• Om
  • Recept: Baka glutenfritt
  • Recept: Laga glutenfritt
Baka och laga glutenfritt med Malin
Lyckas med glutenfritt

Så här enkelt gör du egen mandelmassa

av Malin Vesterback 13 oktober, 2019

Mandelmassa är gott och användbart i många bakverk och en given fyllning i den traditionella semlan. Mandelmassa kan köpas i tuber på vanlig mataffär. Men visste du att det är superenkelt att göra själv?

Mandelmassa – smör och socker

Mandelmassa i sin renaste form består av smör och socker. I sin mest förädlade form innehåller den ingen mandel alls utan görs på malda aprikoskärnor och smaksätts med bittermandelarom. Du känner igen den på den lösare konsistensen och på att den är godkänd för mandelallergiker att äta. Det om något skriker oäkta vara, men bra är det för allergikerna förstås.

Gör så här

Om du vill göra egen mandelmassa kan du lära dig den här metoden nedan. Den är enkel att komma ihåg så du behöver inget recept.

Hemlagad mandelmassa:

  • Ta 1 påse hela, skalade (eller oskalade) mandlar och lägg dem i en skål.
  • Häll på vatten så att det täcker och låt mandlarna stå över natten och dra i sig vätskan (då blir de enklare att mixa).
  • Följande dag häller du av vattnet och väger mandlarna.
  • Väg upp lika mängd socker som mandlar.
  • Mixa sedan mandlar och socker till en slät massa.
  • Om du vill ha skarpare mandelsmak kan du tillsätta ett par droppar bittermandelarom (smaka dig fram).
  • Häll upp massan i en glasburk med lock och använd!

Mandelmassan står sig i ca 2 veckor. Eftersom den innehåller så pass mycket socker står den sig bra i rumstemperatur.

Kom ihåg att skalade mandlar ger en gul/vit mandelmassa medan oskalade mandlar ger en brun och lite spräcklig massa. Båda går bra!

Sugen på att baka glutenfria semlor utan vetestärkelse och glutenfri mix? Testa det här receptet.

Text & Foto: Malin Vesterback

DIYmandel
0 kommentar
0
FacebookTwitterPinterestWhatsappEmail
Malin Vesterback

Finlandssvensk kreatör och entreprenör.

föregående inlägg
Glutenfria semlor utan vetestärkelse
nästa inlägg
Pizzabotten utan gluten: zucchinibotten

Fler recept att pröva

Glutenfria cupcakes – grundrecept, fyllningar och frostings

5 september, 2020

Baka glutenfri smulpaj – här är bästa grundreceptet...

14 juli, 2020

Lyckas med naturligt glutenfri tårtbotten

9 juni, 2020

Hur bakar man glutenfritt surdegsbröd?

1 mars, 2020

Recept på glutenfritt surdegsbröd

1 mars, 2020

Lyckas med glutenfria kanelbullar

20 november, 2019

Lyckas med söt glutenfri pajdeg

1 november, 2019

Lämna en kommentar Avbryt svar

Recipe Rating




Spara mitt namn, e-post- och webbadress i denna webbläsare till nästa gång.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Sök recept

Om bloggen

Om bloggen

Malin Vesterback

Hej och välkommen till min receptblogg! Här hittar du mig och mina glutenfria recept som jag utvecklar hemma i mitt kök i Vasa, Finland.

ENDAST FÖR INSPIRATION
Mina recept är på experimentstadiet. Jag kan inte garantera att du får ett likadant resultat hemma. Jag hoppas ändå att du är vågar pröva själv och berätta hur det gick! Tillsammans blir vi bättre på att baka glutenfritt.

Receptkategorier

  • Baka glutenfritt
    • Glutenfritt bröd
    • Glutenfritt knäckebröd och kex
    • Glutenfria mjuka kakor
    • Glutenfria muffins
    • Glutenfria småkakor
    • Glutenfria bullar
    • Glutenfri söt paj
    • Glutenfria tårtor
    • Glutenfri cheesecake
    • Glutenfria bakelser
  • Laga glutenfritt
    • Pizza & plåtbröd
    • Glutenfri matpaj
    • Soppa
    • Glutenfri pasta
    • Gryta
    • Fisk
    • Kyckling

About Me

About Me

Malin Vesterback

Finlandssvensk receptkreatör

malins glutenfria på instagram

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
  • Email

@2020 - All Right Reserved. Designed and Developed by Mynta Media


Tillbaka till toppen
Baka och laga glutenfritt med Malin
  • Om
  • Recept: Baka glutenfritt
  • Recept: Laga glutenfritt