• Om
  • Recept: Baka glutenfritt
  • Recept: Laga glutenfritt
Baka och laga glutenfritt med Malin
Glutenfria mjuka kakor

Glutenfria blondies med jordnötssmör och vitchoklad

av Malin Vesterback 17 november, 2019

Att baka glutenfria blondies är ingen konst med jordnötssmör och vit choklad i smeten. Du får saftiga, goda rutor som håller formen och inte smular när du skär.

Lyckas med glutenfria blondies

  • Välj ett jordnötssmör av hög kvalitet för bästa resultat. Det spelar ingen roll om det är grovt (crunchy) eller finmalet.
  • Undergrädda hellre än övergrädda
  • Farinsocker ger smeten en mustigare smak och gyllene färg

Om någon undrar vad i hela friden ”blondies” är för något så är det alltså ljusa brownies! Chokladkaka minus chokladen – fast så kan vi ju inte ha det. Jag hackade ner vit choklad som kompensation. 

Malin, receptskapare

Serveringstips

Rutorna går utmärkt att frysa ned för senare tillfällen då kanske en dessert är på sin plats! Värm dina blondies snabbt i mikron när gästerna anländer, de kommer att smaka som nybakade. Servera med vaniljglass.

Skriv ut

Glutenfria blondies med jordnötssmör och vit choklad

Blir en plåt med ljusa brownies, så kallade blondies.
Spara på pinterest
Förberedelser 0 minuter
Tillagningstid 0 minuter
0 minuter
Portioner 9 bitar
Receptkreatör Malin Vesterback

Ingredienser

  • 100 g smör
  • 100 g jordnötssmör ekologiskt
  • 150 g farinsocker
  • 2 st ägg
  • 0,5 tsk salt
  • 100 g rismjöl
  • 50 g kokosmjöl
  • 50 g mandelmjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 200 g vit choklad hackad

Dekorering

  • vit choklad smält
  • salta jordnötter

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 175 C.
  • Klä en brownieplåt (20×34 cm) med bakplåtspapper.
  • Smält smöret i en kastrull, ta kastrullen av värmen och rör ner jordnötssmör och farinsocker.
  • Rör ner äggen, ett i sänder.
  • Rör samman salt, mjölsorter och bakpulver i en skål och vänd sen ner blandningen i smeten.
  • Bred ut smeten jämnt i brownieplåten och strö över hackad vit choklad.
  • Grädda i ca 15 minuter, tills kakan är gyllenbrun i kanterna.
  • Låt kakan svalna helt innan du ringlar över vit choklad och strör över hackade, salta jordnötter.
  • Skär kakan i rutor och servera med glass.

Anteckning

Obs! Kakan är godare undergräddad (kladdig) än övergräddad (torr).
Hur bakar jag naturligt glutenfria blondies?

med en blandning av rismjöl, kokosmjöl och mandelmjöl får du den perfekta kombinationen av textur och smak – men du kan också välja bara rismjöl. I det här receptet hjälper jordnötssmöret och chokladen till att hålla ihop kakan.

Vad är en brownieplåt?

En brownieplåt är en mindre plåt än en vanlig långpanna och har formen av en rektangel, ca 20×34 cm i mått.

Du kanske också gillar:

Lyxig mudcake med mjölkchokladmousse och chokaldglaze

Glutenfri moussetårta med mango och vitchoklad

jordnötssmörvit choklad
0 kommentar
0
FacebookTwitterPinterestWhatsappEmail
Malin Vesterback

Finlandssvensk kreatör och entreprenör.

föregående inlägg
Mjölfria matiga muffins med potatis, ost och skinka
nästa inlägg
Polentakaka med apelsin

Fler recept att pröva

Glutenfri kaka med kaffesmak

27 juni, 2020

Så här bakar du naturligt glutenfri kladdkaka med...

29 maj, 2020

Glutenfri jordgubbskaka med glass – supergott!

5 maj, 2020

Baka amerikanskt: glutenfri apelsinpaj

18 april, 2020

Glutenfri morotskaka med vaniljfrosting

8 april, 2020

Glutenfri kaffekaka

5 april, 2020

Glutenfri citronkladdkaka med bärmoussetopping – utan mandel

9 mars, 2020

Glutenfri sockerkaka med vaniljfyllning

29 februari, 2020

Glutenfri chokladkaka med cheesecakefyllning

28 februari, 2020

Glutenfri chokladkaka

8 februari, 2020

Lämna en kommentar Avbryt svar

Recipe Rating




Spara mitt namn, e-post- och webbadress i denna webbläsare till nästa gång.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Sök recept

Om bloggen

Om bloggen

Malin Vesterback

Hej och välkommen till min receptblogg! Här hittar du mig och mina glutenfria recept som jag utvecklar hemma i mitt kök i Vasa, Finland.

ENDAST FÖR INSPIRATION
Mina recept är på experimentstadiet. Jag kan inte garantera att du får ett likadant resultat hemma. Jag hoppas ändå att du är vågar pröva själv och berätta hur det gick! Tillsammans blir vi bättre på att baka glutenfritt.

Receptkategorier

  • Baka glutenfritt
    • Glutenfritt bröd
    • Glutenfritt knäckebröd och kex
    • Glutenfria mjuka kakor
    • Glutenfria muffins
    • Glutenfria småkakor
    • Glutenfria bullar
    • Glutenfri söt paj
    • Glutenfria tårtor
    • Glutenfri cheesecake
    • Glutenfria bakelser
  • Laga glutenfritt
    • Pizza & plåtbröd
    • Glutenfri matpaj
    • Soppa
    • Glutenfri pasta
    • Gryta
    • Fisk
    • Kyckling

About Me

About Me

Malin Vesterback

Finlandssvensk receptkreatör

malins glutenfria på instagram

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
  • Email

@2020 - All Right Reserved. Designed and Developed by Mynta Media


Tillbaka till toppen
Baka och laga glutenfritt med Malin
  • Om
  • Recept: Baka glutenfritt
  • Recept: Laga glutenfritt