En kryddig, glutenfri morotskaka smaksatt med apelsinmarmelad och bakad på 3 sorters mjöl; majsstärkelse, kokosmjöl och mandelmjöl. Kom ihåg att du ganska enkelt kan variera mjölsorterna och byta ut dem mot andra.
Glasyren är extra gräddig och krämig i detta recept.
Med mascarpone och vispgrädde får du ett ljuvligt, fluffigt glasyrtäcke som omväxling till den ganska fasta och söta, amerikanska cream cheese frostingen.
Naturligt glutenfri morotskaka med mascarponegrädde
Glutenfri, kryddig morotskaka apelsinmarmelad i smeten toppad med en extra gräddig frosting.
Spara på pinterest
Servings 12 bitar
Ingredients
- 3 st morötter fint rivna
- 4 st ägg
- 1 dl farinsocker
- 1 dl strösocker
- 100 g majsstärkelse ex. maizena
- 50 g kokosmjöl ex. risenta eller urtekram
- 50 g mandelmjöl ex. lidl eller risenta
- 0,5 tsk kardemumma malen
- 1 tsk kanel malen
- 1 tsk bakpulver
- 1 tsk pyslliumpulver ex. fiberhusk
- 0,5 tsk vaniljpulver
- 0,5 dl apelsinmarmelad
- 100 g smör smält
Glasyr
- 250 g mascarponeost
- 1 dl florsocker
- 1 dl vispgrädde
Instructions
- Sätt ugnen på 175 C.
- Vispa ägg och socker fluffigt med elvisp.
- Blanda alla torra ingredienser; mjölsorter, kryddor, bakpulver i en skål.
- Vänd ner de torra ingredienserna i äggsmeten med en slickepott, litet i sänder.
- Rör ner rivna morötter, smält smör och apelsinmarmelad.
- Häll upp smeten i en springform med bakplåtspapper i botten (jag använde en form med diametern 20 cm).
- Grädda kakan i ca 25 minuter, beroende på form. Kolla att kakan är färdiggräddad med en trästicka innan du tar ut den.
- Lossa kakan ur formen och låt den svalna helt.
Glasyr
- Rör mascarponeost och florsocker krämigt med elvisp.
- Tillsätt grädden och fortsätt vispa alltsammans till krämig konsistens.
- Smaksätt glasyren med vaniljpulver, citronzest eller låt vara som den är.
Bred ut över kakan.
Betygsätt receptet: