• Om
  • Recept: Baka glutenfritt
  • Recept: Laga glutenfritt
Baka och laga glutenfritt med Malin
FikaGlutenfri söt pajGlutenfria mjuka kakorHelgVinter

Baka amerikanskt: glutenfri apelsinpaj

av Malin Vesterback 18 april, 2020

I väntan på sommarens bär kan du passa på och njuta av en glutenfri apelsinpaj bakad på säsongens apelsiner. Inspirationen till denna paj kommer från sydstaterna i USA. Där bakas citruskakor som denna i fyrkantig pajform och skärs i rutor (bars).

Apelsiner är i säsong från januari till maj – den tiden på året är som godast att äta också. Apelsinerna under sommar och höst är oftast lite torra och tråkiga. Välj apelsiner som känns tunga i handen och har fräscht skal.

Variationer på glutenfri apelsinpaj

För att variera receptet kan du baka pajen på citroner istället för apelsiner – du behöver dock öka mängden citroner till 3-4 st för att få tillräcklig mängd saft.

En annan trevlig spinoff på receptet är att baka den med maräng ovanpå.


Glutenfri apelsinpaj – så här gör du:

Skriv ut

Glutenfri apelsinpaj

En amerikansk paj med degbotten och apelsinkräm ovanpå. Glutenfri.
Spara på pinterest
Förberedelser 30 minuter
Tillagningstid 30 minuter
Total tid 1 timme
Portioner 8 bitar
Receptkreatör Malin Vesterback

Ingredienser

Degbotten

  • 1 dl rismjöl risenta
  • 1 dl kokosfibermjöl urtekram
  • 1 tsk psyllium fint pulver
  • 1 dl florsocker
  • 1 krm salt
  • 100 g smör mjukt

Fyllning

  • 1 dl strösocker
  • 1 dl ljus sirap
  • 4 st ägg
  • 1 dl rismjöl
  • 1 msk apelsinskal finrivet
  • 2 st apelsiner saft

Till servering

  • 1 dl lättvispad grädde sötad med vaniljsocker

Instruktioner

Degbotten

  • Sätt ugnen på 175 C.
  • Blanda alla torra ingredienser i en skål.
  • Tillsätt det mjuka smöret och arbeta in det i degen med en gaffel tills du fått en smulig massa.
  • Fördela smuldegen i en pajform, 24 cm i diameter, och platta till degen till en jämn botten.
  • Förgrädda botten i 10 minuter.

Fyllning:

  • Sänk ugnsvärmen till 150 C.
  • Vispa ihop socker, sirap, mjöl och ägg.
  • Tillsätt apelsinskal och pressad apelsinsaft. Rör om väl.
  • Häll fyllningen ovanpå den förgräddade botten.
  • Grädda pajen i ca 30 minuter tills fyllningen stelnat.
  • Servera med lättvispad grädde.

Recept & foto: Malin Vesterback

Betygsätt receptet:

Klicka för att betygsätta receptet
[Totalt: 2 Medeltal: 5]

Andra recept med apelsin

Polentakaka med apelsin

apelsinkokosmjölrismjöl
0 kommentar
0
FacebookTwitterPinterestWhatsappEmail
Malin Vesterback

Finlandssvensk kreatör och entreprenör.

föregående inlägg
Glutenfri laxpaj med knaprig pajdeg
nästa inlägg
Picknickägg med avokadofyllning – perfekt proviant på skogspromenaden

Fler recept att pröva

Julcupcakes: Glutenfria pepparkaksmuffins med cream cheese frosting

8 december, 2020

Söt-syrlig glutenfri kavring med tranbär och nötter –...

28 november, 2020

Laga sötsyrlig dessert med dulce de leche och...

7 november, 2020

Naturligt glutenfri kavring med lingon

4 november, 2020

Baka saftiga glutenfria frallor med sötpotatis – enkelt...

10 oktober, 2020

Glutenfria cupcakes – grundrecept, fyllningar och frostings

5 september, 2020

Glutenfri dessert: smulpaj med banan och mascarponegrädde

28 juli, 2020

Glutenfri smulpaj med äpplen och kanel i gjutjärnspanna

15 juli, 2020

Baka glutenfri smulpaj – här är bästa grundreceptet...

14 juli, 2020

Glutenfri kaka med kaffesmak

27 juni, 2020

Sök recept

Om bloggen

Om bloggen

Malin Vesterback

Hej och välkommen till min receptblogg! Här hittar du mig och mina glutenfria recept som jag utvecklar hemma i mitt kök i Vasa, Finland.

ENDAST FÖR INSPIRATION
Mina recept är på experimentstadiet. Jag kan inte garantera att du får ett likadant resultat hemma. Jag hoppas ändå att du är vågar pröva själv och berätta hur det gick! Tillsammans blir vi bättre på att baka glutenfritt.

Receptkategorier

  • Baka glutenfritt
    • Glutenfritt bröd
    • Glutenfritt knäckebröd och kex
    • Glutenfria mjuka kakor
    • Glutenfria muffins
    • Glutenfria småkakor
    • Glutenfria bullar
    • Glutenfri söt paj
    • Glutenfria tårtor
    • Glutenfri cheesecake
    • Glutenfria bakelser
  • Laga glutenfritt
    • Pizza & plåtbröd
    • Glutenfri matpaj
    • Soppa
    • Glutenfri pasta
    • Gryta
    • Fisk
    • Kyckling

About Me

About Me

Malin Vesterback

Finlandssvensk receptkreatör

malins glutenfria på instagram

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
  • Email

@2020 - All Right Reserved. Designed and Developed by Mynta Media


Tillbaka till toppen
Baka och laga glutenfritt med Malin
  • Om
  • Recept: Baka glutenfritt
  • Recept: Laga glutenfritt