Här har en klassisk fransk chokladkaka blivit glutenfri då vetemjölet ersatts av mandelmjöl och rismjöl. Bytet påverkar inte kakan nämnvärt, det är trots allt smöret och chokladen som ”gör det” och de raderna ingredienslistan förblir orörda.
Baka kakan i en avlång form och dekorera med smält choklad. Klassiskt och gott!

Fransk chokladkaka, naturligt glutenfri
125 g smör
100 g mörk choklad, hackad
4 ägg
150 g strösocker
40 g kakao
100 g rismjöl
20 g mandelmjöl
0,5 dl mjölk
1 krm salt
1. Värm ugnen till 150 grader.
2. Smält smöret och chokladen på svag värme i en kastrull.
3. Separera äggen i vitor och äggulor.
4. Lägg vitorna i en skål och ställ åt sidan.
5. I en annan skål, vispa äggulor och strösocker fluffigt.
6. Tillsätt smält smör, kakao, rismjöl, mandelmjöl och mjölk i äggsmeten.
Blanda väl.
7. Vispa upp äggvitorna tillsammans med en nypa salt.
8. Vänd ner äggvitorna i äggsmeten, en tredjedel åt gången.
9. Häll upp smeten i en brödform (eller avlång kakform) klädd med bakplåtspapper.
10. Grädda kakan i mitten av ugnen i ca 40 minuter (beroende på ugn).
11. Låt kakan svalna, stjälp upp den på ett fat och låt den
sedan stelna i kylskåp i en timme.
12. Om du vill; dekorera med smält choklad.
Skär i skivor och servera.

Du kanske också gillar:

Glutenfri apelsinkaka med kondenserad mjölk