Bjud på vacker, glutenfri laxpaj! Denna glutenfria pajdeg med majsmjöl blir knaprig och härligt gyllene i färgen. I kombination med fyllningen av varmrökt lax passar den perfekt på buffén.
I det här receptet på glutenfri laxpaj har degen fått krypa extra högt upp på kanterna för en vacker effekt.
Glutenfri laxpaj
Härlig laxpaj med glutenfri pajdeg – perfekt för buffén med vackra, höga kanter.
Spara på pinterest
Servings 6 portioner
Ingredients
Pajdeg
- 3 dl majsjöl
- 1 tsk psylliumpulver fiberhusk
- 100 g smör
- 4 msk vatten
Fyllning
- 100 g varmrökt lax
- 2 dl riven lagrad ost
- 0,5 dl gräslök hackad
Äggstanning
- 4 ägg
- 1 dl mjölk
- 3 dl crème fraiche
- 1 tsk salt
- 2 krm krossad rosépeppar
- 1 tsk dill torkad
Instructions
Pajdeg:
- Hacka majsmjöl, psyllium och smör till en smulig massa i matberedare.
- Droppa ner vatten under omrörning tills degen går samman.
- Ställ degen en kvart i frysen och tryck sedan ut den i en pajform (20 cm i diameter för höga kanter, 24 cm för en vanlig, låg pajkant).
- Förgrädda pajskalet i 200°, ca 10 min.
Fyllning:
- Smula laxen i småbitar.
- Lägg osten i pajskalet och därefter lax och gräslök.
- Vispa samman äggstanningen och häll äggstanningen över.
- Grädda pajen i ca 40 min.
- Låt svalna innan servering.
Recept & foto: Malin Vesterback
Betygsätt receptet:
Fler recept på glutenfri paj:
Senaste recepten:
- Glutenfri tårta till 2-åringen: recept på siffertårta med maränger och limekräm
- Receptet på mina glutenfria falafel
- Julcupcakes: Glutenfria pepparkaksmuffins med cream cheese frosting
- Söt-syrlig glutenfri kavring med tranbär och nötter – ett långjäst glutenfritt bröd
- Baka naturligt glutenfria pepparkakor – nytt recept på glutenfri pepparkakdsdeg 2020!