• Om
  • Recept: Baka glutenfritt
  • Recept: Laga glutenfritt
Baka och laga glutenfritt med Malin
BrunchFikaFrukostGlutenfria muffins

Glutenfria och mjölkfria muffins till mellanmålet

av Malin Vesterback 8 februari, 2018

Morning glory muffins kallas dessa glutenfria och mjölkfria muffins med morot och äpple. Tanken är att de ska vara ett matigt alternativ till smörgås eller ett nyttigare fika. Servera dem som frukost eller mellanmål.

Du kan baka muffinsen på vilket glutenfritt mjöl som du vill, i receptet används teffmjöl som ger en mustig smak till smeten liksom kokossocker som både ger sötma och färg.

Morning Glory Muffins

10-12 st

  • 3 skalade och rivna morötter
  • 1 skalat och rivet äpple
  • 3 ägg
  • 2 dl rapsolja
  • 3 dl teffmjöl
  • 2 dl kokossocker
  • 1 dl kokosflingor
  • 1 dl boveteflingor
  • 2 tsk bikarbonat
  • 1 tsk psylliumpulver (fiberhusk)
  • 1 tsk malen ingefära
  • 2 tsk kanel
  • 0,5 tsk salt
  • 1 dl cashewnötter (eller andra nötter/frön)
  • 2 dl torkade tranbär eller russin

GÖR SÅ HÄR
1. Blanda alla torra ingredienser i en skål.
2. Rör ihop 3 ägg och 2 dl rapsolja i en skål och vänd ner blandningen i de torra ingredienserna.
3. Tillsätt riven morot och äpple och blanda väl.
4. Rör till sist ner nötterna och tranbären.
5. Fördela smeten i 12 pappersformar (gärna i muffinsplåt) och grädda ca 12-15 minuter tills de fått färg.


Betygsätt receptet:

Klicka för att betygsätta receptet
[Totalt: 1 Medeltal: 5]
äpplemorotteffmjöl
0 kommentar
0
FacebookTwitterPinterestWhatsappEmail
Malin Vesterback

Finlandssvensk kreatör och entreprenör.

föregående inlägg
Nyttigare laxbullar med avokadosås
nästa inlägg
Baka en glutenfri banantårta

Fler recept att pröva

Julcupcakes: Glutenfria pepparkaksmuffins med cream cheese frosting

8 december, 2020

Baka saftiga glutenfria frallor med sötpotatis – enkelt...

10 oktober, 2020

Glutenfria cupcakes med italiensk maräng

20 september, 2020

Glutenfria cupcakes – grundrecept, fyllningar och frostings

5 september, 2020

Glutenfri västerbottenpaj toppad med lax och färskost

30 augusti, 2020

Glutenfri kaka med kaffesmak

27 juni, 2020

Så här bakar du naturligt glutenfri kladdkaka med...

29 maj, 2020

Baka naturligt glutenfri tårta till morsdag: stracciatellatårta

23 maj, 2020

Snabba glutenfria bullar utan jäst: chokladbollsbullar

21 maj, 2020

Chiapudding med jordgubbar

17 maj, 2020

Lämna en kommentar Avbryt svar

Recipe Rating




Spara mitt namn, e-post- och webbadress i denna webbläsare till nästa gång.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Sök recept

Om bloggen

Om bloggen

Malin Vesterback

Hej och välkommen till min receptblogg! Här hittar du mig och mina glutenfria recept som jag utvecklar hemma i mitt kök i Vasa, Finland.

ENDAST FÖR INSPIRATION
Mina recept är på experimentstadiet. Jag kan inte garantera att du får ett likadant resultat hemma. Jag hoppas ändå att du är vågar pröva själv och berätta hur det gick! Tillsammans blir vi bättre på att baka glutenfritt.

Receptkategorier

  • Baka glutenfritt
    • Glutenfritt bröd
    • Glutenfritt knäckebröd och kex
    • Glutenfria mjuka kakor
    • Glutenfria muffins
    • Glutenfria småkakor
    • Glutenfria bullar
    • Glutenfri söt paj
    • Glutenfria tårtor
    • Glutenfri cheesecake
    • Glutenfria bakelser
  • Laga glutenfritt
    • Pizza & plåtbröd
    • Glutenfri matpaj
    • Soppa
    • Glutenfri pasta
    • Gryta
    • Fisk
    • Kyckling

About Me

About Me

Malin Vesterback

Finlandssvensk receptkreatör

malins glutenfria på instagram

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
  • Email

@2020 - All Right Reserved. Designed and Developed by Mynta Media


Tillbaka till toppen
Baka och laga glutenfritt med Malin
  • Om
  • Recept: Baka glutenfritt
  • Recept: Laga glutenfritt