Pizzabotten utan gluten: zucchinibotten

Att göra pizzabotten utan gluten kan vara knepigt att få gott – men inte omöjligt!

Lyckas med pizzabotten utan gluten

Hjälp, hur gör man en deg utan mjöl?
Tja, vi måste göra en botten av något annat och binda ihop det med ost och ägg. Grönsaker är populärt i pizzabotten!

I det här receptet står riven zucchini, två sorters ostar och kikärtsmjöl för ”degen”. Det är viktigt att du fräser zucchinin och pressar den torr för att bottnen ska bli krispig.

För extra matighet har jag tillsatt kikärtsmjöl i receptet. Det ger god smak också! Du kan också använda mandelmjöl eller havremjöl.

Malin, receptskapare

zucchinipizza
Bild: Linda Antus

Gör bottnen först och toppa sedan med dina favoritingredienser. Hett tips; snåla inte med tomatsås!

Skriv ut

Pizzabotten med zucchini och kikärtsmjöl

Spara på pinterest
Receptkreatör Malin Vesterback

Ingredienser

  • 3 st zucchinis rivna
  • 1 tsk salt
  • 1 dl gräddost riven
  • 1 dl parmesanost riven
  • 1 dl kikärtsmjöl
  • 2 tsk pizzakrydda
  • 1 st ägg

Instruktioner

  • Fräs zucchini-rivet i torr stekpanna tills det börjat vätska sig ordentligt.
  • Häll över zucchinin i ett durkslag och ställ det över en bunke att rinna av.
  • Blanda i saltet och låt stå en minut.
  • Rör om en gång till och pressa sedan all vätska ur zucchinin. Det är viktigt att ”zucchiniköttet” är så torrt som möjligt så att bottnen blir krispig i ugnen.
  • Blanda den torra massan med ost, mjöl, kryddor och ägg.
  • Bred ut smeten på en bakplåt, det blir en stor pizza av smeten.
  • Förgrädda bottnen i 20 minuter 200 C.
  • Lägg på valfri fyllning och grädda därefter ytterligare 10 min, tills osten fått fin färg.
KategorierHelg Middag

Kommentera