Glutenfri laxpaj med knaprig pajdeg

Bjud på vacker, glutenfri laxpaj! Denna glutenfria pajdeg med majsmjöl blir knaprig och härligt gyllene i färgen. I kombination med fyllningen av varmrökt lax passar den perfekt på buffén.

I det här receptet på glutenfri laxpaj har degen fått krypa extra högt upp på kanterna för en vacker effekt.

Skriv ut

Glutenfri laxpaj

Härlig laxpaj med glutenfri pajdeg – perfekt för buffén med vackra, höga kanter.
Spara på pinterest
Förberedelser 20 minuter
Tillagningstid 40 minuter
Total tid 1 timme
Portioner 6 portioner
Receptkreatör Malin Vesterback

Ingredienser

Pajdeg

  • 3 dl majsjöl
  • 1 tsk psylliumpulver fiberhusk
  • 100 g smör
  • 4 msk vatten

Fyllning

  • 100 g varmrökt lax
  • 2 dl riven lagrad ost
  • 0,5 dl gräslök hackad

Äggstanning

  • 4 ägg
  • 1 dl mjölk
  • 3 dl crème fraiche
  • 1 tsk salt
  • 2 krm krossad rosépeppar
  • 1 tsk dill torkad

Instruktioner

Pajdeg:

  • Hacka majsmjöl, psyllium och smör till en smulig massa i matberedare.
  • Droppa ner vatten under omrörning tills degen går samman.
  • Ställ degen en kvart i frysen och tryck sedan ut den i en pajform (20 cm i diameter för höga kanter, 24 cm för en vanlig, låg pajkant).
  • Förgrädda pajskalet i 200°, ca 10 min.

Fyllning:

  • Smula laxen i småbitar.
  • Lägg osten i pajskalet och därefter lax och gräslök.
  • Vispa samman äggstanningen och häll äggstanningen över.
  • Grädda pajen i ca 40 min.
  • Låt svalna innan servering.

Recept & foto: Malin Vesterback

Betygsätt receptet:

Klicka för att betygsätta receptet
[Totalt: 1 Medeltal: 5]

Fler recept på glutenfri paj:

Laga glutenfri matpaj

Senaste recepten:

CategoriesBuffé Fest Kalas