• Om
  • Recept: Baka glutenfritt
  • Recept: Laga glutenfritt
Baka och laga glutenfritt med Malin
Glutenfri pastaMiddagVardag

Så här gör du glutenfri gnocchipasta

av Malin Vesterback 16 oktober, 2019

För att lyckas med glutenfri gnocchipasta kan man ta hjälp av potatis! Det blir en smidig och god deg. För omväxlings skull kan du testa sötpotatis.

Gör små kuddar av degen som du sedan trycker till med en gaffel.

Skriv ut

Glutenfri gnocchipasta med potatis

Spara på pinterest
Portioner 4
Receptkreatör Malin Vesterback

Ingredienser

  • 750 g potatis
  • 2 st äggulor
  • 60 g smör
  • 1,5 dl majsmjöl
  • 1 dl pofiber
  • 1 msk psylliumpulver fiberhusk
  • salt
  • 1 knivsudd malen muskotnöt

Till kokning

  • 3 liter vatten
  • 2 msk salt

Instruktioner

  • Skala potatisarna, koka dem mjuka och häll av vattnet.
  • Pressa potatisarna till mos medan de fortfarande är varma. Rör ner smöret så att det smälter.
  • Tillsätt äggulorna, saltet och muskoten.
  • Rör ner majsmjöl, pofiber och psyllium, lite i taget, tills det blir en smidig deg. Mängden mjöl kan variera. Degen ska inte vara för klibbig men inte heller för torr.
  • Dela degen till långa rullar, 2 cm tjocka, och skär rullarna i halv centimeter tjocka bitar.
  • Rulla ihop varje bit till som små bollar och tryck till dem med en gaffel.
  • Koka upp vatten och salt och sjud sedan gnocchisarna, några stycken i taget. När bitarna flyter upp till ytan är de klara.
majsmjölpotatis
0 kommentar
0
FacebookTwitterPinterestWhatsappEmail
Malin Vesterback

Finlandssvensk kreatör och entreprenör.

föregående inlägg
Butter chicken: indisk kycklinggryta
nästa inlägg
Glutenfri gnocchi serverad med bacon och tomater

Fler recept att pröva

Receptet på mina glutenfria falafel

16 april, 2021

Baka saftiga glutenfria frallor med sötpotatis – enkelt...

10 oktober, 2020

Glutenfri kaka med kaffesmak

27 juni, 2020

Baka glutenfria naanbröd

9 juni, 2020

Snabba glutenfria bullar utan jäst: chokladbollsbullar

21 maj, 2020

Quinoabiffar med tonfisk: fish cakes

19 maj, 2020

Glutenfria tortillabröd med spenat

5 maj, 2020

Italienska kycklingrullader med mozzarella, pesto och parmaskinka

4 maj, 2020

Glutenfri pizzadeg – snabbt och enkelt

8 april, 2020

Amerikansk kycklingsoppa

7 april, 2020

Lämna en kommentar Avbryt svar

Recipe Rating




Spara mitt namn, e-post- och webbadress i denna webbläsare till nästa gång.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Sök recept

Om bloggen

Om bloggen

Malin Vesterback

Hej och välkommen till min receptblogg! Här hittar du mig och mina glutenfria recept som jag utvecklar hemma i mitt kök i Vasa, Finland.

ENDAST FÖR INSPIRATION
Mina recept är på experimentstadiet. Jag kan inte garantera att du får ett likadant resultat hemma. Jag hoppas ändå att du är vågar pröva själv och berätta hur det gick! Tillsammans blir vi bättre på att baka glutenfritt.

Receptkategorier

  • Baka glutenfritt
    • Glutenfritt bröd
    • Glutenfritt knäckebröd och kex
    • Glutenfria mjuka kakor
    • Glutenfria muffins
    • Glutenfria småkakor
    • Glutenfria bullar
    • Glutenfri söt paj
    • Glutenfria tårtor
    • Glutenfri cheesecake
    • Glutenfria bakelser
  • Laga glutenfritt
    • Pizza & plåtbröd
    • Glutenfri matpaj
    • Soppa
    • Glutenfri pasta
    • Gryta
    • Fisk
    • Kyckling

About Me

About Me

Malin Vesterback

Finlandssvensk receptkreatör

malins glutenfria på instagram

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
  • Email

@2020 - All Right Reserved. Designed and Developed by Mynta Media


Tillbaka till toppen
Baka och laga glutenfritt med Malin
  • Om
  • Recept: Baka glutenfritt
  • Recept: Laga glutenfritt