• Om
  • Recept: Baka glutenfritt
  • Recept: Laga glutenfritt
Baka och laga glutenfritt med Malin
Glutenfri söt pajLyckas med glutenfritt

Lyckas med söt glutenfri pajdeg

av Malin Vesterback 1 november, 2019

Glutenfri pajdeg är inte det lättaste att få till så att både smak och konsistens blir till belåtenhet. Men med lite psyllium i degen och en bra blandning av glutenfria mjölsorter kan det bli riktigt bra!

Här får du Baka & Laga Glutenfritts recept på söt glutenfri pajdeg.

Söt glutenfri pajdeg

För att lyckas med detta recept; gör pajdegen i matberedare med bred kniv (s.k cutter). Stjälp sedan upp degen i en pajform och ställ in den i frysen en kort stund för att smöret ska stelna och göra degen mer hanterbar. Tryck sedan ut degen i formen för hand.

Nagga degen med en gaffel. Tryck med tummen längs formens innerkant för att undvika en allt för tjock degkant på pajen.
Klä insidan av pajformen med aluminiumfolie så håller degen fomen under gräddningen.
Söt glutenfri pajdeg efter 10 minuters gräddning – redo för fyllning!
Skriv ut

Glutenfri, söt pajdeg

En deg som passar till alla typer av söta pajfyllningar.
Spara på pinterest
Portioner 1 paj
Receptkreatör Malin Vesterback

Equipment

  • matberedare

Ingredienser

  • 2 dl Semper Gluten free white flour mix
  • 1 dl kokosmjöl urtekram eller risenta
  • 1 dl florsocker
  • 2 tsk psylliumpulver fiberhusk
  • 175 g smör kallt, i tärningar
  • 2 st ägg

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 175 C.
  • Mät upp mjöl, florsocker, psyllium och smör i matberedaren.
  • Pulsa snabbt ihop ingredienserna till smulor.
  • Tillsätt äggen, ett i sänder. Pulsa endast så att degen blandas – överarbeta inte.
  • Stjälp upp degen i en pajform. Platta till litet slarvigt och ställ i frysen en stund så att degen blir lättare att hantera.
  • Ta ut formen och börja trycka ut degen med händerna. Tryck upp degen längs kanterna. Nagga botten med en gaffel.
  • Grädda pajbotten i 10 minuter. Låt svalna på galler innan du brer på valfri fyllning.
kokosmjölsmör
0 kommentar
0
FacebookTwitterPinterestWhatsappEmail
Malin Vesterback

Finlandssvensk kreatör och entreprenör.

föregående inlägg
Glutenfritt bröd med havre
nästa inlägg
Glutenfri pumpapaj med kondenserad mjölk

Fler recept att pröva

Glutenfria cupcakes – grundrecept, fyllningar och frostings

5 september, 2020

Glutenfri dessert: smulpaj med banan och mascarponegrädde

28 juli, 2020

Glutenfri smulpaj med äpplen och kanel i gjutjärnspanna

15 juli, 2020

Baka glutenfri smulpaj – här är bästa grundreceptet...

14 juli, 2020

Lyckas med naturligt glutenfri tårtbotten

9 juni, 2020

Enkel snickerskaka till brunchen

11 maj, 2020

Glutenfri jordgubbskaka med glass – supergott!

5 maj, 2020

Den supergoda pajen utan socker, nötter, ägg och...

26 april, 2020

Baka amerikanskt: glutenfri apelsinpaj

18 april, 2020

Hur bakar man glutenfritt surdegsbröd?

1 mars, 2020

Lämna en kommentar Avbryt svar

Recipe Rating




Spara mitt namn, e-post- och webbadress i denna webbläsare till nästa gång.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Sök recept

Om bloggen

Om bloggen

Malin Vesterback

Hej och välkommen till min receptblogg! Här hittar du mig och mina glutenfria recept som jag utvecklar hemma i mitt kök i Vasa, Finland.

ENDAST FÖR INSPIRATION
Mina recept är på experimentstadiet. Jag kan inte garantera att du får ett likadant resultat hemma. Jag hoppas ändå att du är vågar pröva själv och berätta hur det gick! Tillsammans blir vi bättre på att baka glutenfritt.

Receptkategorier

  • Baka glutenfritt
    • Glutenfritt bröd
    • Glutenfritt knäckebröd och kex
    • Glutenfria mjuka kakor
    • Glutenfria muffins
    • Glutenfria småkakor
    • Glutenfria bullar
    • Glutenfri söt paj
    • Glutenfria tårtor
    • Glutenfri cheesecake
    • Glutenfria bakelser
  • Laga glutenfritt
    • Pizza & plåtbröd
    • Glutenfri matpaj
    • Soppa
    • Glutenfri pasta
    • Gryta
    • Fisk
    • Kyckling

About Me

About Me

Malin Vesterback

Finlandssvensk receptkreatör

malins glutenfria på instagram

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
  • Email

@2020 - All Right Reserved. Designed and Developed by Mynta Media


Tillbaka till toppen
Baka och laga glutenfritt med Malin
  • Om
  • Recept: Baka glutenfritt
  • Recept: Laga glutenfritt