Sötsyrliga cheesecakerutor blir en trevlig omväxling på fikabordet. Använd färska bär om möjligt.
Cheesecakerutor med citron och bär
Botten:
150 g glutenfria digestivekex
2 msk socker
50 g smält smör
Fyllning:
500 g philadelphiaost (2,5 paket)
2 ägg
saft och skal av 1 stor citron
1,5 dl strösocker
blåbär och jordgubbar
Botten:
1. Sätt ugnen på 170 grader.
2. Mixa kexen med socker. Tillsätt smält smör och kör till en massa i matberedaren.
3. Tryck ut kexmassan i botten av en rektangulär eller fyrkantig pajform (ca 23 x 23 cm) klädd med bakplåtspapper.
4. Förgrädda bottnen i 10 minuter och låt sedan svalna helt.
Fyllning:
1. Diska ur matberedaren och mixa ihop philadelphiaost, ägg, citronsaft, citronskal och socker i den.
2. Häll fyllningen i den förberedda pajformen och dekorera med blåbär och halverade jordgubbar (snittytan uppåt). Bären kommer att sjunka till botten av kakan men stiger till ytan under gräddningen.
3. Grädda kakan i 170 C i 35 minuter.
4. Stäng därefter av ugnen och låt kakan vara kvar på eftervärme i en timme.
Låt kakan sätta sig minst två timmar i kylen innan du skär den i snygga rutor.
Pudra över florsocker som avslutning!
4 kommentarer
Hej. Vad är det för grader du använder i ugnen? Mvh Michaela
Hej, blev rädd att jag glömt skriva ut det! Men det står nog, 170 C 🙂
Uppdatering 15.5: Förtydligade ännu i texten, 170 C för alla moment
Ser supergoda ut . Ska faktiskt göra detta och bjuda mina fd arbetskamrater på, det lär göra succé.