Gräddig laxsoppa med räkor

En gräddig laxsoppa med smak av örter och så en magisk ingrediens i sammanhanget – curry! En halv tesked räcker för att bryta av smakerna alldeles perfekt.

Färska örter piggar upp soppspadet och ger en matig känsla. Vackert blir det också!
Skriv ut

Gräddig laxsoppa med räkor

Soppan räcker till ca 4 personer. Dryga ut soppan med mer potatis för att mätta fler.
Portioner 4 pers
Receptkreatör Malin Vesterback

Ingredienser

  • 500 g färsk lax filead, benad och skuren i tärningar
  • 1 msk smör
  • 1 st shalottenlök hackad
  • 4 st potatisar
  • 2 st morötter
  • 1 bit kålrot liten
  • 1 st palsternacka
  • 1 st fiskbuljongtärningar
  • 0,5 tsk fiskkrydda med örter
  • 0,5 tsk ½ tsk curry
  • 2 dl matlagningsgrädde
  • 1 påse frysta räkor lätt tinade
  • 1 näve färsk dill hackad
  • 1 näve färsk persilja hackad

Instruktioner

  • Skala potatis och rotsaker. Skär i tärningar.
  • Värm en kastrull och tillsätt en klick smör.
  • Tillsätt lök och låt fräsa en stund i smöret.
  • Tillsätt rotsaker och potatis och rör runt dem i kastrullen med purjolöken. I det här skedet kan du tillsätta en skvätt vitt vin om du vill lyxa till det…
  • Häll nu på vatten, så mycket att det täcker rotsakerna i kastrullen.
  • Smula ner en fiskbuljongtärning och krydda med fiskkrydda och lite curry.
  • Låt småputtra under lock i 10 min.
  • Tillsätt laxtärningar och matlagningsgrädden.
  • Låt koka upp igen och sjud soppan i några minuter.
  • Rör försiktigt ner hackad dill, persilja och räkor. Ta kastrullen av värmen. Servera!
KategorierHelg Soppa

Kommentera