• Om
  • Recept: Baka glutenfritt
  • Recept: Laga glutenfritt
Baka och laga glutenfritt med Malin
Glutenfri matpajGlutenfria salta tilltuggKalasVardag

Perfekt glutenfri pajdeg till matpajer

av Malin Vesterback 26 januari, 2020

Är du på jakt efter ett recept på glutenfri pajdeg till matpajer? Då har du hittat rätt.

Det är sällan jag inleder ett receptinlägg med ordet ”perfekt”. Men den här gången har jag verkligen lyckats.

Efter en tids experimenterande har jag kommit fram till den perfekta glutenfria pajdegen. Den är fast att arbeta med, den smular inte, den tappar inte formen under gräddningen och den är knaprig. Den är helt enkelt perfekt!

Efter förgräddningen fyller du pajen med dina favoritingredienser, täcker med äggstanning och gräddar som vanligt.

Lycka till!
Mvh.
Malin Vesterback – glutenfri receptkreatör.

RECEPT

Glutenfri pajdeg till matpajer 

Du behöver:
100 g kallt smör, i tärningar
50 g naturell färskost
1 dl rismjöl
1 dl bovetemjöl
1 dl glutenfritt havremjöl*
1 msk psylliumfröskal (eller 1 tsk psylliumpulver, så kallat fiberhusk)
1 msk kallt vatten

*om du inte tål glutenfri havre; välj majsmjöl.

1. Gör pajskalet.
Sätt ugnen på 200 C. Mixa smör, färskost, mjölsorter och psyllium till en smulig massa. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck ut degen jämnt i en pajform. Nagga bottnen med en gaffel och förgrädda i 10 minuter. Låt svalna.

2. Fyll med fyllning och äggstanning.

3. Grädda pajen i 200 C ca 15 minuter, beroende på pajform och fyllningens tjocklek. När pajen ”stannat” (äggstanningen stelnat) och pajen fått fin färg är den klar.

Servera med grönsallad och en god dressing!

Du kanske också gillar:

Lyckas med glutenfri söt pajdeg
8 kommentarer
0
FacebookTwitterPinterestWhatsappEmail
Malin Vesterback

Finlandssvensk kreatör och entreprenör.

föregående inlägg
Boktips: nya kokböcker med glutenfria recept 2020
nästa inlägg
Glutenfri tigerkaka med hallon

Fler recept att pröva

Glutenfri tårta till 2-åringen: recept på siffertårta med...

2 augusti, 2021

Receptet på mina glutenfria falafel

16 april, 2021

Baka saftiga glutenfria frallor med sötpotatis – enkelt...

10 oktober, 2020

Glutenfria cupcakes med italiensk maräng

20 september, 2020

Marängtårta med Rice Crispies, Daim och hemlagad chokladkolasås

9 september, 2020

Glutenfria cupcakes – grundrecept, fyllningar och frostings

5 september, 2020

Glutenfri västerbottenpaj toppad med lax och färskost

30 augusti, 2020

Glutenfri kaka med kaffesmak

27 juni, 2020

Lyckas med naturligt glutenfri tårtbotten

9 juni, 2020

Så här bakar du naturligt glutenfri kladdkaka med...

29 maj, 2020

8 kommentarer

Johanna 9 juni, 2016 - 19:24

Testade pajdegen idag och den var faktiskt bra!!!
Jag hade dock inte rismjöl utan tog majsmjöl istället, och oatlys havrebaserad ”färskost”.
Tack för fina recept!

Svara
Malin 9 juni, 2016 - 22:10

Vad kul att höra 🙂 🙂 🙂

Svara
Ulla Widell 25 juni, 2016 - 19:25

Tack, Malin, för receptet på din glutenfria pajbotten. Jag har bjudit på paj nu i midsommar och betyget blev mycket bra!!!
Degen var också lätt och trevlig att arbeta med.
Stort tack från
Ulla

Svara
Malin 26 juni, 2016 - 10:21

Härligt Ulla! Vad glad jag blir 🙂 tack för feedbacken

Svara
Min goda, glutenfria kycklingpaj – Malins blogg 1 september, 2016 - 12:30

[…] glutenfria pajdegen kan ni använda till alla möjliga slags fyllningar! Missa inte heller min fenomenala toniskpaj, bottnen till den är om möjligt ännu bättre. Och titeln är också om möjligt än mer […]

Svara
Carina Larsson 29 april, 2022 - 13:46

Hej!

Provad ditt recept i dag.
Tyvärr fick jag den inte hänga ihop.
Men var gott ändå. Har du någon tips hur jag kan gör ? Mvh Carina Larsson Vänersborg

Svara
Chanel 26 augusti, 2022 - 00:47

Hej,

Jag undrar vilken storlek på pajformen detta recept gäller? Passar det till en 28 cm eller 24,26? Tacksam för svar!

Svara
Malin Vesterback 14 januari, 2023 - 09:56

Hej! Degen räcker nog till 24-28 cm formar, men kanterna blir ju lägre förstås / alternativt behöver du platta ut degen mer. Jag rekommenderar 24-26 cm.

Svara

Lämna en kommentar Avbryt svar

Recipe Rating




Spara mitt namn, e-post- och webbadress i denna webbläsare till nästa gång.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Sök recept

Om bloggen

Om bloggen

Malin Vesterback

Hej och välkommen till min receptblogg! Här hittar du mig och mina glutenfria recept som jag utvecklar hemma i mitt kök i Vasa, Finland.

ENDAST FÖR INSPIRATION
Mina recept är på experimentstadiet. Jag kan inte garantera att du får ett likadant resultat hemma. Jag hoppas ändå att du är vågar pröva själv och berätta hur det gick! Tillsammans blir vi bättre på att baka glutenfritt.

Receptkategorier

  • Baka glutenfritt
    • Glutenfritt bröd
    • Glutenfritt knäckebröd och kex
    • Glutenfria mjuka kakor
    • Glutenfria muffins
    • Glutenfria småkakor
    • Glutenfria bullar
    • Glutenfri söt paj
    • Glutenfria tårtor
    • Glutenfri cheesecake
    • Glutenfria bakelser
  • Laga glutenfritt
    • Pizza & plåtbröd
    • Glutenfri matpaj
    • Soppa
    • Glutenfri pasta
    • Gryta
    • Fisk
    • Kyckling

About Me

About Me

Malin Vesterback

Finlandssvensk receptkreatör

malins glutenfria på instagram

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
  • Email

@2020 - All Right Reserved. Designed and Developed by Mynta Media


Tillbaka till toppen
Baka och laga glutenfritt med Malin
  • Om
  • Recept: Baka glutenfritt
  • Recept: Laga glutenfritt