Ett extra knäckigt fröknäcke? Ja, det får du med litet kokossocker i degen. Det här receptet ger ett litet sötare fröknäcke som passar ypperligt till julens mingel.
![](https://lagaglutenfritt.se/wp-content/uploads/2019/10/photo-1510223861799-1b97de838135.jpg)
![](https://lagaglutenfritt.se/wp-content/uploads/2019/10/fröknäcke1_web.jpg)
Servera detta fröknäcke med brieost och fikonmarmelad. Ett superenkelt recept på snabblagad fikonmarmelad med rödvin hittas längst ned på sidan.
![](https://lagaglutenfritt.se/wp-content/uploads/2019/10/fikonpåknäcke_web-768x1152.jpg)
Fröknäcke till jul
Med kokossocker i degen får du en lite knäckigare smak på fröknäcket. Det är alldeles ljuvligt att knapra på med en bit ost och fikonmarmelad på.
Spara på pinterest
Ingredienser
- 1 dl majsmjöl
- 1 dl hela linfrön
- 1 dl sesamfrön
- 1 msk psylliumpulver fiberhusk
- 0,5 dl kokossocker
- 0,5 tsk lantbuljongpulver renee voltaire
- 0,5 dl kokosolja
- 2,5 dl vatten hett
Instruktioner
- Hetta upp vatten och låt kokosoljan smälta ned i det.
- Rör ihop med torra ingredienserna till en smet.
- Blanda alla torra ingredienser i en skål.
- Bred ut smeten på ett bakplåtspapper på plåt, det går lättast genom att lägga ett bakplåtspapper över smeten och pressa ovanpå pappret med händerna.
- Grädda knäcket på 150 grader i ca 50 min.
- Skär fröknäcket i bitar och låt vila i ugnen på eftervärme.
Anteckning
Tips! Om du vill ha fina kanter och jämnstora bitar av knäcket, ta ut plåten efter halva tiden och klipp det i bitar medan det ännu är mjukt.
![](https://lagaglutenfritt.se/wp-content/uploads/2019/10/photo-1568757039996-e4331e86fc57-683x1024.jpg)
Snabblagad fikonmarmelad
En rödvinsdoftande fikonmarmelad som du slänger ihop på ett kick!
Ingredienser
- 250 g torkade fikon
- 2,5 dl rödvin
- 1 dl vatten
- 1 msk balsamvinäger
- 2 dl råsocker
Instruktioner
- Skär fikonen i små delar. Skär bort kvisten – den är inget vidare att tugga på.
- Blanda ihop alla ingredienser i en kastrull och låt sjuda 10 – 15 minuter på medelvärme.
- Mixa marmeladen slät med stavmixer.
Anteckning
Förvara i en burk med tättslutande lock i kylen ca 2 veckor.