Glutenfria blondies med jordnötssmör och vit choklad

Att baka glutenfria blondies är ingen konst med jordnötssmör och vit choklad i smeten. Du får saftiga, goda rutor som håller formen och inte smular när du skär.

Lyckas med glutenfria blondies

  • Välj ett jordnötssmör av hög kvalitet för bästa resultat. Det spelar ingen roll om det är grovt (crunchy) eller finmalet.
  • Undergrädda hellre än övergrädda
  • Farinsocker ger smeten en mustigare smak och gyllene färg

Om någon undrar vad i hela friden ”blondies” är för något så är det alltså ljusa brownies! Chokladkaka minus chokladen – fast så kan vi ju inte ha det. Jag hackade ner vit choklad som kompensation. 

Malin, receptskapare

Serveringstips

Rutorna går utmärkt att frysa ned för senare tillfällen då kanske en dessert är på sin plats! Värm dina blondies snabbt i mikron när gästerna anländer, de kommer att smaka som nybakade. Servera med vaniljglass.

Skriv ut

Glutenfria blondies med jordnötssmör och vit choklad

Spara på pinterest
Portioner 9 bitar
Receptkreatör Malin Vesterback

Ingredienser

  • 100 g smör
  • 100 g jordnötssmör ekologiskt
  • 150 g farinsocker
  • 2 st ägg
  • 0,5 tsk salt
  • 100 g rismjöl
  • 50 g kokosmjöl
  • 50 g mandelmjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 200 g vit choklad hackad

Dekorering

  • vit choklad smält
  • salta jordnötter

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 175 C.
  • Klä en brownieplåt (20×34 cm) med bakplåtspapper.
  • Smält smöret i en kastrull, ta kastrullen av värmen och rör ner jordnötssmör och farinsocker.
  • Rör ner äggen, ett i sänder.
  • Rör samman salt, mjölsorter och bakpulver i en skål och vänd sen ner blandningen i smeten.
  • Bred ut smeten jämnt i brownieplåten och strö över hackad vit choklad.
  • Grädda i ca 15 minuter, tills kakan är gyllenbrun i kanterna.
  • Låt kakan svalna helt innan du ringlar över vit choklad och strör över hackade, salta jordnötter.
  • Skär kakan i rutor och servera med glass.

Anteckning

Obs! Kakan är godare undergräddad (kladdig) än övergräddad (torr).
KategorierOkategoriserade

Kommentera