• Om
  • Recept: Baka glutenfritt
  • Recept: Laga glutenfritt
Baka och laga glutenfritt med Malin
Glutenfria muffinsGlutenfria salta tilltuggKalasSnacks

Mjölfria matiga muffins med potatis, ost och skinka

av Malin Vesterback 14 november, 2019

Dessa matiga muffins är perfekta att baka som mellanmål eller för att servera som salt tilltugg på ett kalas.

Baka matiga muffins helt utan mjöl

Basen i receptet är potatis, ägg och ost och det räcker bra – det behövs inget mjöl över huvud taget.

Potatis innehåller stärkelse och därför, tillsammans med äggen, håller degen så bra ihop. Men om du ändå vill späda ut degen för att få större eller fler muffins rekommenderas en glutenfri mjölblandning av hög kvalitet, glutenfritt havremjöl (om du tål havre) eller majsmjöl. Rekommenderad mängd är ca 2 dl mjöl – testa dig fram till en bra konsistens.

Tips på smaksättningar

Jag valde att smaksätta mina muffins med rökt skinka och paprika, men du får fria händer att experimentera! Varför inte testa rökt lax och spenat, eller göra dem vegetariska med fetaost och oliver?

Malin, receptskapare
  • Rökt lax
  • spenat
  • fetaost
  • tomater
  • oliver
  • bacon
  • färska örter
  • chili
  • västerbottenost
Skriv ut

Mjölfria matiga muffins med potatis, ost och skinka

Matiga muffins utan mjöl som mättar gott på picknicken.
Spara på pinterest
Portioner 12 st
Receptkreatör Malin Vesterback

Ingredienser

  • 400 g skalad potatis
  • 50 g smör
  • 1,5 dl emmentalerost riven + extra till topping
  • 2 st ägg
  • 100 g rökt skinka strimlad
  • 0,5 st röd paprika finhackad
  • Salt peppar

Instruktioner

  • Koka potatis mjuk i saltat vatten.
  • Mosa potatisen och lägg moset i en bunke.
  • Rör ner smör, ägg , osten, skinka och paprika i moset.
  • Krydda med salt och peppar.
  • Rör till en jämn smet, och fördela i muffinsformar.
  • Toppa med riven ost.
  • Grädda muffinsen i mitten av ugnen på 225 C i cirka 15 minuter eller tills de fått en fin färg.

Du kanske också är intresserad av:

  • Muffins utan gluten, mjölk och socker
  • Rabarbermuffins
  • Snabba glutenfria bullar

Gillade du receptet?

Detta recept är taget ur boken Naturligt glutenfritt med Malin Båtmästar. Köp boken på Adlibris.

ostpotatisskinka
2 kommentarer
0
FacebookTwitterPinterestWhatsappEmail
Malin Vesterback

Finlandssvensk kreatör och entreprenör.

föregående inlägg
Glutenfri pumpapaj med kondenserad mjölk
nästa inlägg
Glutenfria blondies med jordnötssmör och vitchoklad

Fler recept att pröva

Glutenfri tårta till 2-åringen: recept på siffertårta med...

2 augusti, 2021

Julcupcakes: Glutenfria pepparkaksmuffins med cream cheese frosting

8 december, 2020

Glutenfria cupcakes med italiensk maräng

20 september, 2020

Marängtårta med Rice Crispies, Daim och hemlagad chokladkolasås

9 september, 2020

Glutenfria cupcakes – grundrecept, fyllningar och frostings

5 september, 2020

Glutenfri västerbottenpaj toppad med lax och färskost

30 augusti, 2020

Lyckas med naturligt glutenfri tårtbotten

9 juni, 2020

Så här bakar du naturligt glutenfri kladdkaka med...

29 maj, 2020

Glutenfri chokladtårta med 3 sorters choklad

24 april, 2020

Glutenfri laxpaj med knaprig pajdeg

15 april, 2020

2 kommentarer

Marleen 30 december, 2016 - 12:27

Hej, hur många muffins på ett ungefär blir det på en sats? Tack och Gott Nytt År!

Svara
Malin Båtmästar 30 december, 2016 - 12:39

Hej! Jag gjorde en muffinsplåt full, alltså 12 st 🙂 Men du kan säkert göra fler, små muffins om du vill, klicka ut i pappersformar på en bakplåt

Svara

Lämna en kommentar Avbryt svar

Recipe Rating




Spara mitt namn, e-post- och webbadress i denna webbläsare till nästa gång.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Sök recept

Om bloggen

Om bloggen

Malin Vesterback

Hej och välkommen till min receptblogg! Här hittar du mig och mina glutenfria recept som jag utvecklar hemma i mitt kök i Vasa, Finland.

ENDAST FÖR INSPIRATION
Mina recept är på experimentstadiet. Jag kan inte garantera att du får ett likadant resultat hemma. Jag hoppas ändå att du är vågar pröva själv och berätta hur det gick! Tillsammans blir vi bättre på att baka glutenfritt.

Receptkategorier

  • Baka glutenfritt
    • Glutenfritt bröd
    • Glutenfritt knäckebröd och kex
    • Glutenfria mjuka kakor
    • Glutenfria muffins
    • Glutenfria småkakor
    • Glutenfria bullar
    • Glutenfri söt paj
    • Glutenfria tårtor
    • Glutenfri cheesecake
    • Glutenfria bakelser
  • Laga glutenfritt
    • Pizza & plåtbröd
    • Glutenfri matpaj
    • Soppa
    • Glutenfri pasta
    • Gryta
    • Fisk
    • Kyckling

About Me

About Me

Malin Vesterback

Finlandssvensk receptkreatör

malins glutenfria på instagram

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
  • Email

@2020 - All Right Reserved. Designed and Developed by Mynta Media


Tillbaka till toppen
Baka och laga glutenfritt med Malin
  • Om
  • Recept: Baka glutenfritt
  • Recept: Laga glutenfritt