mandel är ett recept för dig som vill ha ett så fiberrikt bröd som det bara är möjligt. Packat med frön och nötter är det här ett riktigt magjobbarbröd! Du som gillar fröknäcke kommer definitivt att gilla detta recept.

 

FRÖBRÖD MED FRUKT & MANDEL

1 bröd

  • 2,5 dl solrosfrön
  • 1 dl hela linfrön
  • 1 dl grovt hackade mandlar
  • 3,5 dl glutenfria havregryn
  • 1 dl hackade, torkade frukter
  • 2 msk chiafrön
  • 3 msk psylliumfröskal
  • 1 tsk salt
  • 1 msk honung eller sirap
  • 0,5 dl kokosolja
  • 3,5 dl varmt vatten
GÖR SÅ HÄR
  1. Blanda alla torra ingredienser i en stor skål.
  2. Rör ihop honung, kokosolja och vatten i en liten skål. Häll det över det torra ingredienserna och rör om.
  3. Arbeta degen tills allt är väl blandat, alla torra ingredienser har täckts med vätskan och degen blivit riktigt tjock.
  4. Lägg degen i en liten brödform.
  5. Jämna till ytan på brödet. Låt det gosa till sig i rumstemperatur i minst 2 timmar, gärna över natten. 
  6. Sätt ugnen på 175 C.
  7. Baka brödet i 30 minuter, ta sedan ut brödet ur formen och grädda ytterligare 10 minuter utan brödform.
  8. När brödet är klart (det låter ihåligt när du knackar på det) behöver det vila och svalna ordentligt innan det skärs upp.

    Servera med en god ost.

chiafrönfikonfrönmandelsolrosfrön
0 kommentar
0
FacebookTwitterPinterestWhatsappEmail
Malin Vesterback

Finlandssvensk kreatör och entreprenör.

nästa inlägg
Omelettrulle med lax och spenat

Fler recept att pröva

Receptet på mina glutenfria falafel

16 april, 2021

Söt-syrlig glutenfri kavring med tranbär och nötter –...

28 november, 2020

Naturligt glutenfri kavring med lingon

4 november, 2020

Baka saftiga glutenfria frallor med sötpotatis – enkelt...

10 oktober, 2020

Så här bakar du glutenfria brödkakor med inspiration...

18 juli, 2020

Glutenfri kaka med kaffesmak

27 juni, 2020

Baka glutenfria naanbröd

9 juni, 2020

Glutenfritt tunnbröd i stekpanna

24 maj, 2020

Snabba glutenfria bullar utan jäst: chokladbollsbullar

21 maj, 2020

Quinoabiffar med tonfisk: fish cakes

19 maj, 2020

Lämna en kommentar Avbryt svar

Recipe Rating




Spara mitt namn, e-post- och webbadress i denna webbläsare till nästa gång.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Sök recept

Om bloggen

Om bloggen

Malin Vesterback

Hej och välkommen till min receptblogg! Här hittar du mig och mina glutenfria recept som jag utvecklar hemma i mitt kök i Vasa, Finland.

ENDAST FÖR INSPIRATION
Mina recept är på experimentstadiet. Jag kan inte garantera att du får ett likadant resultat hemma. Jag hoppas ändå att du är vågar pröva själv och berätta hur det gick! Tillsammans blir vi bättre på att baka glutenfritt.

Receptkategorier

  • Baka glutenfritt
    • Glutenfritt bröd
    • Glutenfritt knäckebröd och kex
    • Glutenfria mjuka kakor
    • Glutenfria muffins
    • Glutenfria småkakor
    • Glutenfria bullar
    • Glutenfri söt paj
    • Glutenfria tårtor
    • Glutenfri cheesecake
    • Glutenfria bakelser
  • Laga glutenfritt
    • Pizza & plåtbröd
    • Glutenfri matpaj
    • Soppa
    • Glutenfri pasta
    • Gryta
    • Fisk
    • Kyckling

About Me

About Me

Malin Vesterback

Finlandssvensk receptkreatör

malins glutenfria på instagram

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
  • Email

@2020 - All Right Reserved. Designed and Developed by Mynta Media


Tillbaka till toppen
Baka och laga glutenfritt med Malin
  • Om
  • Recept: Baka glutenfritt
  • Recept: Laga glutenfritt