• Om
  • Recept: Baka glutenfritt
  • Recept: Laga glutenfritt
Baka och laga glutenfritt med Malin
FestKycklingMiddagVinter

En fantastisk sås till kyckling med granatäpple

av Malin Vesterback 25 november, 2019

Söker du en riktigt god sås till kyckling? Ett middagstips som piggar upp i novembermörkret är denna kyckling i granatäppelsås med smak av apelsin, svartvinärsgelé och dijonsenap.

Såsen passar faktiskt till det mesta som som behöver en söt och kryddig omfamning; rostbiff eller vilt kött. Den kan till och med funka på julbordet med gravlax eller kalkon.

Kyckling med granatäppelsås

4 st kycklingfiléer
8 potatisar, tvättade och klyftade
salt, peppar
rypsolja, till stekning

  1. Sätt ugnen på 200 C. Värm en traktörpanna och häll i några matskedar olja.
  2. Tillsätt potatisklyftorna och fräs dem under omrörning i ca 1 minut. Häll över dem i en ugnsform.
  3. Lägg tillbaka traktörpannan på värmen, tillsätt extra olja och bryn kycklingfiléerna gyllenbruna på varje sida. Kycklingen ska inte gå färdigt i pannan, bara få lite färg. Krydda med salt och peppar.
  4. Lägg kycklingen tillsammans med potatisen i ugnsformen och stek alltsammans i ugnen tills klara.

Potatisen är mjuk efter 20 minuter och kycklingen är genomstekt efter 10 minuter – så kom ihåg att ta kycklingfiléerna ur formen efter halva tiden. Vira in kycklingen i folie så länge så att den inte kallnar.

Granatäppelsås

Ett granatäpple
En apelsin
1 dl svartvinbärsgelé
0,5 dl farinsocker
1 msk dijonsenap
salt, peppar efter smak
en klick smör

Sås:
Använd samma traktörpanna som tidigare, skölj inte ur den för det finns mycket god smak kvar i formen bevarad från kyckling och potatis. Brända bitar kan du slänga bort, men spara resten av kvarlämningarna till skyn.

  1. Dela granatäpplet på mitten.
  2. Lägg en sil över traktörpannan och ta en halva granatäpple i handen.
  3. Pressa för hand ut så mycket juice och kärnor som möjligt genom silen. Ta sedan en gaffel och slå på skalet så att de sista kärnorna lossnar. Upprepa proceduren med andra halvan. Du borde nu ha kärnor i silen och juice i traktörpannan.
  4. Ta saften ur apelsinen och rör ner i traktörpannan.
  5. Tillsätt svartvinbärsgelé, farinsocker och senap. Hetta upp alltsammans under omrörning och låt det småputtra några minuter.
  6. Smaka av med salt och peppar. Avsluta med en klick smör.

Rör ner granatäpplekärnorna i såsen eller använd dem som dekoration.


Du kanske också gillar denna sås till kyckling:

Kyckling i gräddig sås med paprika, soltorkade tomater och basilika

Butter chicken


granatäpplekyckling
0 kommentar
1
FacebookTwitterPinterestWhatsappEmail
Malin Vesterback

Finlandssvensk kreatör och entreprenör.

föregående inlägg
Glutenfri grönkålspaj med ädelost och valnötter
nästa inlägg
Glutenfria saffransbullar med choklad och hasselnötter

Fler recept att pröva

Receptet på mina glutenfria falafel

16 april, 2021

Julcupcakes: Glutenfria pepparkaksmuffins med cream cheese frosting

8 december, 2020

Söt-syrlig glutenfri kavring med tranbär och nötter –...

28 november, 2020

Laga sötsyrlig dessert med dulce de leche och...

7 november, 2020

Naturligt glutenfri kavring med lingon

4 november, 2020

Baka saftiga glutenfria frallor med sötpotatis – enkelt...

10 oktober, 2020

Glutenfri västerbottenpaj toppad med lax och färskost

30 augusti, 2020

Kokospannacotta med mango i romsockerlag

12 juli, 2020

Baka glutenfria naanbröd

9 juni, 2020

Vegansk och glutenfri tårta

6 juni, 2020

Lämna en kommentar Avbryt svar

Recipe Rating




Spara mitt namn, e-post- och webbadress i denna webbläsare till nästa gång.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Sök recept

Om bloggen

Om bloggen

Malin Vesterback

Hej och välkommen till min receptblogg! Här hittar du mig och mina glutenfria recept som jag utvecklar hemma i mitt kök i Vasa, Finland.

ENDAST FÖR INSPIRATION
Mina recept är på experimentstadiet. Jag kan inte garantera att du får ett likadant resultat hemma. Jag hoppas ändå att du är vågar pröva själv och berätta hur det gick! Tillsammans blir vi bättre på att baka glutenfritt.

Receptkategorier

  • Baka glutenfritt
    • Glutenfritt bröd
    • Glutenfritt knäckebröd och kex
    • Glutenfria mjuka kakor
    • Glutenfria muffins
    • Glutenfria småkakor
    • Glutenfria bullar
    • Glutenfri söt paj
    • Glutenfria tårtor
    • Glutenfri cheesecake
    • Glutenfria bakelser
  • Laga glutenfritt
    • Pizza & plåtbröd
    • Glutenfri matpaj
    • Soppa
    • Glutenfri pasta
    • Gryta
    • Fisk
    • Kyckling

About Me

About Me

Malin Vesterback

Finlandssvensk receptkreatör

malins glutenfria på instagram

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
  • Email

@2020 - All Right Reserved. Designed and Developed by Mynta Media


Tillbaka till toppen
Baka och laga glutenfritt med Malin
  • Om
  • Recept: Baka glutenfritt
  • Recept: Laga glutenfritt