• Om
  • Recept: Baka glutenfritt
  • Recept: Laga glutenfritt
Baka och laga glutenfritt med Malin
Baka glutenfrittFrukostGlutenfritt brödLyckas med glutenfritt

Recept på glutenfritt surdegsbröd

av Malin Vesterback 1 mars, 2020

Vilken glutenintolerant person drömmer inte om att få sätta tänderna i ett härligt glutenfritt surdegsbröd med frasig skorpa och mjuksegt inkråm? Nu kan visionen bli verklighet med detta färska recept på glutenfritt lantbröd bakat på glutenfri surdeg.

Receptet är ur boken Lyckas med glutenfritt bröd av Malin Vesterback.|annonslänk|

För att baka lantbrödet nedan behöver du ha en aktiv, bubblig glutenfri surdegsgrund att baka med. Läs här hur du ska göra.


Glutenfritt bröd bakat på surdeg

Klicka för att betygsätta receptet
[Totalt: 33 Medeltal: 3.8]
Skriv ut

Glutenfritt surdegsbröd

Detta goda lantbröd med glutenfri surdeg har fått jäsa riktigt länge innan det gräddats. Degen räcker till ett stort bröd, men du kan också göra två mindre.
Spara på pinterest
Receptkreatör Malin Vesterback

Ingredienser

Dag 1

  • 3 dl rismjöl
  • 1 dl hirsflingor
  • 1 dl durramjöl
  • 2 tsk salt
  • 2 dl surdeg bubblig och aktiv
  • 4 dl vatten
  • 0,5 dl olivolja
  • 1 msk honung

Dag 2

  • 1 st ägg
  • 1 dl rismjöl
  • 2 msk psylliumpulver fiberhusk
  • 1 tsk bikarbonat

Utbakning

  • Rismjöl till utbakning

Instruktioner

Dag 1

  • Blanda rismjöl, hirsflingor, durramjöl och salt i en stor skål.
  • Gör en grop i mitten och tillsätt surdeg, vatten, olja och honung i den. Rör om tills allt är väl blandat.
  • Låt fördegen stå framme i rumstemperatur i ett dygn.

Dag 2

  • Rör ner ett ägg i fördegen.
  • Blanda rismjöl med psylliumpulver och bikarbonat och rör ned.
  • Låt degen vila en halvtimme.
  • Baka ut degen på mjölad bänk (använd rismjöl – så mycket som behövs för att brödet ej ska klibba).
  • Forma degen till ett runt bröd och lägg det på en bakplåt klädd med bakplåtspapper. Du kan också göra två mindre bröd eller 3 st baguetter.
  • Värm ugnen till 225 C. Brödet jäser en stund på spisen bara så länge ugnen blir varm. Gör några vackra snitt i ytan med en vass kniv.
  • Grädda brödet i en timme (30 minuter för mindre bröd). Kontrollera med en kniv att brödet det inte är degigt i mitten, isf. grädda längre.
  • Glutenfri tårta till 2-åringen: recept på siffertårta med maränger och limekräm
  • Receptet på mina glutenfria falafel
  • Julcupcakes: Glutenfria pepparkaksmuffins med cream cheese frosting
  • Söt-syrlig glutenfri kavring med tranbär och nötter – ett långjäst glutenfritt bröd
  • Baka naturligt glutenfria pepparkakor – nytt recept på glutenfri pepparkakdsdeg 2020!
Surdeg
0 kommentar
0
FacebookTwitterPinterestWhatsappEmail
Malin Vesterback

Finlandssvensk kreatör och entreprenör.

föregående inlägg
Glutenfri sockerkaka med vaniljfyllning
nästa inlägg
Hur bakar man glutenfritt surdegsbröd?

Fler recept att pröva

Glutenfri tårta till 2-åringen: recept på siffertårta med...

2 augusti, 2021

Söt-syrlig glutenfri kavring med tranbär och nötter –...

28 november, 2020

Naturligt glutenfri kavring med lingon

4 november, 2020

Baka saftiga glutenfria frallor med sötpotatis – enkelt...

10 oktober, 2020

Glutenfria cupcakes – grundrecept, fyllningar och frostings

5 september, 2020

Så här bakar du glutenfria brödkakor med inspiration...

18 juli, 2020

Baka glutenfri smulpaj – här är bästa grundreceptet...

14 juli, 2020

Baka glutenfria naanbröd

9 juni, 2020

Lyckas med naturligt glutenfri tårtbotten

9 juni, 2020

Glutenfritt tunnbröd i stekpanna

24 maj, 2020

Sök recept

Om bloggen

Om bloggen

Malin Vesterback

Hej och välkommen till min receptblogg! Här hittar du mig och mina glutenfria recept som jag utvecklar hemma i mitt kök i Vasa, Finland.

ENDAST FÖR INSPIRATION
Mina recept är på experimentstadiet. Jag kan inte garantera att du får ett likadant resultat hemma. Jag hoppas ändå att du är vågar pröva själv och berätta hur det gick! Tillsammans blir vi bättre på att baka glutenfritt.

Receptkategorier

  • Baka glutenfritt
    • Glutenfritt bröd
    • Glutenfritt knäckebröd och kex
    • Glutenfria mjuka kakor
    • Glutenfria muffins
    • Glutenfria småkakor
    • Glutenfria bullar
    • Glutenfri söt paj
    • Glutenfria tårtor
    • Glutenfri cheesecake
    • Glutenfria bakelser
  • Laga glutenfritt
    • Pizza & plåtbröd
    • Glutenfri matpaj
    • Soppa
    • Glutenfri pasta
    • Gryta
    • Fisk
    • Kyckling

About Me

About Me

Malin Vesterback

Finlandssvensk receptkreatör

malins glutenfria på instagram

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
  • Email

@2020 - All Right Reserved. Designed and Developed by Mynta Media


Tillbaka till toppen
Baka och laga glutenfritt med Malin
  • Om
  • Recept: Baka glutenfritt
  • Recept: Laga glutenfritt