• Om
  • Recept: Baka glutenfritt
  • Recept: Laga glutenfritt
Baka och laga glutenfritt med Malin
Glutenfri pizzaHelgMiddag

Pizzabotten utan gluten: zucchinibotten

av Malin Vesterback 13 oktober, 2019

Att göra pizzabotten utan gluten kan vara knepigt att få gott – men inte omöjligt!

Lyckas med pizzabotten utan gluten

Hjälp, hur gör man en deg utan mjöl?
Tja, vi måste göra en botten av något annat och binda ihop det med ost och ägg. Grönsaker är populärt i pizzabotten!

I det här receptet står riven zucchini, två sorters ostar och kikärtsmjöl för ”degen”. Det är viktigt att du fräser zucchinin och pressar den torr för att bottnen ska bli krispig.

För extra matighet har jag tillsatt kikärtsmjöl i receptet. Det ger god smak också! Du kan också använda mandelmjöl eller havremjöl.

Malin, receptskapare

zucchinipizza
Bild: Linda Antus

Gör bottnen först och toppa sedan med dina favoritingredienser. Hett tips; snåla inte med tomatsås!

Skriv ut

Pizzabotten med zucchini och kikärtsmjöl

Spara på pinterest
Receptkreatör Malin Vesterback

Ingredienser

  • 3 st zucchinis rivna
  • 1 tsk salt
  • 1 dl gräddost riven
  • 1 dl parmesanost riven
  • 1 dl kikärtsmjöl
  • 2 tsk pizzakrydda
  • 1 st ägg

Instruktioner

  • Fräs zucchini-rivet i torr stekpanna tills det börjat vätska sig ordentligt.
  • Häll över zucchinin i ett durkslag och ställ det över en bunke att rinna av.
  • Blanda i saltet och låt stå en minut.
  • Rör om en gång till och pressa sedan all vätska ur zucchinin. Det är viktigt att ”zucchiniköttet” är så torrt som möjligt så att bottnen blir krispig i ugnen.
  • Blanda den torra massan med ost, mjöl, kryddor och ägg.
  • Bred ut smeten på en bakplåt, det blir en stor pizza av smeten.
  • Förgrädda bottnen i 20 minuter 200 C.
  • Lägg på valfri fyllning och grädda därefter ytterligare 10 min, tills osten fått fin färg.
fredagsmysgrönsakerkikärtsmjölparmesanzucchini
0 kommentar
0
FacebookTwitterPinterestWhatsappEmail
Malin Vesterback

Finlandssvensk kreatör och entreprenör.

föregående inlägg
Så här enkelt gör du egen mandelmassa
nästa inlägg
Glutenfria scones med morot

Fler recept att pröva

Receptet på mina glutenfria falafel

16 april, 2021

Baka glutenfria naanbröd

9 juni, 2020

Quinoabiffar med tonfisk: fish cakes

19 maj, 2020

Chiapudding med jordgubbar

17 maj, 2020

Enkel snickerskaka till brunchen

11 maj, 2020

Glutenfri jordgubbskaka med glass – supergott!

5 maj, 2020

Italienska kycklingrullader med mozzarella, pesto och parmaskinka

4 maj, 2020

Baka amerikanskt: glutenfri apelsinpaj

18 april, 2020

Glutenfri pizzadeg – snabbt och enkelt

8 april, 2020

Amerikansk kycklingsoppa

7 april, 2020

Lämna en kommentar Avbryt svar

Recipe Rating




Spara mitt namn, e-post- och webbadress i denna webbläsare till nästa gång.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Sök recept

Om bloggen

Om bloggen

Malin Vesterback

Hej och välkommen till min receptblogg! Här hittar du mig och mina glutenfria recept som jag utvecklar hemma i mitt kök i Vasa, Finland.

ENDAST FÖR INSPIRATION
Mina recept är på experimentstadiet. Jag kan inte garantera att du får ett likadant resultat hemma. Jag hoppas ändå att du är vågar pröva själv och berätta hur det gick! Tillsammans blir vi bättre på att baka glutenfritt.

Receptkategorier

  • Baka glutenfritt
    • Glutenfritt bröd
    • Glutenfritt knäckebröd och kex
    • Glutenfria mjuka kakor
    • Glutenfria muffins
    • Glutenfria småkakor
    • Glutenfria bullar
    • Glutenfri söt paj
    • Glutenfria tårtor
    • Glutenfri cheesecake
    • Glutenfria bakelser
  • Laga glutenfritt
    • Pizza & plåtbröd
    • Glutenfri matpaj
    • Soppa
    • Glutenfri pasta
    • Gryta
    • Fisk
    • Kyckling

About Me

About Me

Malin Vesterback

Finlandssvensk receptkreatör

malins glutenfria på instagram

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
  • Email

@2020 - All Right Reserved. Designed and Developed by Mynta Media


Tillbaka till toppen
Baka och laga glutenfritt med Malin
  • Om
  • Recept: Baka glutenfritt
  • Recept: Laga glutenfritt