Glutenfria och mjölkfria muffins till mellanmålet

Morning glory muffins kallas dessa glutenfria och mjölkfria muffins med morot och äpple. Tanken är att de ska vara ett matigt alternativ till smörgås eller ett nyttigare fika. Servera dem som frukost eller mellanmål.

Du kan baka muffinsen på vilket glutenfritt mjöl som du vill, i receptet används teffmjöl som ger en mustig smak till smeten liksom kokossocker som både ger sötma och färg.

Morning Glory Muffins

10-12 st

  • 3 skalade och rivna morötter
  • 1 skalat och rivet äpple
  • 3 ägg
  • 2 dl rapsolja
  • 3 dl teffmjöl
  • 2 dl kokossocker
  • 1 dl kokosflingor
  • 1 dl boveteflingor
  • 2 tsk bikarbonat
  • 1 tsk psylliumpulver (fiberhusk)
  • 1 tsk malen ingefära
  • 2 tsk kanel
  • 0,5 tsk salt
  • 1 dl cashewnötter (eller andra nötter/frön)
  • 2 dl torkade tranbär eller russin

GÖR SÅ HÄR
1. Blanda alla torra ingredienser i en skål.
2. Rör ihop 3 ägg och 2 dl rapsolja i en skål och vänd ner blandningen i de torra ingredienserna.
3. Tillsätt riven morot och äpple och blanda väl.
4. Rör till sist ner nötterna och tranbären.
5. Fördela smeten i 12 pappersformar (gärna i muffinsplåt) och grädda ca 12-15 minuter tills de fått färg.


Betygsätt receptet:

Klicka för att betygsätta receptet
[Totalt: 1 Medeltal: 5]
KategorierBrunch Fika Frukost

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.