Dessa fräscha gravlaxsnittar gör du ovanpå gurkskivor istället för brödbitar eller kex. Perfekt, svalkande tilltugg en varm sommardag. Extra dekorativt blir det om du gör ränder i gurkans skal med en potatisskalare.
GRAVLAXSNITTAR UTAN BRÖD
1 medelstor gurka
ca 200 g gravlax i skivor
färsk dill
Kräm:
100 g naturell färskost
2 msk crème fraiche
1 dl finhackad dill
en nypa vitpeppar
1 tsk rivet citronskal
0,5 tsk flytande honung
1. Skala gurkan slarvigt med en potatisskalare, det blir snyggt med ränder! Skär sedan gurkan i slantar.
Kräm:
1. Rör ihop färskost och crème fraiche.
2. Smaksätt röran med färsk dill, vitpeppar, citron och honung. Tänk på att gravlaxen är väldigt salt så försök motstå frestelsen att salta själva krämen.
3. Häll upp krämen i en spritspåse och spritsa ut en klick på varje gurkskiva.
4. Toppa med gravlaxskivor som du format till rosor i handen.
5. Dekorera med färsk dill.
2 kommentarer
Ser jättegott ut! Dessutom enkelt att göra! Tack!
Oj så bra! Är själv känslig mot typ alla bröd och bakverk så älskar att få tips om alternativ!