• Om
  • Recept: Baka glutenfritt
  • Recept: Laga glutenfritt
Baka och laga glutenfritt med Malin
FikaGlutenfria mjuka kakorVardag

Glutenfri tigerkaka med hallon

av Malin Vesterback 29 januari, 2020

Glutenfri tigerkaka – med hallon! En rolig twist på klassikern marmorerad kaka, eller tigerkaka. Receptet är naturligt glutenfritt; bakat på rismjöl och kokosmjöl.

Glutenfri tigerkaka: kakan på bilden har bakats i en silikonform för bröd.

Kokosmjölet ger kakan sötma och det fiberrika mjölet ger bra stadga till kakan. I detta recept används också grekisk yoghurt som vätska vilket inte är så vanligt men ger en fräsch smak till kakan. den blir också riktigt saftig och behåller sin saftighet i flera dagar. Hallonen bidrar också till att kakan inte blir för torr och maffig.

Lyckas med glutenfri tigerkaka

För att lyckas med det här receptet behöver du komma ihåg att ta fram ägg och smör i tid så att de är rumstempererade. Annars skär sig smeten lätt när du tillsätter äggen och det blir svårt att få sockret att lösa upp sig i smöret om det är kallt.

Du behöver också ha ett papper i formen så att kakan inte fastnar i formen. Allra bäst är att använda en silikonform.

Mjölkfri tigerkaka

För att göra kakan mjölkfri byter du ut smöret mot margarin och yoghurten mot vegetabilisk yoghurt eller kokosgrädde. Kom ihåg att havregurt inte är naturligt glutenfri!

glutenfri tigerkaka
Skriv ut

Glutenfri tigerkaka med hallon

En naturligt glutenfri mjuk kaka marmorerad med choklad- och vaniljsmet och smaksatt med hallon.
Spara på pinterest
Portioner 12 bitar
Receptkreatör Malin Vesterback

Ingredienser

  • 200 g smör rumstempererat
  • 2,5 dl strösocker
  • 3 st ägg rumstempererade

Torra ingredienser

  • 2 dl rismjöl risenta
  • 1 dl kokosmjöl urtekram
  • 1 tsk psylliumpulver fiberhusk
  • 2 tsk bikarbonat
  • 1 krm salt

Våta ingredienser

  • 1,5 dl grekisk yoghurt lidl

Smaksättningar

  • 2 msk kakao
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 dl hallon frusna

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 175 C och ta fram en brödform som rymmer 1,5 liter.
  • Vispa smör och socker pösigt med elvisp.
  • Tillsätt äggen, ett i sänder. Vispa ner varje ägg ordentligt på medelfart innan du tillsätter nästa, annars kan smeten skära sig.
  • Blanda alla torra ingredienser och vänd ner dem i äggsmeten växelvis med yoghurten.
  • Dela upp smeten i två lika delar. Smaksätt den ena med kakao och den andra med vaniljsocker.
  • Fodra formen med bakplåtspapper (om du använder en form av silikon behövs det inte).
  • Bred ut tre rågade matskedar ljus smet i botten av formen. Bred på lika mycket chokladsmet och toppa med några hallon. Upprepa proceduren tills alla hallon och all smet är fördelad.
  • Grädda kakan i mitten av ugnen i 1 h. låt den svalna helt på galler innan du stjälper upp den på ett fat. Skär i bitar genast eller vänta tills nästa dag, då är den som godast.

Recept & bild: Malin Vesterback

Du kanske också gillar:

Glutenfria smörbullar utan jäsning och knådning

morotskaka

Glutenfri morotskaka med apelsin

hallonkakao
2 kommentarer
0
FacebookTwitterPinterestWhatsappEmail
Malin Vesterback

Finlandssvensk kreatör och entreprenör.

föregående inlägg
Perfekt glutenfri pajdeg till matpajer
nästa inlägg
Naturligt glutenfria scones med ost

Fler recept att pröva

Receptet på mina glutenfria falafel

16 april, 2021

Baka saftiga glutenfria frallor med sötpotatis – enkelt...

10 oktober, 2020

Glutenfria cupcakes – grundrecept, fyllningar och frostings

5 september, 2020

Glutenfri kaka med kaffesmak

27 juni, 2020

Så här bakar du naturligt glutenfri kladdkaka med...

29 maj, 2020

Baka naturligt glutenfri tårta till morsdag: stracciatellatårta

23 maj, 2020

Snabba glutenfria bullar utan jäst: chokladbollsbullar

21 maj, 2020

Quinoabiffar med tonfisk: fish cakes

19 maj, 2020

Glutenfri jordgubbskaka med glass – supergott!

5 maj, 2020

Glutenfria tortillabröd med spenat

5 maj, 2020

2 kommentarer

Ann-Louise Anttila 9 september, 2020 - 16:28

5 stars
Blev jättegod. Jag och min son som hjälpte mig blev supernöjda.

Svara
Malin Vesterback 9 september, 2020 - 19:50

Roligt att höra 🙂

Svara

Lämna en kommentar Avbryt svar

Recipe Rating




Spara mitt namn, e-post- och webbadress i denna webbläsare till nästa gång.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Sök recept

Om bloggen

Om bloggen

Malin Vesterback

Hej och välkommen till min receptblogg! Här hittar du mig och mina glutenfria recept som jag utvecklar hemma i mitt kök i Vasa, Finland.

ENDAST FÖR INSPIRATION
Mina recept är på experimentstadiet. Jag kan inte garantera att du får ett likadant resultat hemma. Jag hoppas ändå att du är vågar pröva själv och berätta hur det gick! Tillsammans blir vi bättre på att baka glutenfritt.

Receptkategorier

  • Baka glutenfritt
    • Glutenfritt bröd
    • Glutenfritt knäckebröd och kex
    • Glutenfria mjuka kakor
    • Glutenfria muffins
    • Glutenfria småkakor
    • Glutenfria bullar
    • Glutenfri söt paj
    • Glutenfria tårtor
    • Glutenfri cheesecake
    • Glutenfria bakelser
  • Laga glutenfritt
    • Pizza & plåtbröd
    • Glutenfri matpaj
    • Soppa
    • Glutenfri pasta
    • Gryta
    • Fisk
    • Kyckling

About Me

About Me

Malin Vesterback

Finlandssvensk receptkreatör

malins glutenfria på instagram

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
  • Email

@2020 - All Right Reserved. Designed and Developed by Mynta Media


Tillbaka till toppen
Baka och laga glutenfritt med Malin
  • Om
  • Recept: Baka glutenfritt
  • Recept: Laga glutenfritt