Ett riktigt smarrigt recept på jättestora (naturligt) glutenfria chokladmuffins med banan får du här! Hemligheten är att baka med teffmjöl och röra i stora bitar choklad.
Du får förstås baka dem hur du vill men visst ser det lyxigt ut med sådana här stora, amerikanska café-muffins?
Glutenfria chokladmuffins med banan
10 st.
DU BEHÖVER
2 ägg
100 g farinsocker
1,5 dl naturell yoghurt (grekisk/turkisk)
50 g kokosolja, smält
1 tsk vaniljextrakt
3 mogna bananer, mosade
200 g glutenfria mjölsorter*
2 tsk fiberhusk
1 dl kakao
0,5 tsk bikarbonat
en nypa havssalt
150 g hackad mjölkchoklad eller mörk choklad
* vi använde
50 g teffmjöl
50 g majsstärkelse
60 g rismjöl, fullkorn
40 g mandelmjöl
GÖR SÅ HÄR:
- Sätt ugnen på 175 C
- Mät upp alla torra ingredienser i en skål.
- I en annan skål; rör ihop ägg, socker, yoghurt, vaniljextrakt och mosade bananer.
- Rör ner torra ingredienserna i äggsmeten, litet i taget.
- Placera ut 10 st pappersformar i en muffinplåt.
- Fyll varje pappersform till bredden med smet och toppa med hackad choklad.
- Grädda muffinsen i ca 12 minuter, tills chokladen ovanpå börjat få färg.
- Låt svalna innan du hugger in!
Dessa muffins bakas på glutenfritt vis med många olika mjölsorter – men vill du förenkla receptet så tar du 200 g av din favorit-mjölmix istället.
Betygsätt receptet: