Glutenfri budapestrulle är alltid ett säkert kort. Gott året om! Den kan fyllas traditionellt med grädde och mandariner men i och med att botten innehåller mandel passar det ju extra bra med nutella!
Att smaksätta budapestrullen med nötsmörkräm blir otroligt gott och lyckat i kombination med syrliga bär – som i detta fall hallon.
Nutella har fått dåligt rykte som miljöbov i och med att den innehåller palmolja. Så, vad kan du ta istället? Du kan köpa en dyrare variant av något ekologiskt märke i specialaffär (kolla innehållsförteckningen) eller så gör du din egen nutella med hasselnötter och mjölkchoklad.
Det finns många bra recept på hemgjord nutella på nätet, men Fredriks fika har en informativ video som beskriver processen riktigt bra:
Recept på hemgjord nutella
Recept: glutenfri budapestrulle
Budapestrulle med nötchokladkräm, grädde och hallon
Ingredients
Botten
- 1 dl strösocker
- 1,5 dl mandelmjöl
- 0,5 dl majsstärkelse ex. maizena
- 4 st äggvitor
- 1 dl strösocker
Fyllning
- 1 dl nötchokladsmör ex. nutella eller hemlagad
- 300 g grädde vispad
- 10 st hallon om frysta; tina dem på en bricka med hushållspapper innan
Notes
Senaste inläggen:
- Glutenfri tårta till 2-åringen: recept på siffertårta med maränger och limekräm
- Receptet på mina glutenfria falafel
- Julcupcakes: Glutenfria pepparkaksmuffins med cream cheese frosting
- Söt-syrlig glutenfri kavring med tranbär och nötter – ett långjäst glutenfritt bröd
- Baka naturligt glutenfria pepparkakor – nytt recept på glutenfri pepparkakdsdeg 2020!
Du kanske också gillar:
Glutenfri chokladkaka med cheesecakefyllning