• Om
  • Recept: Baka glutenfritt
  • Recept: Laga glutenfritt
Baka och laga glutenfritt med Malin
FikaGlutenfri cheesecakeGlutenfria bakelserSommar

Cheesecakerutor med citron och bär

av Malin Vesterback 8 juni, 2019

Sötsyrliga cheesecakerutor blir en trevlig omväxling på fikabordet. Använd färska bär om möjligt.

Cheesecakerutor med citron och bär

Botten:
150 g glutenfria digestivekex
2 msk socker
50 g smält smör

Fyllning:
500 g philadelphiaost (2,5 paket)
2 ägg
saft och skal av 1 stor citron
1,5 dl strösocker
blåbär och jordgubbar

Botten:
1. Sätt ugnen på 170 grader.
2. Mixa kexen med socker. Tillsätt smält smör och kör till en massa i matberedaren.
3. Tryck ut kexmassan i botten av en rektangulär eller fyrkantig pajform (ca 23 x 23 cm) klädd med bakplåtspapper.
4. Förgrädda bottnen i 10 minuter och låt sedan svalna helt.

Fyllning:
1. Diska ur matberedaren och mixa ihop philadelphiaost, ägg, citronsaft, citronskal och socker i den.
2. Häll fyllningen i den förberedda pajformen och dekorera med blåbär och halverade jordgubbar (snittytan uppåt). Bären kommer att sjunka till botten av kakan men stiger till ytan under gräddningen.
3. Grädda kakan i 170 C i 35 minuter.
4. Stäng därefter av ugnen och låt kakan vara kvar på eftervärme i en timme.

Låt kakan sätta sig minst två timmar i kylen innan du skär den i snygga rutor.

Pudra över florsocker som avslutning!

blåbärcitronfärskostjordgubbar
4 kommentarer
0
FacebookTwitterPinterestWhatsappEmail
Malin Vesterback

Finlandssvensk kreatör och entreprenör.

föregående inlägg
Så här lagar du saftig ugnslax med sweet chili – servera med fräsch avokadosallad
nästa inlägg
Glutenfria muffins med rabarber och smuldeg

Fler recept att pröva

Glutenfri tårta till 2-åringen: recept på siffertårta med...

2 augusti, 2021

Raw äppelkaka – glutenfri och vegansk äppelkaka utan...

18 oktober, 2020

Glutenfria cupcakes – grundrecept, fyllningar och frostings

5 september, 2020

Glutenfri västerbottenpaj toppad med lax och färskost

30 augusti, 2020

Kokospannacotta med mango i romsockerlag

12 juli, 2020

Glutenfri kaka med kaffesmak

27 juni, 2020

Picklad rödlök med lime

15 juni, 2020

Så här bakar du naturligt glutenfri kladdkaka med...

29 maj, 2020

Baka naturligt glutenfri tårta till morsdag: stracciatellatårta

23 maj, 2020

Snabba glutenfria bullar utan jäst: chokladbollsbullar

21 maj, 2020

4 kommentarer

Michaela 15 maj, 2016 - 02:28

Hej. Vad är det för grader du använder i ugnen? Mvh Michaela

Svara
Malin 15 maj, 2016 - 10:26

Hej, blev rädd att jag glömt skriva ut det! Men det står nog, 170 C 🙂

Svara
Malin 15 maj, 2016 - 10:29

Uppdatering 15.5: Förtydligade ännu i texten, 170 C för alla moment

Svara
Gunvor 15 maj, 2016 - 18:26

Ser supergoda ut . Ska faktiskt göra detta och bjuda mina fd arbetskamrater på, det lär göra succé.

Svara

Lämna en kommentar Avbryt svar

Recipe Rating




Spara mitt namn, e-post- och webbadress i denna webbläsare till nästa gång.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Sök recept

Om bloggen

Om bloggen

Malin Vesterback

Hej och välkommen till min receptblogg! Här hittar du mig och mina glutenfria recept som jag utvecklar hemma i mitt kök i Vasa, Finland.

ENDAST FÖR INSPIRATION
Mina recept är på experimentstadiet. Jag kan inte garantera att du får ett likadant resultat hemma. Jag hoppas ändå att du är vågar pröva själv och berätta hur det gick! Tillsammans blir vi bättre på att baka glutenfritt.

Receptkategorier

  • Baka glutenfritt
    • Glutenfritt bröd
    • Glutenfritt knäckebröd och kex
    • Glutenfria mjuka kakor
    • Glutenfria muffins
    • Glutenfria småkakor
    • Glutenfria bullar
    • Glutenfri söt paj
    • Glutenfria tårtor
    • Glutenfri cheesecake
    • Glutenfria bakelser
  • Laga glutenfritt
    • Pizza & plåtbröd
    • Glutenfri matpaj
    • Soppa
    • Glutenfri pasta
    • Gryta
    • Fisk
    • Kyckling

About Me

About Me

Malin Vesterback

Finlandssvensk receptkreatör

malins glutenfria på instagram

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
  • Email

@2020 - All Right Reserved. Designed and Developed by Mynta Media


Tillbaka till toppen
Baka och laga glutenfritt med Malin
  • Om
  • Recept: Baka glutenfritt
  • Recept: Laga glutenfritt