Enkel glutenfri efterrätt: glutenfria mandelbakelser med grädde och jordgubbar

Det är inte alltid så lätt att veta vad man ska bjuda på för glutenfri efterrätt. Här kommer ett recept på glutenfria portionsbakelser med mandel och citron som smakar som en dröm.

glutenfri bakelse
En glutenfri bakelse med med mandel och citron blir en fräsch glutenfri dessert – toppa med grädde eller glass.

Glutenfria bakelser med mandel och citron

8 st.

  • 1 dl hel, skållad mandel
  • 1 citron
  • 100 g smör, rumstempererat
  • 1,5 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 st ägg
  • 100 g rismjöl
  • 40 g kokosmjöl
  • 1,5 tsk bakpulver
  • vispad grädde
  • jordgubbar

Gör så här:

  1. Hacka mandeln fint.
  2. Riv skal från citronen.
  3. Vispa smör, vaniljsocker och socker krämigt.
  4. Rör ned ett ägg i taget i smeten. Blanda väl.
  5. Mät upp mjölsorterna och bakpulvret i en skål. Sikta sedan ner det i smeten.
  6. Fördela smeten i 6-8 st smorda cocotteformar och grädda dem på 175 C ca 15 minuter.
  7. Ta ut dem och låt dem svalna. De kommer att sjunka ihop i mitten, men det blir ett perfekt hål att fylla med grädde! Annars, lägg grädden ovanpå.
  8. Dekorera med jordgubbar.

Klicka för att betygsätta receptet
[Totalt: 4 Medeltal: 3.5]

Recept & foto: Malin Vesterback


Andra förslag på glutenfri efterrätt:

Blondies med vitchoklad och jordnötter – servera med glass!

Chokladkaka med cheesecakefyllning

Du kanske också gillar:

CategoriesDessert Fest Sommar
  1. Pingback:Veckans blogg: Malins blogg - Robbans bästa

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.