Glutenfria våfflor med rismjöl och mandel blir fasta i formen och går inte sönder under stekningen. Framför allt blir de mycket godare än våfflor gjorda på glutenfri mix.
Hemligheten bakom dessa supergoda glutenfria våfflor är att välja rätt mjölsorter. Ris (som är neutralt i smak och konsistens), mandel (för smaken) och kokosmjöl (för sötma och konsistens).
Naturligt glutenfria våfflor med rismjöl och mandelmjöl – godare än originalet!
Jag gillar knapriga våfflor med mycket smak och det tycker jag att mitt recept på naturligt glutenfria våfflor levererar. Faktiskt så föredrar jag dessa framför våfflor på vetemjöl – de är så goda! // Malin, receptkreatör.
Naturligt glutenfria våfflor
4 dl mjölk
2 ägg
75 g smör, smält
1 dl mandelmjöl
3 dl rismjöl
1 msk kokosmjöl
1 tsk fiberhusk
1 msk socker
1 tsk bakpulver
en nypa salt
1. Blanda alla torra ingredienser i en bunke.
2. Knäck ner äggen och börja röra om medan du späder med mjölken.
3. Tillsätt det smälta smöret.
4. Låt smeten svälla i en halvtimme.
5. Grädda i våffeljärn, ta ungefär 1 dl smet per lagg.
Servera de frasiga våfflorna med grädde och jordgubbar.
Tål du inte mandel? Byt ut mot glutenfritt havremjöl.
Recept: Malin Vesterback
Vad tyckte du om receptet?