• Om
  • Recept: Baka glutenfritt
  • Recept: Laga glutenfritt
Baka och laga glutenfritt med Malin
LunchMiddagVardagVegetarisktVinter

Glutenfria vegobullar med quinoa och morot

av Malin Vesterback 3 januari, 2020

Det är många som känner sig inspirerade att ändra sina kostvanor i januari och införa mera grönt på menyn. Kanske är du sugen på att testa några nya rätter? Här kommer ett recept på supergoda, glutenfria vegobullar som alla kan lyckas med.

Lyckas med glutenfria vegobullar

Glutenfria vegobullar är inte så svåra att göra; du behöver bara hitta ett glutenfritt basmjöl som du gillar i smaken och extra fibrer som håller ihop bullarna under stekningen. I det här receptet används pofiber och kikärtsmjöl.

Pofiber binder stora mängder vätska vilket gör bullarna saftigare.

De här glutenfria vegobullarna tillagas i ugnen; att steka i ugnen sparar tid, det blir mindre kladd och stök och så blir de hälsosammare utan alla den där oljan!

Tänk också på att våga krydda ordentligt och servera med goda tillbehör.

Glutenfria vegobullar med quinoa och morot

Det här receptet på vegobullar passar för både vegetarisk och vegansk kost. Som tillbehör till bullarna rekommenderas en god tahinidressing, stekta grönsaker och/eller grönsallad. Det blir ca 16 st.

Skriv ut

Quinoabullar med morot

Spara på pinterest
Portioner 16 st

Ingredienser

  • 2 dl kokt quinoa  läs på förpackningen
  • 1 st vitlöksklyfta pressad
  • 3 st morötter 300g, grovt rivna
  • 1 dl pofiber semper
  • 1 dl kikärtsmjöl
  • 2 tsk köttfärskrydda, med salt eller annan allroundkrydda som du gillar
  • 0,5 dl olivolja
  • 0,5 dl solrosfrön
  • 1 dl vatten

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 200 C.
  • Blanda alla ingredienser förutom vätskan i en bunke.
  • Späd blandningen med vatten tills du fått en smidig smet som går att rulla.
  • Forma smeten till bollar och placera på en plåt klädd med bakplåtspapper eller en smord ugnsform.
  • Stek bullarna i ugnen ca 15 minuter, tills de fått färg.
  • Servera med valfritt tillbehör.

Anteckning

Tips! När du en gång är på G – gör dubbelsats!
Intresserad av hälsosam mat? Kolla in recept av Syster Kanel, månadens profil i december.
kikärtsmjölmorotpofiberquinoa
0 kommentar
0
FacebookTwitterPinterestWhatsappEmail
Malin Vesterback

Finlandssvensk kreatör och entreprenör.

föregående inlägg
Enkelt glutenfritt bröd
nästa inlägg
Glutenfria våfflor med rismjöl

Fler recept att pröva

Receptet på mina glutenfria falafel

16 april, 2021

Julcupcakes: Glutenfria pepparkaksmuffins med cream cheese frosting

8 december, 2020

Söt-syrlig glutenfri kavring med tranbär och nötter –...

28 november, 2020

Laga sötsyrlig dessert med dulce de leche och...

7 november, 2020

Naturligt glutenfri kavring med lingon

4 november, 2020

Baka saftiga glutenfria frallor med sötpotatis – enkelt...

10 oktober, 2020

Glutenfri kaka med kaffesmak

27 juni, 2020

Baka glutenfria naanbröd

9 juni, 2020

Snabba glutenfria bullar utan jäst: chokladbollsbullar

21 maj, 2020

Quinoabiffar med tonfisk: fish cakes

19 maj, 2020

Lämna en kommentar Avbryt svar

Recipe Rating




Spara mitt namn, e-post- och webbadress i denna webbläsare till nästa gång.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Sök recept

Om bloggen

Om bloggen

Malin Vesterback

Hej och välkommen till min receptblogg! Här hittar du mig och mina glutenfria recept som jag utvecklar hemma i mitt kök i Vasa, Finland.

ENDAST FÖR INSPIRATION
Mina recept är på experimentstadiet. Jag kan inte garantera att du får ett likadant resultat hemma. Jag hoppas ändå att du är vågar pröva själv och berätta hur det gick! Tillsammans blir vi bättre på att baka glutenfritt.

Receptkategorier

  • Baka glutenfritt
    • Glutenfritt bröd
    • Glutenfritt knäckebröd och kex
    • Glutenfria mjuka kakor
    • Glutenfria muffins
    • Glutenfria småkakor
    • Glutenfria bullar
    • Glutenfri söt paj
    • Glutenfria tårtor
    • Glutenfri cheesecake
    • Glutenfria bakelser
  • Laga glutenfritt
    • Pizza & plåtbröd
    • Glutenfri matpaj
    • Soppa
    • Glutenfri pasta
    • Gryta
    • Fisk
    • Kyckling

About Me

About Me

Malin Vesterback

Finlandssvensk receptkreatör

malins glutenfria på instagram

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
  • Email

@2020 - All Right Reserved. Designed and Developed by Mynta Media


Tillbaka till toppen
Baka och laga glutenfritt med Malin
  • Om
  • Recept: Baka glutenfritt
  • Recept: Laga glutenfritt