Ett extra knäckigt fröknäcke? Ja, det får du med litet kokossocker i degen. Det här receptet ger ett litet sötare fröknäcke som passar ypperligt till julens mingel.
Servera detta fröknäcke med brieost och fikonmarmelad. Ett superenkelt recept på snabblagad fikonmarmelad med rödvin hittas längst ned på sidan.
Fröknäcke till jul
Med kokossocker i degen får du en lite knäckigare smak på fröknäcket. Det är alldeles ljuvligt att knapra på med en bit ost och fikonmarmelad på.
Spara på pinterest
Ingredienser
- 1 dl majsmjöl
- 1 dl hela linfrön
- 1 dl sesamfrön
- 1 msk psylliumpulver fiberhusk
- 0,5 dl kokossocker
- 0,5 tsk lantbuljongpulver renee voltaire
- 0,5 dl kokosolja
- 2,5 dl vatten hett
Instruktioner
- Hetta upp vatten och låt kokosoljan smälta ned i det.
- Rör ihop med torra ingredienserna till en smet.
- Blanda alla torra ingredienser i en skål.
- Bred ut smeten på ett bakplåtspapper på plåt, det går lättast genom att lägga ett bakplåtspapper över smeten och pressa ovanpå pappret med händerna.
- Grädda knäcket på 150 grader i ca 50 min.
- Skär fröknäcket i bitar och låt vila i ugnen på eftervärme.
Anteckning
Tips! Om du vill ha fina kanter och jämnstora bitar av knäcket, ta ut plåten efter halva tiden och klipp det i bitar medan det ännu är mjukt.
Snabblagad fikonmarmelad
En rödvinsdoftande fikonmarmelad som du slänger ihop på ett kick!
Ingredienser
- 250 g torkade fikon
- 2,5 dl rödvin
- 1 dl vatten
- 1 msk balsamvinäger
- 2 dl råsocker
Instruktioner
- Skär fikonen i små delar. Skär bort kvisten – den är inget vidare att tugga på.
- Blanda ihop alla ingredienser i en kastrull och låt sjuda 10 – 15 minuter på medelvärme.
- Mixa marmeladen slät med stavmixer.
Anteckning
Förvara i en burk med tättslutande lock i kylen ca 2 veckor.