Det är många som känner sig inspirerade att ändra sina kostvanor i januari och införa mera grönt på menyn. Kanske är du sugen på att testa några nya rätter? Här kommer ett recept på supergoda, glutenfria vegobullar som alla kan lyckas med.
Lyckas med glutenfria vegobullar
Glutenfria vegobullar är inte så svåra att göra; du behöver bara hitta ett glutenfritt basmjöl som du gillar i smaken och extra fibrer som håller ihop bullarna under stekningen. I det här receptet används pofiber och kikärtsmjöl.

De här glutenfria vegobullarna tillagas i ugnen; att steka i ugnen sparar tid, det blir mindre kladd och stök och så blir de hälsosammare utan alla den där oljan!
Tänk också på att våga krydda ordentligt och servera med goda tillbehör.

Det här receptet på vegobullar passar för både vegetarisk och vegansk kost. Som tillbehör till bullarna rekommenderas en god tahinidressing, stekta grönsaker och/eller grönsallad. Det blir ca 16 st.

Quinoabullar med morot
Spara på pinterestIngredienser
- 2 dl kokt quinoa läs på förpackningen
- 1 st vitlöksklyfta pressad
- 3 st morötter 300g, grovt rivna
- 1 dl pofiber semper
- 1 dl kikärtsmjöl
- 2 tsk köttfärskrydda, med salt eller annan allroundkrydda som du gillar
- 0,5 dl olivolja
- 0,5 dl solrosfrön
- 1 dl vatten
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 C.
- Blanda alla ingredienser förutom vätskan i en bunke.
- Späd blandningen med vatten tills du fått en smidig smet som går att rulla.
- Forma smeten till bollar och placera på en plåt klädd med bakplåtspapper eller en smord ugnsform.
- Stek bullarna i ugnen ca 15 minuter, tills de fått färg.
- Servera med valfritt tillbehör.
Anteckning
