Budapestrulle med nutella och hallon

Glutenfri budapestrulle är alltid ett säkert kort. Gott året om! Den kan fyllas traditionellt med grädde och mandariner men i och med att botten innehåller mandel passar det ju extra bra med nutella!

Att smaksätta budapestrullen med nötsmörkräm blir otroligt gott och lyckat i kombination med syrliga bär – som i detta fall hallon.

Nutella har fått dåligt rykte som miljöbov i och med att den innehåller palmolja. Så, vad kan du ta istället? Du kan köpa en dyrare variant av något ekologiskt märke i specialaffär (kolla innehållsförteckningen) eller så gör du din egen nutella med hasselnötter och mjölkchoklad.

Det finns många bra recept på hemgjord nutella på nätet, men Fredriks fika har en informativ video som beskriver processen riktigt bra:

Recept på hemgjord nutella

Video och recept av Fredriks fika

Recept: glutenfri budapestrulle

Klicka för att betygsätta receptet
[Totalt: 1 Medeltal: 5]
Skriv ut

Budapestrulle med nötchokladkräm, grädde och hallon

En alldeles ljuvlig, glutenfri, budapestrulle fylld med nötchokladsmör, vispgrädde och hallon. Perfekt att bjuda dina vänner på <3
Spara på pinterest
Tillagningstid 40 minuter
Total tid 40 minuter
Portioner 8 bitar

Ingredienser

Botten

  • 1 dl strösocker
  • 1,5 dl mandelmjöl
  • 0,5 dl majsstärkelse ex. maizena
  • 4 st äggvitor
  • 1 dl strösocker

Fyllning

  • 1 dl nötchokladsmör ex. nutella eller hemlagad
  • 300 g grädde vispad
  • 10 st hallon om frysta; tina dem på en bricka med hushållspapper innan

Anteckning

Tips! Budapestrulle istället för tårta på kalas – gör dubbelsats och spritsa ut den längre så att du får en större rulle. En dubbelsats för mig blir en plåt lång. Servera på en lång bricka och låt gästerna skära bitar åt sig själva.

Senaste inläggen:


Du kanske också gillar:

Glutenfri chokladkaka med cheesecakefyllning

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *






Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.