Baka glutenfria bullar snabbt och enkelt utan jäsning eller knådning

Att baka glutenfria bullar kan vara en utmaning. Degen går sönder och konsistensen blir torr. Men misströsta ej! Här får du receptet på riktigt snabbakade glutenfria bullar utan jäsning eller knådning.

Baka glutenfria bullar med smörgömma

Som inspiration till det här receptet står de klassiska vete-smörbullarna som serveras på traditionella konditorier.

De här glutenfria bullarna har jag fyllt med smörtärningar, penslat med ägg och toppat med pärlsocker – precis som jag lärde mig att göra när jag jobbade på ett bageri i min ungdom. Skillnaden är att dessa bullar är glutenfria och jag svängde ihop dem på en halvtimme totalt.

Malin, receptskapare

Skriv ut

Glutenfria bullar utan knådning och jäsning

Smörbullar
Spara på pinterest
Portioner 12 st
Receptkreatör Malin Vesterback

Ingredienser

  • 1 dl rismjöl
  • 1 dl potatismjöl
  • 0,5 dl kokosmjöl
  • 1 msk psylliumpulver fiberhusk
  • 1 dl pofiber
  • 1 dl socker
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 tsk stött kardemumma
  • 1 krm salt
  • 50 g smör smält
  • 2 st ägg
  • 3 dl turkisk yoghurt
  • Smör i tärningar
  • uppvispat ägg till pensling
  • pärlsocker till dekorering

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 200 C.
  • Blanda alla torra ingredienser i en skål.
  • Tillsätt smält smör, ägg och yoghurt.
  • Blanda degen väl och klicka ut den i pappersformar på en plåt.
  • Tryck ner en liten tärning smör i varje bulle.
  • Pensla bullarna med ägg och strö över pärlsocker.
  • Grädda mitten av ugnen, i ca 12 minuter.

Follow my blog with Bloglovin

KategorierFika Vardag
  1. Ann-Louise Anttila says:

    Testade baka dessa i helgen med min 4åring. Gjorde dom även mjölkproteinfria på grund av allergi. Blev jättegoda och härligt att de gick så snabbt.

Kommentera