Baka amerikanska jättemuffins – glutenfria chokladmuffins med banan

Ett riktigt smarrigt recept på jättestora (naturligt) glutenfria chokladmuffins med banan får du här! Hemligheten är att baka med teffmjöl och röra i stora bitar choklad.

Du får förstås baka dem hur du vill men visst ser det lyxigt ut med sådana här stora, amerikanska café-muffins?

Glutenfria chokladmuffins med banan

10 st.

DU BEHÖVER

2 ägg
100 g farinsocker
1,5 dl naturell yoghurt (grekisk/turkisk)
50 g kokosolja, smält
1 tsk vaniljextrakt
3 mogna bananer, mosade

200 g glutenfria mjölsorter*
2 tsk fiberhusk
1 dl kakao
0,5 tsk bikarbonat
en nypa havssalt

150 g hackad mjölkchoklad eller mörk choklad

* vi använde
50 g teffmjöl
50 g majsstärkelse
60 g rismjöl, fullkorn
40 g mandelmjöl

GÖR SÅ HÄR:

  1. Sätt ugnen på 175 C
  2. Mät upp alla torra ingredienser i en skål.
  3. I en annan skål; rör ihop ägg, socker, yoghurt, vaniljextrakt och mosade bananer.
  4. Rör ner torra ingredienserna i äggsmeten, litet i taget.
  5. Placera ut 10 st pappersformar i en muffinplåt.
  6. Fyll varje pappersform till bredden med smet och toppa med hackad choklad.
  7. Grädda muffinsen i ca 12 minuter, tills chokladen ovanpå börjat få färg.
  8. Låt svalna innan du hugger in!

Dessa muffins bakas på glutenfritt vis med många olika mjölsorter – men vill du förenkla receptet så tar du 200 g av din favorit-mjölmix istället.

Betygsätt receptet:

Klicka för att betygsätta receptet
[Totalt: 1 Medeltal: 5]
KategorierFika Vardag

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.