Att baka glutenfria bullar kan vara en utmaning. Degen går sönder och konsistensen blir torr. Men misströsta ej! Här får du receptet på riktigt snabbakade glutenfria bullar utan jäsning eller knådning.
Baka glutenfria bullar med smörgömma
Som inspiration till det här receptet står de klassiska vete-smörbullarna som serveras på traditionella konditorier.
De här glutenfria bullarna har jag fyllt med smörtärningar, penslat med ägg och toppat med pärlsocker – precis som jag lärde mig att göra när jag jobbade på ett bageri i min ungdom. Skillnaden är att dessa bullar är glutenfria och jag svängde ihop dem på en halvtimme totalt.
Malin, receptskapare
Glutenfria bullar utan knådning och jäsning
Smörbullar
Spara på pinterest
Servings 12 st
Ingredients
- 1 dl rismjöl
- 1 dl potatismjöl
- 0,5 dl kokosmjöl
- 1 msk psylliumpulver fiberhusk
- 1 dl pofiber
- 1 dl socker
- 2 tsk bakpulver
- 2 tsk stött kardemumma
- 1 krm salt
- 50 g smör smält
- 2 st ägg
- 3 dl turkisk yoghurt
- Smör i tärningar
- uppvispat ägg till pensling
- pärlsocker till dekorering
Instructions
- Sätt ugnen på 200 C.
- Blanda alla torra ingredienser i en skål.
- Tillsätt smält smör, ägg och yoghurt.
- Blanda degen väl och klicka ut den i pappersformar på en plåt.
- Tryck ner en liten tärning smör i varje bulle.
- Pensla bullarna med ägg och strö över pärlsocker.
- Grädda mitten av ugnen, i ca 12 minuter.
5 kommentarer
Testade baka dessa i helgen med min 4åring. Gjorde dom även mjölkproteinfria på grund av allergi. Blev jättegoda och härligt att de gick så snabbt.
Kul att höra! Berätta gärna vad du använde istället för mjölkprodukter så kan jag tipsa vidare. Mvh. Malin
Använde havregurt turkisk från Oatly och mjölkfritt smör (med en nypa salt).
Hej Malin
Ja exakt…:) Jag vill också gärna veta vad Ann-Louise använde för något som var mjölkproteinfritt. Så kan jag baka dessa
Undrar om det funkar att byta sötning?
Jättebra med dessa mjölsorter i !!!!
Tack Malin
Mvh Karin
Tusen tack för detta recept! Så gott och enkelt och slipper köpa specialmix!??