• Om
  • Recept: Baka glutenfritt
  • Recept: Laga glutenfritt
Baka och laga glutenfritt med Malin
Glutenfritt brödVardagVlogg

Video: Baka ett enkelt glutenfritt bröd – steg för steg

av Malin Vesterback 16 mars, 2020

Kolla in videon som visar dig hur du kan baka ett enkelt, glutenfritt bröd – steg för steg.


Video: Enkelt glutenfritt bröd

Receptet hittar du nedan:


Recept: Enkelt glutenfritt bröd

Klicka för att betygsätta receptet
[Totalt: 12 Medeltal: 3.1]

Det här blir ett stort brytbröd som du kan servera i stora bitar. Skär upp bitarna på hälften så blir de som frallor som du kan fylla med godsaker.

1 stort plåtbröd

  • 4 dl vatten, 40 C
  • 0,5 dl olivolja
  • 1 tsk salt
  • 1 msk socker
  • 1 ägg
  • 1 kuvert torrjäst (11g)
  • 2 msk psylliumpulver (fiberhusk)
  • 3 dl majsmjöl
  • 2 dl potatismjöl

Dekoration: Pumpafrön, boveteflingor

Gör så här:

  • Sätt ugnen på 225 C.
  • Koka upp vatten och låt det svalna till 40 grader i en bunke.
  • Tillsätt olja, salt, socker och ägg.
  • Blanda psyllium, majsmjöl, potatismjöl och torrjäst i en skål och rör ner det i degspadet.
  • Låt degen jäsa och svälla i ca 30 minuter täckt av en kökshandduk.
  • Klä en bakplåt med bakplåtspapper.
  • Stjälp upp degen direkt på plåten och platta ut den till en cirkel i tallriksstorlek.
  • Strö över pumpafrön och boveteflingor. Ringla över lite olivolja.
  • Grädda brödet i ca 30 minuter tills det fått en fin skorpa.
  • Låt brödet svalna helt på plåten innan du skär det i bitar.

Bra att veta

Det här brödet jäser upp ganska mycket i ugnen men sjunker sedan ihop igen efter gräddningen. Därför passar det bäst som brytbröd. Orsaken till att det sjunker ihop efteråt är att det är mycket psyllium i degen. Det positiva med detta är att brödet blir mjukt och saftigt. Tänk bara på att låta brödet vila ordentligt efter gräddningen, annars smakar det degigt.

Vill du baka ett stadigare bröd som håller formen (inte sjunker ihop) och går att skära upp och äta direkt efter gräddning ska du minska mängden psyllium till 1 msk och bara jäsa degen i ca en kvart. Degspadet kan vara mjölk.
Degen ska vara lös, men plufsig (för rinnig att knåda). Häll upp smeten direkt på plåten och bred ut den till ett runt bröd i storlek med en mattallrik. Grädda som vanligt. Denna variant passar fint att göra som focaccia. Nackdelen är att brödet snabbt blir torrt men om det ska serveras som bröd till soppa eller en middag så är det att rekommendera.

Recept & bild: Malin Vesterback


Söker du fler glutenfria brödrecept?

Här hittar du alla våra recept på glutenfritt bröd.


Senaste inläggen:

  • Glutenfri tårta till 2-åringen: recept på siffertårta med maränger och limekräm
  • Receptet på mina glutenfria falafel
  • Julcupcakes: Glutenfria pepparkaksmuffins med cream cheese frosting
  • Söt-syrlig glutenfri kavring med tranbär och nötter – ett långjäst glutenfritt bröd
  • Baka naturligt glutenfria pepparkakor – nytt recept på glutenfri pepparkakdsdeg 2020!
majsmjöl
0 kommentar
1
FacebookTwitterPinterestWhatsappEmail
Malin Vesterback

Finlandssvensk kreatör och entreprenör.

föregående inlägg
Havtornscheesecake – enkelt recept
nästa inlägg
Glutenfria matiga våfflor med pocherat ägg och dill

Fler recept att pröva

Receptet på mina glutenfria falafel

16 april, 2021

Söt-syrlig glutenfri kavring med tranbär och nötter –...

28 november, 2020

Naturligt glutenfri kavring med lingon

4 november, 2020

Baka saftiga glutenfria frallor med sötpotatis – enkelt...

10 oktober, 2020

Så här bakar du glutenfria brödkakor med inspiration...

18 juli, 2020

Glutenfri kaka med kaffesmak

27 juni, 2020

Baka glutenfria naanbröd

9 juni, 2020

Glutenfritt tunnbröd i stekpanna

24 maj, 2020

Snabba glutenfria bullar utan jäst: chokladbollsbullar

21 maj, 2020

Quinoabiffar med tonfisk: fish cakes

19 maj, 2020

Sök recept

Om bloggen

Om bloggen

Malin Vesterback

Hej och välkommen till min receptblogg! Här hittar du mig och mina glutenfria recept som jag utvecklar hemma i mitt kök i Vasa, Finland.

ENDAST FÖR INSPIRATION
Mina recept är på experimentstadiet. Jag kan inte garantera att du får ett likadant resultat hemma. Jag hoppas ändå att du är vågar pröva själv och berätta hur det gick! Tillsammans blir vi bättre på att baka glutenfritt.

Receptkategorier

  • Baka glutenfritt
    • Glutenfritt bröd
    • Glutenfritt knäckebröd och kex
    • Glutenfria mjuka kakor
    • Glutenfria muffins
    • Glutenfria småkakor
    • Glutenfria bullar
    • Glutenfri söt paj
    • Glutenfria tårtor
    • Glutenfri cheesecake
    • Glutenfria bakelser
  • Laga glutenfritt
    • Pizza & plåtbröd
    • Glutenfri matpaj
    • Soppa
    • Glutenfri pasta
    • Gryta
    • Fisk
    • Kyckling

About Me

About Me

Malin Vesterback

Finlandssvensk receptkreatör

malins glutenfria på instagram

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
  • Email

@2020 - All Right Reserved. Designed and Developed by Mynta Media


Tillbaka till toppen
Baka och laga glutenfritt med Malin
  • Om
  • Recept: Baka glutenfritt
  • Recept: Laga glutenfritt