• Om
  • Recept: Baka glutenfritt
  • Recept: Laga glutenfritt
Baka och laga glutenfritt med Malin
Glutenfria muffinsSommar

Glutenfria muffins med rabarber och smuldeg

av Malin Vesterback 23 juli, 2019

Glutenfria muffins behöver absolut inte vara torra och tråkiga. Ta vara på rabarbern vid husknuten och gör dessa smakrika, glutenfria muffins med smuldeg! Den perfekta kompromissen mellan smulpaj och kaka.

Servera nybakade, glutenfria muffins med vaniljsås!

Glutenfria muffins

Kommentar:

”Problemet” med rabarber i bakning tycker jag är att den är så tråkig att tugga på. Alltså, jag gillar inte tanken på en kaksmet med en massa jobbiga bitar av träig rabarber i. Det är ju nästan så att det förstör mer än vad det ger!
Nej, rabarber ska kokas sönder innan man blandar ner den i en kaksmet eller deg, det är min åsikt.

Malin, receptskapare

Skriv ut

Glutenfria muffins med rabarber

Mumsiga muffins utan gluten smaksatta med rabarberkompott och toppade med smuldeg.
Spara på pinterest
Portioner 10 st
Receptkreatör Malin Vesterback

Ingredienser

Rabarberkompott

  • 250 g rabarber i bitar
  • 1 st citron saften + skalet fint rivet
  • 1 dl socker

Smuldeg

  • 50 g smör smält
  • 1 dl potatismjöl
  • 2 dl glutenfritt havremjöl
  • 2 msk farinsocker
  • 1 tsk bakpulver

Muffinssmet

  • 2 dl glutenfritt havremjöl
  • 1 dl kokosmjöl
  • 1 dl potatismjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk psylliumpulver fiberhusk
  • 0,5 tsk kardemumma malen
  • 50 g smör smält
  • 2 st ägg
  • 1 dl farinsocker
  • 1 dl strösocker
  • 1 dl mjölk

Instruktioner

Rabarberkompott

  • Koka upp rabarber, citronsaft, citronskal och socker i en kastrull.
  • Låt blandningen småputtra tills rabarbern kokat sönder i trådar. Ställ åt sidan.

Smuldeg

  • Rör ihop alla ingredienser och ställ i kylen så länge.

Muffinssmet

  • Sätt ugnen på 175 C och placera ut 10-12 st pappersformar i en muffinsplåt.
  • Blanda alla torra ingredienser i en degskål.
  • Rör ihop ägg, socker, smält smör och mjölk i en annan skål.
  • Vänd ner äggblandningen i den torra blandningen och rör om väl.
  • Fördela smeten i muffinsformarna. Toppa med rabarberkompott och slutligen smuldeg.
  • Grädda muffinsen i ca 15 minuter, tills toppingen smält ihop med muffinsen och fått litet färg.
  • Låt muffinsen svalna och servera med vaniljvisp.
rabarbersmuldegvanilj
0 kommentar
0
FacebookTwitterPinterestWhatsappEmail
Malin Vesterback

Finlandssvensk kreatör och entreprenör.

föregående inlägg
Cheesecakerutor med citron och bär
nästa inlägg
Glutenfri morotskaka med mascarponegrädde

Fler recept att pröva

Glutenfri tårta till 2-åringen: recept på siffertårta med...

2 augusti, 2021

Julcupcakes: Glutenfria pepparkaksmuffins med cream cheese frosting

8 december, 2020

Glutenfria cupcakes med italiensk maräng

20 september, 2020

Glutenfria cupcakes – grundrecept, fyllningar och frostings

5 september, 2020

Glutenfri västerbottenpaj toppad med lax och färskost

30 augusti, 2020

Kokospannacotta med mango i romsockerlag

12 juli, 2020

Picklad rödlök med lime

15 juni, 2020

Chiapudding med jordgubbar

17 maj, 2020

Glutenfri jordgubbskaka med glass – supergott!

5 maj, 2020

Glutenfria tortillabröd med spenat

5 maj, 2020

Lämna en kommentar Avbryt svar

Recipe Rating




Spara mitt namn, e-post- och webbadress i denna webbläsare till nästa gång.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Sök recept

Om bloggen

Om bloggen

Malin Vesterback

Hej och välkommen till min receptblogg! Här hittar du mig och mina glutenfria recept som jag utvecklar hemma i mitt kök i Vasa, Finland.

ENDAST FÖR INSPIRATION
Mina recept är på experimentstadiet. Jag kan inte garantera att du får ett likadant resultat hemma. Jag hoppas ändå att du är vågar pröva själv och berätta hur det gick! Tillsammans blir vi bättre på att baka glutenfritt.

Receptkategorier

  • Baka glutenfritt
    • Glutenfritt bröd
    • Glutenfritt knäckebröd och kex
    • Glutenfria mjuka kakor
    • Glutenfria muffins
    • Glutenfria småkakor
    • Glutenfria bullar
    • Glutenfri söt paj
    • Glutenfria tårtor
    • Glutenfri cheesecake
    • Glutenfria bakelser
  • Laga glutenfritt
    • Pizza & plåtbröd
    • Glutenfri matpaj
    • Soppa
    • Glutenfri pasta
    • Gryta
    • Fisk
    • Kyckling

About Me

About Me

Malin Vesterback

Finlandssvensk receptkreatör

malins glutenfria på instagram

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
  • Email

@2020 - All Right Reserved. Designed and Developed by Mynta Media


Tillbaka till toppen
Baka och laga glutenfritt med Malin
  • Om
  • Recept: Baka glutenfritt
  • Recept: Laga glutenfritt