Söker du recept på naturligt glutenfri pannkakssmet? Testa dessa glutenfria pannkakor på 3 sorters glutenfritt mjöl, lite bakpulver och en tesked psyllium – för perfekt smak och konsistens.
Naturligt glutenfria pannkakor
Du behöver:
- 3 ägg
- 5 dl mjölk
- 2 dl rismjöl
- 1 dl kokosmjöl
- 1 dl potatismjöl
- 1 tsk bakpulver
- 1 tsk psylliumpulver (fiberhusk)
- 1 msk socker
- en nypa salt
- 25 g smör
Gör så här:
1. Mät upp de torra ingredienserna i en bunke
2. Knäck i äggen och rör om till en tjock gröt
3. Späd smeten med mjölk och rör den slät
4. Smält smöret i stekpannan och rör ner det i pannkakssmeten
5. Grädda pannkakorna på medelvärme, ca 1 dl smet per lagg.
Tips för att lyckas med naturligt glutenfri pannkakssmet:
Naturligt glutenfri pannkakssmet med psyllium rinner trögt och sprider inte ut sig lika snabbt i pannan som en tunn vetesmet. När du steker pannkakorna – ta hjälp av en slev och sprid ut smeten innan den stelnar.
Jag förvandlar mina glutenfria pannkakor till crêpes som jag fyller med lätt sötad kvarg och bär.
Malin, receptkreatör
Du kanske också gillar:
Glutenfria pannkakor med banan och jordnötssmör
Matiga våfflor med pocherat ägg