För att lyckas med glutenfri gnocchipasta kan man ta hjälp av potatis! Det blir en smidig och god deg. För omväxlings skull kan du testa sötpotatis.
![](https://lagaglutenfritt.se/wp-content/uploads/2019/10/photo-1570054054068-0ad5c3f5136e-768x1024.jpg)
Gör små kuddar av degen som du sedan trycker till med en gaffel.
![](https://lagaglutenfritt.se/wp-content/uploads/2019/10/gnocci1-768x512.jpg)
Glutenfri gnocchipasta med potatis
Spara på pinterestPortioner 4
Ingredienser
- 750 g potatis
- 2 st äggulor
- 60 g smör
- 1,5 dl majsmjöl
- 1 dl pofiber
- 1 msk psylliumpulver fiberhusk
- salt
- 1 knivsudd malen muskotnöt
Till kokning
- 3 liter vatten
- 2 msk salt
Instruktioner
- Skala potatisarna, koka dem mjuka och häll av vattnet.
- Pressa potatisarna till mos medan de fortfarande är varma. Rör ner smöret så att det smälter.
- Tillsätt äggulorna, saltet och muskoten.
- Rör ner majsmjöl, pofiber och psyllium, lite i taget, tills det blir en smidig deg. Mängden mjöl kan variera. Degen ska inte vara för klibbig men inte heller för torr.
- Dela degen till långa rullar, 2 cm tjocka, och skär rullarna i halv centimeter tjocka bitar.
- Rulla ihop varje bit till som små bollar och tryck till dem med en gaffel.
- Koka upp vatten och salt och sjud sedan gnocchisarna, några stycken i taget. När bitarna flyter upp till ytan är de klara.