• Om
  • Recept: Baka glutenfritt
  • Recept: Laga glutenfritt
Baka och laga glutenfritt med Malin
FikaGlutenfria muffinsVardag

Baka amerikanska jättemuffins – glutenfria chokladmuffins med banan

av Malin Vesterback 8 mars, 2020

Ett riktigt smarrigt recept på jättestora (naturligt) glutenfria chokladmuffins med banan får du här! Hemligheten är att baka med teffmjöl och röra i stora bitar choklad.

Du får förstås baka dem hur du vill men visst ser det lyxigt ut med sådana här stora, amerikanska café-muffins?

Glutenfria chokladmuffins med banan

10 st.

DU BEHÖVER

2 ägg
100 g farinsocker
1,5 dl naturell yoghurt (grekisk/turkisk)
50 g kokosolja, smält
1 tsk vaniljextrakt
3 mogna bananer, mosade

200 g glutenfria mjölsorter*
2 tsk fiberhusk
1 dl kakao
0,5 tsk bikarbonat
en nypa havssalt

150 g hackad mjölkchoklad eller mörk choklad

* vi använde
50 g teffmjöl
50 g majsstärkelse
60 g rismjöl, fullkorn
40 g mandelmjöl

GÖR SÅ HÄR:

  1. Sätt ugnen på 175 C
  2. Mät upp alla torra ingredienser i en skål.
  3. I en annan skål; rör ihop ägg, socker, yoghurt, vaniljextrakt och mosade bananer.
  4. Rör ner torra ingredienserna i äggsmeten, litet i taget.
  5. Placera ut 10 st pappersformar i en muffinplåt.
  6. Fyll varje pappersform till bredden med smet och toppa med hackad choklad.
  7. Grädda muffinsen i ca 12 minuter, tills chokladen ovanpå börjat få färg.
  8. Låt svalna innan du hugger in!

Dessa muffins bakas på glutenfritt vis med många olika mjölsorter – men vill du förenkla receptet så tar du 200 g av din favorit-mjölmix istället.

Betygsätt receptet:

Klicka för att betygsätta receptet
[Totalt: 2 Medeltal: 5]
bananchoklad
0 kommentar
0
FacebookTwitterPinterestWhatsappEmail
Malin Vesterback

Finlandssvensk kreatör och entreprenör.

föregående inlägg
Baka glutenfri limpa utan jäst – superenkelt recept!
nästa inlägg
Glutenfri citronkladdkaka med bärmoussetopping – utan mandel

Fler recept att pröva

Receptet på mina glutenfria falafel

16 april, 2021

Julcupcakes: Glutenfria pepparkaksmuffins med cream cheese frosting

8 december, 2020

Baka saftiga glutenfria frallor med sötpotatis – enkelt...

10 oktober, 2020

Glutenfria cupcakes med italiensk maräng

20 september, 2020

Glutenfria cupcakes – grundrecept, fyllningar och frostings

5 september, 2020

Glutenfri kaka med kaffesmak

27 juni, 2020

Så här bakar du naturligt glutenfri kladdkaka med...

29 maj, 2020

Baka naturligt glutenfri tårta till morsdag: stracciatellatårta

23 maj, 2020

Snabba glutenfria bullar utan jäst: chokladbollsbullar

21 maj, 2020

Quinoabiffar med tonfisk: fish cakes

19 maj, 2020

Lämna en kommentar Avbryt svar

Recipe Rating




Spara mitt namn, e-post- och webbadress i denna webbläsare till nästa gång.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Sök recept

Om bloggen

Om bloggen

Malin Vesterback

Hej och välkommen till min receptblogg! Här hittar du mig och mina glutenfria recept som jag utvecklar hemma i mitt kök i Vasa, Finland.

ENDAST FÖR INSPIRATION
Mina recept är på experimentstadiet. Jag kan inte garantera att du får ett likadant resultat hemma. Jag hoppas ändå att du är vågar pröva själv och berätta hur det gick! Tillsammans blir vi bättre på att baka glutenfritt.

Receptkategorier

  • Baka glutenfritt
    • Glutenfritt bröd
    • Glutenfritt knäckebröd och kex
    • Glutenfria mjuka kakor
    • Glutenfria muffins
    • Glutenfria småkakor
    • Glutenfria bullar
    • Glutenfri söt paj
    • Glutenfria tårtor
    • Glutenfri cheesecake
    • Glutenfria bakelser
  • Laga glutenfritt
    • Pizza & plåtbröd
    • Glutenfri matpaj
    • Soppa
    • Glutenfri pasta
    • Gryta
    • Fisk
    • Kyckling

About Me

About Me

Malin Vesterback

Finlandssvensk receptkreatör

malins glutenfria på instagram

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
  • Email

@2020 - All Right Reserved. Designed and Developed by Mynta Media


Tillbaka till toppen
Baka och laga glutenfritt med Malin
  • Om
  • Recept: Baka glutenfritt
  • Recept: Laga glutenfritt