• Om
  • Recept: Baka glutenfritt
  • Recept: Laga glutenfritt
Baka och laga glutenfritt med Malin
FikaGlutenfria mjuka kakorVardag

Fransk chokladkaka utan gluten

av Malin Vesterback 25 januari, 2020

Här har en klassisk fransk chokladkaka blivit glutenfri då vetemjölet ersatts av mandelmjöl och rismjöl. Bytet påverkar inte kakan nämnvärt, det är trots allt smöret och chokladen som ”gör det” och de raderna ingredienslistan förblir orörda.

Baka kakan i en avlång form och dekorera med smält choklad. Klassiskt och gott!

 

Fransk chokladkaka, naturligt glutenfri

125 g smör
100 g mörk choklad, hackad
4 ägg
150 g strösocker
40 g kakao
100 g rismjöl
20 g mandelmjöl
0,5 dl mjölk
1 krm salt

1. Värm ugnen till 150 grader.
2. Smält smöret och chokladen på svag värme i en kastrull.
3. Separera äggen i vitor och äggulor.
4. Lägg vitorna i en skål och ställ åt sidan.
5. I en annan skål, vispa äggulor och strösocker fluffigt.
6. Tillsätt smält smör, kakao, rismjöl, mandelmjöl och mjölk i äggsmeten.
Blanda väl.
7. Vispa upp äggvitorna tillsammans med en nypa salt.
8. Vänd ner äggvitorna i äggsmeten, en tredjedel åt gången.
9. Häll upp smeten i en brödform (eller avlång kakform) klädd med bakplåtspapper.
10. Grädda kakan i mitten av ugnen i ca 40 minuter (beroende på ugn).
11. Låt kakan svalna, stjälp upp den på ett fat och låt den
sedan stelna i kylskåp i en timme.
12. Om du vill; dekorera med smält choklad.

Skär i skivor och servera.

Recept & foto: Malin Vesterback

Du kanske också gillar:

Glutenfri apelsinkaka med kondenserad mjölk

chokladmörk choklad
0 kommentar
0
FacebookTwitterPinterestWhatsappEmail
Malin Vesterback

Finlandssvensk kreatör och entreprenör.

föregående inlägg
Glutenfri apelsinkaka med kondenserad mjölk
nästa inlägg
Boktips: nya kokböcker med glutenfria recept 2020

Fler recept att pröva

Receptet på mina glutenfria falafel

16 april, 2021

Baka saftiga glutenfria frallor med sötpotatis – enkelt...

10 oktober, 2020

Glutenfria cupcakes – grundrecept, fyllningar och frostings

5 september, 2020

Glutenfri kaka med kaffesmak

27 juni, 2020

Så här bakar du naturligt glutenfri kladdkaka med...

29 maj, 2020

Baka naturligt glutenfri tårta till morsdag: stracciatellatårta

23 maj, 2020

Snabba glutenfria bullar utan jäst: chokladbollsbullar

21 maj, 2020

Quinoabiffar med tonfisk: fish cakes

19 maj, 2020

Glutenfri jordgubbskaka med glass – supergott!

5 maj, 2020

Glutenfria tortillabröd med spenat

5 maj, 2020

Lämna en kommentar Avbryt svar

Recipe Rating




Spara mitt namn, e-post- och webbadress i denna webbläsare till nästa gång.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Sök recept

Om bloggen

Om bloggen

Malin Vesterback

Hej och välkommen till min receptblogg! Här hittar du mig och mina glutenfria recept som jag utvecklar hemma i mitt kök i Vasa, Finland.

ENDAST FÖR INSPIRATION
Mina recept är på experimentstadiet. Jag kan inte garantera att du får ett likadant resultat hemma. Jag hoppas ändå att du är vågar pröva själv och berätta hur det gick! Tillsammans blir vi bättre på att baka glutenfritt.

Receptkategorier

  • Baka glutenfritt
    • Glutenfritt bröd
    • Glutenfritt knäckebröd och kex
    • Glutenfria mjuka kakor
    • Glutenfria muffins
    • Glutenfria småkakor
    • Glutenfria bullar
    • Glutenfri söt paj
    • Glutenfria tårtor
    • Glutenfri cheesecake
    • Glutenfria bakelser
  • Laga glutenfritt
    • Pizza & plåtbröd
    • Glutenfri matpaj
    • Soppa
    • Glutenfri pasta
    • Gryta
    • Fisk
    • Kyckling

About Me

About Me

Malin Vesterback

Finlandssvensk receptkreatör

malins glutenfria på instagram

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
  • Email

@2020 - All Right Reserved. Designed and Developed by Mynta Media


Tillbaka till toppen
Baka och laga glutenfritt med Malin
  • Om
  • Recept: Baka glutenfritt
  • Recept: Laga glutenfritt