• Om
  • Recept: Baka glutenfritt
  • Recept: Laga glutenfritt
Baka och laga glutenfritt med Malin
BrunchDessertGlutenfri söt pajSommar

Den supergoda pajen utan socker, nötter, ägg och gluten – som inte behöver gräddas!

av Malin Vesterback 26 april, 2020

Gott utan socker och gluten – en tropisk paj tackar man väl inte nej till?

Den här kakan kryssar av många boxar:

  • sockerfri (sparsamt sötad med björksocker)
  • glutenfri (bakad på kokosfibermjöl)
  • inga nötter eller mandel (istället: solrosfrön)
  • äggfri
  • no bake (ingen gräddning)
  • Snabblagad – en kvart max

Innehåller mejeriprodukter
Är du mjölkallergiker eller äter vegansk kost? Använd istället vispad kokosgrädde (eller annan vegetabilisk gräddprodukt) till fyllningen samt kokosolja till pajbottnen.

Lyckas med sockerfri paj

  • Toppingen – att verkligen ösa på med naturligt söta bär och frukt. Då tänker man inte på att pajen är sockerfri.
  • Vaniljen – smaksätt med äkta vanilj! Sockerfritt är inte lika med smaklöst, vanilj ska det smaka!
  • Rostad kokos – ännu ett trick för att addera smak och sötma utan att sträcka sig efter sockerskålen

Gör så här:

  1. Pulsa samman i assistent; 1 dl solrosfrön, 3 msk björksocker, 3/4 dl kakao, 2 dl kokosmjöl.
  2. Tillsätt 50 g smält smör och kör alltsammans till en kladdig deg.
  3. Tryck ut degen i en pajform och ställ i kylen att stelna.

4. Rör 1 förpackning (200 g) naturell färskost mjuk med elvisp.
5. Smaksätt med 3 msk björksocker och 1 tsk vaniljpulver.

6. Tillsätt 2 dl vispgrädde och vispa tills grädden tjocknar.

7. Bred ut krämen i pajskalet.
8. Toppa med färska bär och frukt, jag valde jordgubbar och kiwi.

9. Rosta kokosflingor i torr panna (det tar inte många minuter förrän de får färg).
10. Toppa kakan med rostad kokos. Ställ kallt tills servering.

Känn er fria att justera receptet efter egna behov. Till exempel kan du tillsätta havre och mandel i bottnen om du tål det. Sockra fyllningen något om du nöjer dig med bara glutenfritt.

Receptet och bilder: Malin Vesterback

Betygsätt receptet:

Klicka för att betygsätta receptet
[Totalt: 5 Medeltal: 4.2]
björksockerjordgubbarkiwikokossockerfritt
0 kommentar
0
FacebookTwitterPinterestWhatsappEmail
Malin Vesterback

Finlandssvensk kreatör och entreprenör.

föregående inlägg
Glutenfri chokladtårta med 3 sorters choklad
nästa inlägg
Baka naturligt glutenfria sockermunkar

Fler recept att pröva

Glutenfri tårta till 2-åringen: recept på siffertårta med...

2 augusti, 2021

Laga sötsyrlig dessert med dulce de leche och...

7 november, 2020

Glutenfri västerbottenpaj toppad med lax och färskost

30 augusti, 2020

Glutenfri dessert: smulpaj med banan och mascarponegrädde

28 juli, 2020

Glutenfri smulpaj med äpplen och kanel i gjutjärnspanna

15 juli, 2020

Baka glutenfri smulpaj – här är bästa grundreceptet...

14 juli, 2020

Kokospannacotta med mango i romsockerlag

12 juli, 2020

Picklad rödlök med lime

15 juni, 2020

Chiapudding med jordgubbar

17 maj, 2020

Enkel snickerskaka till brunchen

11 maj, 2020

Lämna en kommentar Avbryt svar

Recipe Rating




Spara mitt namn, e-post- och webbadress i denna webbläsare till nästa gång.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Sök recept

Om bloggen

Om bloggen

Malin Vesterback

Hej och välkommen till min receptblogg! Här hittar du mig och mina glutenfria recept som jag utvecklar hemma i mitt kök i Vasa, Finland.

ENDAST FÖR INSPIRATION
Mina recept är på experimentstadiet. Jag kan inte garantera att du får ett likadant resultat hemma. Jag hoppas ändå att du är vågar pröva själv och berätta hur det gick! Tillsammans blir vi bättre på att baka glutenfritt.

Receptkategorier

  • Baka glutenfritt
    • Glutenfritt bröd
    • Glutenfritt knäckebröd och kex
    • Glutenfria mjuka kakor
    • Glutenfria muffins
    • Glutenfria småkakor
    • Glutenfria bullar
    • Glutenfri söt paj
    • Glutenfria tårtor
    • Glutenfri cheesecake
    • Glutenfria bakelser
  • Laga glutenfritt
    • Pizza & plåtbröd
    • Glutenfri matpaj
    • Soppa
    • Glutenfri pasta
    • Gryta
    • Fisk
    • Kyckling

About Me

About Me

Malin Vesterback

Finlandssvensk receptkreatör

malins glutenfria på instagram

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
  • Email

@2020 - All Right Reserved. Designed and Developed by Mynta Media


Tillbaka till toppen
Baka och laga glutenfritt med Malin
  • Om
  • Recept: Baka glutenfritt
  • Recept: Laga glutenfritt