Att baka glutenfria blondies är ingen konst med jordnötssmör och vit choklad i smeten. Du får saftiga, goda rutor som håller formen och inte smular när du skär.
![](https://lagaglutenfritt.se/wp-content/uploads/2017/11/BaKa-Laga-Glutenfritt-20-683x1024.png)
Lyckas med glutenfria blondies
- Välj ett jordnötssmör av hög kvalitet för bästa resultat. Det spelar ingen roll om det är grovt (crunchy) eller finmalet.
- Undergrädda hellre än övergrädda
- Farinsocker ger smeten en mustigare smak och gyllene färg
![](https://lagaglutenfritt.se/wp-content/uploads/2019/11/photo-1564988208558-9270de7c5848.jpg)
Om någon undrar vad i hela friden ”blondies” är för något så är det alltså ljusa brownies! Chokladkaka minus chokladen – fast så kan vi ju inte ha det. Jag hackade ner vit choklad som kompensation.
Malin, receptskapare
![](https://lagaglutenfritt.se/wp-content/uploads/2019/11/peanutbutterblondies4_web-819x1024.jpg)
Serveringstips
Rutorna går utmärkt att frysa ned för senare tillfällen då kanske en dessert är på sin plats! Värm dina blondies snabbt i mikron när gästerna anländer, de kommer att smaka som nybakade. Servera med vaniljglass.
![](https://lagaglutenfritt.se/wp-content/uploads/2017/11/blondies1_web-768x1003.jpg)
Glutenfria blondies med jordnötssmör och vit choklad
Ingredienser
- 100 g smör
- 100 g jordnötssmör ekologiskt
- 150 g farinsocker
- 2 st ägg
- 0,5 tsk salt
- 100 g rismjöl
- 50 g kokosmjöl
- 50 g mandelmjöl
- 1 tsk bakpulver
- 200 g vit choklad hackad
Dekorering
- vit choklad smält
- salta jordnötter
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 C.
- Klä en brownieplåt (20×34 cm) med bakplåtspapper.
- Smält smöret i en kastrull, ta kastrullen av värmen och rör ner jordnötssmör och farinsocker.
- Rör ner äggen, ett i sänder.
- Rör samman salt, mjölsorter och bakpulver i en skål och vänd sen ner blandningen i smeten.
- Bred ut smeten jämnt i brownieplåten och strö över hackad vit choklad.
- Grädda i ca 15 minuter, tills kakan är gyllenbrun i kanterna.
- Låt kakan svalna helt innan du ringlar över vit choklad och strör över hackade, salta jordnötter.
- Skär kakan i rutor och servera med glass.
Anteckning
med en blandning av rismjöl, kokosmjöl och mandelmjöl får du den perfekta kombinationen av textur och smak – men du kan också välja bara rismjöl. I det här receptet hjälper jordnötssmöret och chokladen till att hålla ihop kakan.
En brownieplåt är en mindre plåt än en vanlig långpanna och har formen av en rektangel, ca 20×34 cm i mått.
Du kanske också gillar:
![](https://lagaglutenfritt.se/wp-content/uploads/2019/12/lyxmudcake3_web-1024x683.jpg)
Lyxig mudcake med mjölkchokladmousse och chokaldglaze
![](https://lagaglutenfritt.se/wp-content/uploads/2020/01/mangovitchokladkokos1_web-819x1024.jpg)
Glutenfri moussetårta med mango och vitchoklad