• Om
  • Recept: Baka glutenfritt
  • Recept: Laga glutenfritt
Baka och laga glutenfritt med Malin
FikaGlutenfria bullarVardag

Baka snabba och goda glutenfria bullar utan jäst

av Malin Vesterback 18 oktober, 2019

Att baka glutenfria bullar kan vara en utmaning. Degen går sönder och konsistensen blir torr. Men misströsta ej! Här får du receptet på riktigt snabbakade glutenfria bullar utan jäsning eller knådning.

Baka glutenfria bullar med smörgömma

Som inspiration till det här receptet står de klassiska vete-smörbullarna som serveras på traditionella konditorier.

De här glutenfria bullarna har jag fyllt med smörtärningar, penslat med ägg och toppat med pärlsocker – precis som jag lärde mig att göra när jag jobbade på ett bageri i min ungdom. Skillnaden är att dessa bullar är glutenfria och jag svängde ihop dem på en halvtimme totalt.

Malin, receptskapare

Skriv ut

Glutenfria bullar utan knådning och jäsning

Smörbullar
Spara på pinterest
Portioner 12 st
Receptkreatör Malin Vesterback

Ingredienser

  • 1 dl rismjöl
  • 1 dl potatismjöl
  • 0,5 dl kokosmjöl
  • 1 msk psylliumpulver fiberhusk
  • 1 dl pofiber
  • 1 dl socker
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 tsk stött kardemumma
  • 1 krm salt
  • 50 g smör smält
  • 2 st ägg
  • 3 dl turkisk yoghurt
  • Smör i tärningar
  • uppvispat ägg till pensling
  • pärlsocker till dekorering

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 200 C.
  • Blanda alla torra ingredienser i en skål.
  • Tillsätt smält smör, ägg och yoghurt.
  • Blanda degen väl och klicka ut den i pappersformar på en plåt.
  • Tryck ner en liten tärning smör i varje bulle.
  • Pensla bullarna med ägg och strö över pärlsocker.
  • Grädda mitten av ugnen, i ca 12 minuter.

Follow my blog with Bloglovin

smörsnabbtyoghurt
5 kommentarer
1
FacebookTwitterPinterestWhatsappEmail
Malin Vesterback

Finlandssvensk kreatör och entreprenör.

föregående inlägg
Kyckling i gräddig sås med paprika, soltorkade tomater och basilika
nästa inlägg
Glutenfria, mjölkfria och sockerfria muffins med banan och havre

Fler recept att pröva

Receptet på mina glutenfria falafel

16 april, 2021

Baka saftiga glutenfria frallor med sötpotatis – enkelt...

10 oktober, 2020

Glutenfria cupcakes – grundrecept, fyllningar och frostings

5 september, 2020

Glutenfri kaka med kaffesmak

27 juni, 2020

Så här bakar du naturligt glutenfri kladdkaka med...

29 maj, 2020

Baka naturligt glutenfri tårta till morsdag: stracciatellatårta

23 maj, 2020

Snabba glutenfria bullar utan jäst: chokladbollsbullar

21 maj, 2020

Quinoabiffar med tonfisk: fish cakes

19 maj, 2020

Glutenfria tortillabröd med spenat

5 maj, 2020

Glutenfri chokladtårta med 3 sorters choklad

24 april, 2020

5 kommentarer

Ann-Louise Anttila 28 oktober, 2019 - 09:16

Testade baka dessa i helgen med min 4åring. Gjorde dom även mjölkproteinfria på grund av allergi. Blev jättegoda och härligt att de gick så snabbt.

Svara
Malin 30 oktober, 2019 - 14:43

Kul att höra! Berätta gärna vad du använde istället för mjölkprodukter så kan jag tipsa vidare. Mvh. Malin

Svara
Ann-Louise 11 mars, 2020 - 08:13

Använde havregurt turkisk från Oatly och mjölkfritt smör (med en nypa salt).

Svara
Karin S 10 mars, 2020 - 18:13

Hej Malin
Ja exakt…:) Jag vill också gärna veta vad Ann-Louise använde för något som var mjölkproteinfritt. Så kan jag baka dessa
Undrar om det funkar att byta sötning?
Jättebra med dessa mjölsorter i !!!!
Tack Malin
Mvh Karin

Svara
Marita 24 februari, 2021 - 18:28

5 stars
Tusen tack för detta recept! Så gott och enkelt och slipper köpa specialmix!??

Svara

Lämna en kommentar Avbryt svar

Recipe Rating




Spara mitt namn, e-post- och webbadress i denna webbläsare till nästa gång.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Sök recept

Om bloggen

Om bloggen

Malin Vesterback

Hej och välkommen till min receptblogg! Här hittar du mig och mina glutenfria recept som jag utvecklar hemma i mitt kök i Vasa, Finland.

ENDAST FÖR INSPIRATION
Mina recept är på experimentstadiet. Jag kan inte garantera att du får ett likadant resultat hemma. Jag hoppas ändå att du är vågar pröva själv och berätta hur det gick! Tillsammans blir vi bättre på att baka glutenfritt.

Receptkategorier

  • Baka glutenfritt
    • Glutenfritt bröd
    • Glutenfritt knäckebröd och kex
    • Glutenfria mjuka kakor
    • Glutenfria muffins
    • Glutenfria småkakor
    • Glutenfria bullar
    • Glutenfri söt paj
    • Glutenfria tårtor
    • Glutenfri cheesecake
    • Glutenfria bakelser
  • Laga glutenfritt
    • Pizza & plåtbröd
    • Glutenfri matpaj
    • Soppa
    • Glutenfri pasta
    • Gryta
    • Fisk
    • Kyckling

About Me

About Me

Malin Vesterback

Finlandssvensk receptkreatör

malins glutenfria på instagram

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
  • Email

@2020 - All Right Reserved. Designed and Developed by Mynta Media


Tillbaka till toppen
Baka och laga glutenfritt med Malin
  • Om
  • Recept: Baka glutenfritt
  • Recept: Laga glutenfritt