Så här gör du glutenfri gnocchipasta

För att lyckas med glutenfri gnocchipasta kan man ta hjälp av potatis! Det blir en smidig och god deg. För omväxlings skull kan du testa sötpotatis.

Gör små kuddar av degen som du sedan trycker till med en gaffel.

Skriv ut

Glutenfri gnocchipasta med potatis

Spara på pinterest
Portioner 4
Receptkreatör Malin Vesterback

Ingredienser

  • 750 g potatis
  • 2 st äggulor
  • 60 g smör
  • 1,5 dl majsmjöl
  • 1 dl pofiber
  • 1 msk psylliumpulver fiberhusk
  • salt
  • 1 knivsudd malen muskotnöt

Till kokning

  • 3 liter vatten
  • 2 msk salt

Instruktioner

  • Skala potatisarna, koka dem mjuka och häll av vattnet.
  • Pressa potatisarna till mos medan de fortfarande är varma. Rör ner smöret så att det smälter.
  • Tillsätt äggulorna, saltet och muskoten.
  • Rör ner majsmjöl, pofiber och psyllium, lite i taget, tills det blir en smidig deg. Mängden mjöl kan variera. Degen ska inte vara för klibbig men inte heller för torr.
  • Dela degen till långa rullar, 2 cm tjocka, och skär rullarna i halv centimeter tjocka bitar.
  • Rulla ihop varje bit till som små bollar och tryck till dem med en gaffel.
  • Koka upp vatten och salt och sjud sedan gnocchisarna, några stycken i taget. När bitarna flyter upp till ytan är de klara.
KategorierMiddag Vardag

Kommentera