Glutenfri pajdeg är inte det lättaste att få till så att både smak och konsistens blir till belåtenhet. Men med lite psyllium i degen och en bra blandning av glutenfria mjölsorter kan det bli riktigt bra!

Här får du Baka & Laga Glutenfritts recept på söt glutenfri pajdeg.

Söt glutenfri pajdeg

För att lyckas med detta recept; gör pajdegen i matberedare med bred kniv (s.k cutter). Stjälp sedan upp degen i en pajform och ställ in den i frysen en kort stund för att smöret ska stelna och göra degen mer hanterbar. Tryck sedan ut degen i formen för hand.

Nagga degen med en gaffel. Tryck med tummen längs formens innerkant för att undvika en allt för tjock degkant på pajen.
Klä insidan av pajformen med aluminiumfolie så håller degen fomen under gräddningen.
Söt glutenfri pajdeg efter 10 minuters gräddning – redo för fyllning!
Skriv ut

Glutenfri, söt pajdeg

En deg som passar till alla typer av söta pajfyllningar.
Spara på pinterest
Portioner 1 paj
Receptkreatör Malin Vesterback

Equipment

  • matberedare

Ingredienser

  • 2 dl Semper Gluten free white flour mix
  • 1 dl kokosmjöl urtekram eller risenta
  • 1 dl florsocker
  • 2 tsk psylliumpulver fiberhusk
  • 175 g smör kallt, i tärningar
  • 2 st ägg

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 175 C.
  • Mät upp mjöl, florsocker, psyllium och smör i matberedaren.
  • Pulsa snabbt ihop ingredienserna till smulor.
  • Tillsätt äggen, ett i sänder. Pulsa endast så att degen blandas – överarbeta inte.
  • Stjälp upp degen i en pajform. Platta till litet slarvigt och ställ i frysen en stund så att degen blir lättare att hantera.
  • Ta ut formen och börja trycka ut degen med händerna. Tryck upp degen längs kanterna. Nagga botten med en gaffel.
  • Grädda pajbotten i 10 minuter. Låt svalna på galler innan du brer på valfri fyllning.
KategorierSöt paj

Kommentera