Det är inte alltid så lätt att veta vad man ska bjuda på för glutenfri efterrätt. Här kommer ett recept på glutenfria portionsbakelser med mandel och citron som smakar som en dröm.

Glutenfria bakelser med mandel och citron
8 st.
- 1 dl hel, skållad mandel
- 1 citron
- 100 g smör, rumstempererat
- 1,5 dl strösocker
- 1 tsk vaniljsocker
- 2 st ägg
- 100 g rismjöl
- 40 g kokosmjöl
- 1,5 tsk bakpulver
- vispad grädde
- jordgubbar
Gör så här:
- Hacka mandeln fint.
- Riv skal från citronen.
- Vispa smör, vaniljsocker och socker krämigt.
- Rör ned ett ägg i taget i smeten. Blanda väl.
- Mät upp mjölsorterna och bakpulvret i en skål. Sikta sedan ner det i smeten.
- Fördela smeten i 6-8 st smorda cocotteformar och grädda dem på 175 C ca 15 minuter.
- Ta ut dem och låt dem svalna. De kommer att sjunka ihop i mitten, men det blir ett perfekt hål att fylla med grädde! Annars, lägg grädden ovanpå.
- Dekorera med jordgubbar.
Recept & foto: Malin Vesterback
Andra förslag på glutenfri efterrätt:
Blondies med vitchoklad och jordnötter – servera med glass!

Chokladkaka med cheesecakefyllning

Du kanske också gillar:
- Glutenfri tårta till 2-åringen: recept på siffertårta med maränger och limekräm
- Receptet på mina glutenfria falafel
- Julcupcakes: Glutenfria pepparkaksmuffins med cream cheese frosting
- Söt-syrlig glutenfri kavring med tranbär och nötter – ett långjäst glutenfritt bröd
- Baka naturligt glutenfria pepparkakor – nytt recept på glutenfri pepparkakdsdeg 2020!
3 kommentarer
[…] Glutenfria mandelbakelser med grädde och jordgubbar Recept: Här […]
Kan man göra mandelbakelserna i en form? Tänker med tid och grader…
Absolut. det kan du. Kan inte säga exakt tid, men samma temperatur ska du ha. Testa först 15 min, vänta ytterligare 5 min i taget tills kakan känns bra. Inget är fel – en underbakad kaka blir god som kladdkaka, en överbakad kaka blir lite torr bara. Mi bästa gissning är 20 min, men har inte testat själv.