Det kan vara svårt att få smak på en vegetarisk pastagratäng men inte med detta recept. Med färdig pastasås och en riktigt god pesto har du plötsligt en supergod pastagratäng för flera dagar.
Snabb vegetarisk pastagratäng
Du behöver:
- 2 burkar pastasås med tomat och ost
- 1 förpackning pennepasta, kokt
- 1 zucchini
- 1 burk grön pesto
- 1 påse riven mozzarellaost
Gör så här:
Börja med att hacka zucchini och fräs den mjuk i stekpanna, smaksätt sedan med med peston (hela burken).
Bred sedan ut en burk tomatsås i botten av en stor ugnsform.
Toppa tomatsåsen med 1/3 av pastan, därefter hälften av zucchini-pestoblandningen + ett lager riven ost.
Ovanpå det en halv burk tomatsås till, därefter 1/3 av pastan, resten av zucchini-pestoblandningen + ett lager ost.
Avsluta med det sista av pastan och sista tomatsåsen.
Strö över den rivna osten som är kvar.
Gratinera pastagratängen i ugnen i en halvtimme på 200 C – tills osten har fått fin färg.
Servera med en grönsallad.
Recept & foto: Malin Vesterback
2 kommentarer
Vad heter märket på tomatsåsen?
Hej, jag minns inte vilken jag använde… men vilken som helst tomatsås med ricottaoast (400g) går bra