Fröbröd med frukt och mandel är ett recept för dig som vill ha ett så fiberrikt bröd som det bara är möjligt. Packat med frön och nötter är det här ett riktigt magjobbarbröd! Du som gillar fröknäcke kommer definitivt att gilla detta recept.

FRÖBRÖD MED FRUKT & MANDEL
1 bröd
- 2,5 dl solrosfrön
- 1 dl hela linfrön
- 1 dl grovt hackade mandlar
- 3,5 dl glutenfria havregryn
- 1 dl hackade, torkade frukter
- 2 msk chiafrön
- 3 msk psylliumfröskal
- 1 tsk salt
- 1 msk honung eller sirap
- 0,5 dl kokosolja
- 3,5 dl varmt vatten
GÖR SÅ HÄR
- Blanda alla torra ingredienser i en stor skål.
- Rör ihop honung, kokosolja och vatten i en liten skål. Häll det över det torra ingredienserna och rör om.
- Arbeta degen tills allt är väl blandat, alla torra ingredienser har täckts med vätskan och degen blivit riktigt tjock.
- Lägg degen i en liten brödform.
- Jämna till ytan på brödet. Låt det gosa till sig i rumstemperatur i minst 2 timmar, gärna över natten.
- Sätt ugnen på 175 C.
- Baka brödet i 30 minuter, ta sedan ut brödet ur formen och grädda ytterligare 10 minuter utan brödform.
- När brödet är klart (det låter ihåligt när du knackar på det) behöver det vila och svalna ordentligt innan det skärs upp.
Servera med en god ost.