• Om
  • Recept: Baka glutenfritt
  • Recept: Laga glutenfritt
Baka och laga glutenfritt med Malin
Baka glutenfrittBufféFestGlutenfria mjuka kakorKalasVinter

Glutenfri kaka i långpanna

av Malin Vesterback 7 februari, 2020

En glutenfri kaka i långpanna är ett perfekt sätt att bjuda på glutenfritt när du behöver baka till många, som till ett kalas.

Gå till recept
glutenfri kaka i långpanna

Glutenfri kaka i långpanna

Det här receptet är en saftig och god banankaka som ”inte alls smakar glutenfri”. Supergod, alltså. Den fyller en hel ugnsplåt och blir ca 30 bitar.

Ovanpå kakan är en cream cheese frosting (färskostglasyr) med vispgrädde. Grädden för att glasyren får extra len konsistens, det blir nästan som en gräddtårta (men smakar som mortoskaka).

glutenfri kaka i långpanna
glutenfri kaka i långpanna
Glutenfri banankaka i långpanna: banankaka med cream cheese frosting

Naturligt glutenfritt

Den här kakan är glutenfri och fri från vetestärkelse tack vare att den är bakad på rismjöl, kokosmjöl och havremjöl (glutenfritt).

Orsaken till att hela tre olika mjöl använts är att de har bra bakegenskaper men gör sig inte lika bra på egen hand då de tar överhanden i smak och konsistens.

Havre, även om den odlats utan kontaminering från andra sädesslag, räknas inte som naturligt glutenfri. Vill du baka naturligt glutenfritt kan du istället ta en extra dl av rismjöl.

Av allergiskäl har vi inte toppat kakan med hackade nötter men det skulle passa ypperligt (ett tips ifall någon vill göra det, valnötter eller pekannötter).

Klicka för att betygsätta receptet
[Totalt: 5 Medeltal: 3.4]

Glutenfri kaka i långpanna med cream cheese frosting

Skriv ut

Glutenfri banankaka med cream cheese frosting

En naturligt glutenfri kaka för många.
Spara på pinterest
Förberedelser 40 minuter
Tillagningstid 40 minuter
Vila 2 timmar 30 minuter
Total tid 3 timmar 50 minuter
Portioner 30 bitar
Receptkreatör Malin Vesterback

Equipment

  • långpanna

Ingredienser

Banankaka för långpanna

  • 3 st bananer mogna
  • 150 g smör rumstempererat
  • 150 g farinsocker
  • 3 st ägg
  • 2 dl rismjöl
  • 2 dl kokosmjöl
  • 1 dl havremjöl glutenfritt
  • 1 tsk psylliumpulver fiberhusk
  • 2 tsk bakpulver
  • 0,5 tsk salt
  • 3 dl mjölk

Krämig färskostglasyr

  • 200 g philadelphiaost
  • 100 g smör rumstempererat
  • 4 dl florsocker
  • 1 dl vispgrädde

Instruktioner

Banankaka:

  • Sätt ugnen på 175 C. Klä en ugnsplåt med bakplåtspapper.
  • Skala bananerna och rör dem till mos med elvispen.
  • Vispa smör och socker mjukt och krämigt med elvisp.
  • Tillsätt ett ägg i taget under fortsatt vispning.
  • Blanda alla torra ingredienser och rör ner det i smeten växelvis med mjölken.
  • Rör till en tjock kaksmet och fördela den jämnt över bakplåten.
  • Grädda kakan i mitten av ugnen i ca 35 minuter; testa med en trästicka att kakan är genomgräddad. Ta ut den och låt svalna på ett galler.
  • Lägg en bricka med ovansidan mot plåten. Vänd på alltsammans så att kakan landar på brickan och du kan ta bort plåten och bakplåtspappret som kakan gräddats på. Gör glasyren.

Glasyr:

  • Vispa mjukt smör, florsocker och färskost krämigt.
  • Tillsätt grädden och fortsätt vispa tills glasyren tjocknat.
  • Bred glasyren över kakan och toppa om du vill med hackade nötter.
  • Låt kakan vila i kylskåp ett par timmar före servering.

Recept & foto: Malin Vesterback

Fler recept:

https://lagaglutenfritt.se/recept/

Glutenfri tigerkaka med hallon

Glutenfria blondies med vit choklad

bananfärskost
0 kommentar
0
FacebookTwitterPinterestWhatsappEmail
Malin Vesterback

Finlandssvensk kreatör och entreprenör.

föregående inlägg
Glutenfria småkakor utan mandelmjöl
nästa inlägg
Glutenfri chokladkaka

Fler recept att pröva

Glutenfri tårta till 2-åringen: recept på siffertårta med...

2 augusti, 2021

Julcupcakes: Glutenfria pepparkaksmuffins med cream cheese frosting

8 december, 2020

Söt-syrlig glutenfri kavring med tranbär och nötter –...

28 november, 2020

Laga sötsyrlig dessert med dulce de leche och...

7 november, 2020

Naturligt glutenfri kavring med lingon

4 november, 2020

Raw äppelkaka – glutenfri och vegansk äppelkaka utan...

18 oktober, 2020

Baka saftiga glutenfria frallor med sötpotatis – enkelt...

10 oktober, 2020

Glutenfria cupcakes med italiensk maräng

20 september, 2020

Marängtårta med Rice Crispies, Daim och hemlagad chokladkolasås

9 september, 2020

Glutenfria cupcakes – grundrecept, fyllningar och frostings

5 september, 2020

Lämna en kommentar Avbryt svar

Recipe Rating




Spara mitt namn, e-post- och webbadress i denna webbläsare till nästa gång.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Sök recept

Om bloggen

Om bloggen

Malin Vesterback

Hej och välkommen till min receptblogg! Här hittar du mig och mina glutenfria recept som jag utvecklar hemma i mitt kök i Vasa, Finland.

ENDAST FÖR INSPIRATION
Mina recept är på experimentstadiet. Jag kan inte garantera att du får ett likadant resultat hemma. Jag hoppas ändå att du är vågar pröva själv och berätta hur det gick! Tillsammans blir vi bättre på att baka glutenfritt.

Receptkategorier

  • Baka glutenfritt
    • Glutenfritt bröd
    • Glutenfritt knäckebröd och kex
    • Glutenfria mjuka kakor
    • Glutenfria muffins
    • Glutenfria småkakor
    • Glutenfria bullar
    • Glutenfri söt paj
    • Glutenfria tårtor
    • Glutenfri cheesecake
    • Glutenfria bakelser
  • Laga glutenfritt
    • Pizza & plåtbröd
    • Glutenfri matpaj
    • Soppa
    • Glutenfri pasta
    • Gryta
    • Fisk
    • Kyckling

About Me

About Me

Malin Vesterback

Finlandssvensk receptkreatör

malins glutenfria på instagram

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
  • Email

@2020 - All Right Reserved. Designed and Developed by Mynta Media


Tillbaka till toppen
Baka och laga glutenfritt med Malin
  • Om
  • Recept: Baka glutenfritt
  • Recept: Laga glutenfritt