• Om
  • Recept: Baka glutenfritt
  • Recept: Laga glutenfritt
Baka och laga glutenfritt med Malin
DessertFestGlutenfria bakelserSommar

Enkel glutenfri efterrätt: glutenfria mandelbakelser med grädde och jordgubbar

av Malin Vesterback 22 april, 2020

Det är inte alltid så lätt att veta vad man ska bjuda på för glutenfri efterrätt. Här kommer ett recept på glutenfria portionsbakelser med mandel och citron som smakar som en dröm.

glutenfri bakelse
En glutenfri bakelse med med mandel och citron blir en fräsch glutenfri dessert – toppa med grädde eller glass.

Glutenfria bakelser med mandel och citron

8 st.

  • 1 dl hel, skållad mandel
  • 1 citron
  • 100 g smör, rumstempererat
  • 1,5 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 st ägg
  • 100 g rismjöl
  • 40 g kokosmjöl
  • 1,5 tsk bakpulver
  • vispad grädde
  • jordgubbar

Gör så här:

  1. Hacka mandeln fint.
  2. Riv skal från citronen.
  3. Vispa smör, vaniljsocker och socker krämigt.
  4. Rör ned ett ägg i taget i smeten. Blanda väl.
  5. Mät upp mjölsorterna och bakpulvret i en skål. Sikta sedan ner det i smeten.
  6. Fördela smeten i 6-8 st smorda cocotteformar och grädda dem på 175 C ca 15 minuter.
  7. Ta ut dem och låt dem svalna. De kommer att sjunka ihop i mitten, men det blir ett perfekt hål att fylla med grädde! Annars, lägg grädden ovanpå.
  8. Dekorera med jordgubbar.

Klicka för att betygsätta receptet
[Totalt: 10 Medeltal: 3.6]

Recept & foto: Malin Vesterback


Andra förslag på glutenfri efterrätt:

Blondies med vitchoklad och jordnötter – servera med glass!

Chokladkaka med cheesecakefyllning

Du kanske också gillar:

  • Glutenfri tårta till 2-åringen: recept på siffertårta med maränger och limekräm
  • Receptet på mina glutenfria falafel
  • Julcupcakes: Glutenfria pepparkaksmuffins med cream cheese frosting
  • Söt-syrlig glutenfri kavring med tranbär och nötter – ett långjäst glutenfritt bröd
  • Baka naturligt glutenfria pepparkakor – nytt recept på glutenfri pepparkakdsdeg 2020!
citronjordgubbarmandel
3 kommentarer
0
FacebookTwitterPinterestWhatsappEmail
Malin Vesterback

Finlandssvensk kreatör och entreprenör.

föregående inlägg
Picknickägg med avokadofyllning – perfekt proviant på skogspromenaden
nästa inlägg
Glutenfri chokladtårta med 3 sorters choklad

Fler recept att pröva

Glutenfri tårta till 2-åringen: recept på siffertårta med...

2 augusti, 2021

Laga sötsyrlig dessert med dulce de leche och...

7 november, 2020

Raw äppelkaka – glutenfri och vegansk äppelkaka utan...

18 oktober, 2020

Glutenfri västerbottenpaj toppad med lax och färskost

30 augusti, 2020

Glutenfri dessert: smulpaj med banan och mascarponegrädde

28 juli, 2020

Kokospannacotta med mango i romsockerlag

12 juli, 2020

Picklad rödlök med lime

15 juni, 2020

Vegansk och glutenfri tårta

6 juni, 2020

Baka naturligt glutenfri tårta till morsdag: stracciatellatårta

23 maj, 2020

Chiapudding med jordgubbar

17 maj, 2020

3 kommentarer

Veckans blogg: Malins blogg - Robbans bästa 20 juni, 2016 - 08:44

[…] Glutenfria mandelbakelser med grädde och jordgubbar Recept: Här […]

Svara
Ida 29 december, 2021 - 20:49

Kan man göra mandelbakelserna i en form? Tänker med tid och grader…

Svara
Malin Vesterback 14 januari, 2023 - 10:02

Absolut. det kan du. Kan inte säga exakt tid, men samma temperatur ska du ha. Testa först 15 min, vänta ytterligare 5 min i taget tills kakan känns bra. Inget är fel – en underbakad kaka blir god som kladdkaka, en överbakad kaka blir lite torr bara. Mi bästa gissning är 20 min, men har inte testat själv.

Svara

Lämna en kommentar Avbryt svar

Recipe Rating




Spara mitt namn, e-post- och webbadress i denna webbläsare till nästa gång.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Sök recept

Om bloggen

Om bloggen

Malin Vesterback

Hej och välkommen till min receptblogg! Här hittar du mig och mina glutenfria recept som jag utvecklar hemma i mitt kök i Vasa, Finland.

ENDAST FÖR INSPIRATION
Mina recept är på experimentstadiet. Jag kan inte garantera att du får ett likadant resultat hemma. Jag hoppas ändå att du är vågar pröva själv och berätta hur det gick! Tillsammans blir vi bättre på att baka glutenfritt.

Receptkategorier

  • Baka glutenfritt
    • Glutenfritt bröd
    • Glutenfritt knäckebröd och kex
    • Glutenfria mjuka kakor
    • Glutenfria muffins
    • Glutenfria småkakor
    • Glutenfria bullar
    • Glutenfri söt paj
    • Glutenfria tårtor
    • Glutenfri cheesecake
    • Glutenfria bakelser
  • Laga glutenfritt
    • Pizza & plåtbröd
    • Glutenfri matpaj
    • Soppa
    • Glutenfri pasta
    • Gryta
    • Fisk
    • Kyckling

About Me

About Me

Malin Vesterback

Finlandssvensk receptkreatör

malins glutenfria på instagram

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
  • Email

@2020 - All Right Reserved. Designed and Developed by Mynta Media


Tillbaka till toppen
Baka och laga glutenfritt med Malin
  • Om
  • Recept: Baka glutenfritt
  • Recept: Laga glutenfritt