• Om
  • Recept: Baka glutenfritt
  • Recept: Laga glutenfritt
Baka och laga glutenfritt med Malin
AdventGlutenfri julbakningGlutenfritt knäckebröd och kexSnacksVinter

Fröknäcke till jul med snabblagad fikonmarmelad

av Malin Vesterback 15 oktober, 2019

Ett extra knäckigt fröknäcke? Ja, det får du med litet kokossocker i degen. Det här receptet ger ett litet sötare fröknäcke som passar ypperligt till julens mingel.

Servera detta fröknäcke med brieost och fikonmarmelad. Ett superenkelt recept på snabblagad fikonmarmelad med rödvin hittas längst ned på sidan.

Skriv ut

Fröknäcke till jul

Med kokossocker i degen får du en lite knäckigare smak på fröknäcket. Det är alldeles ljuvligt att knapra på med en bit ost och fikonmarmelad på.
Spara på pinterest
Receptkreatör Malin Vesterback

Ingredienser

  • 1 dl majsmjöl
  • 1 dl hela linfrön
  • 1 dl sesamfrön
  • 1 msk psylliumpulver fiberhusk
  • 0,5 dl kokossocker
  • 0,5 tsk lantbuljongpulver renee voltaire
  • 0,5 dl kokosolja
  • 2,5 dl vatten hett

Instruktioner

  • Hetta upp vatten och låt kokosoljan smälta ned i det.
  • Rör ihop med torra ingredienserna till en smet.
  • Blanda alla torra ingredienser i en skål.
  • Bred ut smeten på ett bakplåtspapper på plåt, det går lättast genom att lägga ett bakplåtspapper över smeten och pressa ovanpå pappret med händerna.
  • Grädda knäcket på 150 grader i ca 50 min.
  • Skär fröknäcket i bitar och låt vila i ugnen på eftervärme.

Anteckning

Tips! Om du vill ha fina kanter och jämnstora bitar av knäcket, ta ut plåten efter halva tiden och klipp det i bitar medan det ännu är mjukt.
Skriv ut

Snabblagad fikonmarmelad

En rödvinsdoftande fikonmarmelad som du slänger ihop på ett kick!
Receptkreatör Malin Vesterback

Ingredienser

  • 250 g torkade fikon
  • 2,5 dl rödvin
  • 1 dl vatten
  • 1 msk balsamvinäger
  • 2 dl råsocker

Instruktioner

  • Skär fikonen i små delar. Skär bort kvisten – den är inget vidare att tugga på.
  • Blanda ihop alla ingredienser i en kastrull och låt sjuda 10 – 15 minuter på medelvärme.
  • Mixa marmeladen slät med stavmixer.

Anteckning

Förvara i en burk med tättslutande lock i kylen ca 2 veckor.
fikonfrön
0 kommentar
1
FacebookTwitterPinterestWhatsappEmail
Malin Vesterback

Finlandssvensk kreatör och entreprenör.

föregående inlägg
Laga krispig forell i ugnen
nästa inlägg
Butter chicken: indisk kycklinggryta

Fler recept att pröva

Julcupcakes: Glutenfria pepparkaksmuffins med cream cheese frosting

8 december, 2020

Söt-syrlig glutenfri kavring med tranbär och nötter –...

28 november, 2020

Baka naturligt glutenfria pepparkakor – nytt recept på...

11 november, 2020

Laga sötsyrlig dessert med dulce de leche och...

7 november, 2020

Naturligt glutenfri kavring med lingon

4 november, 2020

Baka saftiga glutenfria frallor med sötpotatis – enkelt...

10 oktober, 2020

Baka amerikanskt: glutenfri apelsinpaj

18 april, 2020

Glutenfri pizzadeg – snabbt och enkelt

8 april, 2020

Glutenfri morotskaka med vaniljfrosting

8 april, 2020

Amerikansk kycklingsoppa

7 april, 2020

Lämna en kommentar Avbryt svar

Recipe Rating




Spara mitt namn, e-post- och webbadress i denna webbläsare till nästa gång.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Sök recept

Om bloggen

Om bloggen

Malin Vesterback

Hej och välkommen till min receptblogg! Här hittar du mig och mina glutenfria recept som jag utvecklar hemma i mitt kök i Vasa, Finland.

ENDAST FÖR INSPIRATION
Mina recept är på experimentstadiet. Jag kan inte garantera att du får ett likadant resultat hemma. Jag hoppas ändå att du är vågar pröva själv och berätta hur det gick! Tillsammans blir vi bättre på att baka glutenfritt.

Receptkategorier

  • Baka glutenfritt
    • Glutenfritt bröd
    • Glutenfritt knäckebröd och kex
    • Glutenfria mjuka kakor
    • Glutenfria muffins
    • Glutenfria småkakor
    • Glutenfria bullar
    • Glutenfri söt paj
    • Glutenfria tårtor
    • Glutenfri cheesecake
    • Glutenfria bakelser
  • Laga glutenfritt
    • Pizza & plåtbröd
    • Glutenfri matpaj
    • Soppa
    • Glutenfri pasta
    • Gryta
    • Fisk
    • Kyckling

About Me

About Me

Malin Vesterback

Finlandssvensk receptkreatör

malins glutenfria på instagram

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
  • Email

@2020 - All Right Reserved. Designed and Developed by Mynta Media


Tillbaka till toppen
Baka och laga glutenfritt med Malin
  • Om
  • Recept: Baka glutenfritt
  • Recept: Laga glutenfritt