• Om
  • Recept: Baka glutenfritt
  • Recept: Laga glutenfritt
Baka och laga glutenfritt med Malin
Glutenfritt bröd

Baka glutenfri limpa utan jäst – superenkelt recept!

av Malin Vesterback 4 mars, 2020

Söker du ett recept på snabb-bakad, glutenfri limpa utan jäst? Då hoppas jag att du ska tycka om det här receptet. En söt-sur, god limpa med potential att bli hela familjens favorit!

Denna glutenfria limpa är superenkel att göra. Barnen kan vara med och röra ihop denna smet som inte behöver jäsa eller knådas. Du kan variera mjölsorterna efter egen smak. Teffmjöl, t.ex, gör degen mörkare, men det har en liten bismak (liksom de flesta glutenfria mjölsorter). Det kan du byta ut mot t.ex bovete om du gillar det bättre.

Om du vill kan du smaksätta smeten med brödkryddor som fänkål, anis och kummin.


Glutenfri limpa utan jäst

Klicka för att betygsätta receptet
[Totalt: 4 Medeltal: 3.8]

Ur boken Lyckas med glutenfritt bröd.

Skriv ut

Glutenfri limpa utan jäsning

Lättbakat glutenfritt bröd inspirerat av finsk surmjölkslimpa.
Sverige: Byt ut surmjölk mot filmjölk eller tunn, naturell yoghurt.
Spara på pinterest
Portioner 1 limpa

Ingredienser

  • 5 dl surmjölk alt. filmjölk eller naturell yoghurt
  • 1 dl mörk sirap
  • 1,5 tsk salt
  • 1 st ägg
  • 3 dl boveteflingor
  • 2,5 dl teffmjöl
  • 2,5 dl rismjöl
  • 2 tsk bikarbonat
  • 1 msk psylliumpulver ex. fiberhusk
  • 0,5 dl hela linfrön

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 150 C.
  • Mät upp surmjölken i en skål och tillsätt sirap och salt.
  • Rör ner ägget och boveteflingorna.
  • Blanda teffmjöl, rismjöl, bikarbonat och psyllium i en skål. Vänd ner det i smeten och blanda väl. Tillsätt till sist linfrön.
  • Häll upp smeten i en brödform klädd med bakplåtspapper.  
  • Grädda brödet i mitten av ugnen i 40 minuter.
  • Ta ut brödet – ta tag i bakplåtspappret, lyft upp limpan ur formen och över på en plåt.
  • Pensla brödet med surmjölk och sirap, höj temperaturen till 200 C och grädda det ytterligare i 10 minuter. Detta för en knaprig yta och längre hållbarhet. Obs, vakta brödet hela tiden så att det inte bränns.
  • Låt svalna under en bakduk. När brödet har svalnat kan du förvara det i en plastpåse.

Recept: Malin Vesterback

Du kanske också gillar:

Glutenfritt surdegsbröd

  • Glutenfri tårta till 2-åringen: recept på siffertårta med maränger och limekräm
  • Receptet på mina glutenfria falafel
  • Julcupcakes: Glutenfria pepparkaksmuffins med cream cheese frosting
  • Söt-syrlig glutenfri kavring med tranbär och nötter – ett långjäst glutenfritt bröd
  • Baka naturligt glutenfria pepparkakor – nytt recept på glutenfri pepparkakdsdeg 2020!
filmjölksurmjölteffmjöl
0 kommentar
1
FacebookTwitterPinterestWhatsappEmail
Malin Vesterback

Finlandssvensk kreatör och entreprenör.

föregående inlägg
Bananpannkakor med jordnötssmör och kokos
nästa inlägg
Baka amerikanska jättemuffins – glutenfria chokladmuffins med banan

Fler recept att pröva

Söt-syrlig glutenfri kavring med tranbär och nötter –...

28 november, 2020

Naturligt glutenfri kavring med lingon

4 november, 2020

Baka saftiga glutenfria frallor med sötpotatis – enkelt...

10 oktober, 2020

Så här bakar du glutenfria brödkakor med inspiration...

18 juli, 2020

Baka glutenfria naanbröd

9 juni, 2020

Glutenfritt tunnbröd i stekpanna

24 maj, 2020

Glutenfria tortillabröd med spenat

5 maj, 2020

Video: Baka ett enkelt glutenfritt bröd – steg...

16 mars, 2020

Hur bakar man glutenfritt surdegsbröd?

1 mars, 2020

Recept på glutenfritt surdegsbröd

1 mars, 2020

Lämna en kommentar Avbryt svar

Recipe Rating




Spara mitt namn, e-post- och webbadress i denna webbläsare till nästa gång.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Sök recept

Om bloggen

Om bloggen

Malin Vesterback

Hej och välkommen till min receptblogg! Här hittar du mig och mina glutenfria recept som jag utvecklar hemma i mitt kök i Vasa, Finland.

ENDAST FÖR INSPIRATION
Mina recept är på experimentstadiet. Jag kan inte garantera att du får ett likadant resultat hemma. Jag hoppas ändå att du är vågar pröva själv och berätta hur det gick! Tillsammans blir vi bättre på att baka glutenfritt.

Receptkategorier

  • Baka glutenfritt
    • Glutenfritt bröd
    • Glutenfritt knäckebröd och kex
    • Glutenfria mjuka kakor
    • Glutenfria muffins
    • Glutenfria småkakor
    • Glutenfria bullar
    • Glutenfri söt paj
    • Glutenfria tårtor
    • Glutenfri cheesecake
    • Glutenfria bakelser
  • Laga glutenfritt
    • Pizza & plåtbröd
    • Glutenfri matpaj
    • Soppa
    • Glutenfri pasta
    • Gryta
    • Fisk
    • Kyckling

About Me

About Me

Malin Vesterback

Finlandssvensk receptkreatör

malins glutenfria på instagram

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
  • Email

@2020 - All Right Reserved. Designed and Developed by Mynta Media


Tillbaka till toppen
Baka och laga glutenfritt med Malin
  • Om
  • Recept: Baka glutenfritt
  • Recept: Laga glutenfritt