• Om
  • Recept: Baka glutenfritt
  • Recept: Laga glutenfritt
Baka och laga glutenfritt med Malin
BrunchBufféFestFiskGlutenfria salta tilltuggSnacksSommarVår

Gravlaxsnittar utan bröd

av Malin Vesterback 10 juni, 2016

Dessa fräscha gravlaxsnittar gör du ovanpå gurkskivor istället för brödbitar eller kex. Perfekt, svalkande tilltugg en varm sommardag. Extra dekorativt blir det om du gör ränder i gurkans skal med en potatisskalare.

GRAVLAXSNITTAR UTAN BRÖD

1 medelstor gurka
ca 200 g gravlax i skivor
färsk dill

Kräm:
100 g naturell färskost
2 msk crème fraiche
1 dl finhackad dill
en nypa vitpeppar
1 tsk rivet citronskal
0,5 tsk flytande honung

1. Skala gurkan slarvigt med en potatisskalare, det blir snyggt med ränder! Skär sedan gurkan i slantar.

Kräm:
1. Rör ihop färskost och crème fraiche.
2. Smaksätt röran med färsk dill, vitpeppar, citron och honung. Tänk på att gravlaxen är väldigt salt så försök motstå frestelsen att salta själva krämen.
3. Häll upp krämen i en spritspåse och spritsa ut en klick på varje gurkskiva.
4. Toppa med gravlaxskivor som du format till rosor i handen.
5. Dekorera med färsk dill.

gravlaxgurka
2 kommentarer
0
FacebookTwitterPinterestWhatsappEmail
Malin Vesterback

Finlandssvensk kreatör och entreprenör.

föregående inlägg
Omelettrulle med lax och spenat
nästa inlägg
Glutenfria pitabröd på grillen

Fler recept att pröva

Glutenfri tårta till 2-åringen: recept på siffertårta med...

2 augusti, 2021

Julcupcakes: Glutenfria pepparkaksmuffins med cream cheese frosting

8 december, 2020

Laga sötsyrlig dessert med dulce de leche och...

7 november, 2020

Raw äppelkaka – glutenfri och vegansk äppelkaka utan...

18 oktober, 2020

Glutenfria cupcakes med italiensk maräng

20 september, 2020

Marängtårta med Rice Crispies, Daim och hemlagad chokladkolasås

9 september, 2020

Glutenfri västerbottenpaj toppad med lax och färskost

30 augusti, 2020

Kokospannacotta med mango i romsockerlag

12 juli, 2020

Picklad rödlök med lime

15 juni, 2020

Vegansk och glutenfri tårta

6 juni, 2020

2 kommentarer

Kitty 13 juni, 2016 - 19:23

Ser jättegott ut! Dessutom enkelt att göra! Tack!

Svara
Anna 4 juni, 2017 - 16:11

Oj så bra! Är själv känslig mot typ alla bröd och bakverk så älskar att få tips om alternativ!

Svara

Lämna en kommentar Avbryt svar

Recipe Rating




Spara mitt namn, e-post- och webbadress i denna webbläsare till nästa gång.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Sök recept

Om bloggen

Om bloggen

Malin Vesterback

Hej och välkommen till min receptblogg! Här hittar du mig och mina glutenfria recept som jag utvecklar hemma i mitt kök i Vasa, Finland.

ENDAST FÖR INSPIRATION
Mina recept är på experimentstadiet. Jag kan inte garantera att du får ett likadant resultat hemma. Jag hoppas ändå att du är vågar pröva själv och berätta hur det gick! Tillsammans blir vi bättre på att baka glutenfritt.

Receptkategorier

  • Baka glutenfritt
    • Glutenfritt bröd
    • Glutenfritt knäckebröd och kex
    • Glutenfria mjuka kakor
    • Glutenfria muffins
    • Glutenfria småkakor
    • Glutenfria bullar
    • Glutenfri söt paj
    • Glutenfria tårtor
    • Glutenfri cheesecake
    • Glutenfria bakelser
  • Laga glutenfritt
    • Pizza & plåtbröd
    • Glutenfri matpaj
    • Soppa
    • Glutenfri pasta
    • Gryta
    • Fisk
    • Kyckling

About Me

About Me

Malin Vesterback

Finlandssvensk receptkreatör

malins glutenfria på instagram

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
  • Email

@2020 - All Right Reserved. Designed and Developed by Mynta Media


Tillbaka till toppen
Baka och laga glutenfritt med Malin
  • Om
  • Recept: Baka glutenfritt
  • Recept: Laga glutenfritt