• Om
  • Recept: Baka glutenfritt
  • Recept: Laga glutenfritt
Baka och laga glutenfritt med Malin
FrukostHelgSommar

Chiapudding med jordgubbar

av Malin Vesterback 17 maj, 2020

Denna chiapudding med jordgubbar är perfekt för dig som tycker att blötlagda chiafrön smakar läbbigt. Fixa istället ljuvligt fluffig och sammetslen frukostpudding med dessa supertips!

Om du vanligtvis brukar göra din pudding på helfet kokosmjölk (den på burk) är det första tipset att byta den till kokosdryck. Kokosmjölk på burk är nämligen väldigt ”tung”.

Den tunna mjölkliknande kokosdrycken gör chiapuddingen fräschare! Den hittas i tetrapack bland övriga vegetabiliska mjölkdrycker i mataffären. Egentligen kan egentligen använda vilken tunn vegetabilisk dryck du vill; som mandelmjölk eller någon annan du gillar.

Supertips nummer två är färska jordgubbar – och att MIXA ALLT. När den rosa blandningen stelnat får den konsistensen av ljuvlig jordgubbsmousse – helt utan gelatin eller agar agar. Du känner inte av chiafröna på samma sätt när du äter som om de fått bli kvar hela. 


Receptet nedan räcker till en stor portion (typ chia bowl) eller 2 små.

CHIAPUDDING MED JORDGUBBAR

2 dl kokosdryck (eller annan vegetabilisk dryck)
3 msk chiafrön
1 dl jordgubbar
1 krm vaniljpulver

  • Mixa alla ingredienser och häll upp smeten i två glas.
  • Ställ glasen i kylen över natten.
  • Följande dag tar du fram dem och toppar med färska bär.
Klicka för att betygsätta receptet
[Totalt: 2 Medeltal: 4]

Ät chiapudding som frukost eller mellanmål.

chiafrönjordgubbar
1 kommentar
0
FacebookTwitterPinterestWhatsappEmail
Malin Vesterback

Finlandssvensk kreatör och entreprenör.

föregående inlägg
Så här uppmärksammar du internationella celiakidagen 16 maj 2020
nästa inlägg
Quinoabiffar med tonfisk: fish cakes

Fler recept att pröva

Glutenfri tårta till 2-åringen: recept på siffertårta med...

2 augusti, 2021

Baka saftiga glutenfria frallor med sötpotatis – enkelt...

10 oktober, 2020

Glutenfri västerbottenpaj toppad med lax och färskost

30 augusti, 2020

Kokospannacotta med mango i romsockerlag

12 juli, 2020

Picklad rödlök med lime

15 juni, 2020

Enkel snickerskaka till brunchen

11 maj, 2020

Glutenfri jordgubbskaka med glass – supergott!

5 maj, 2020

Glutenfria tortillabröd med spenat

5 maj, 2020

Italienska kycklingrullader med mozzarella, pesto och parmaskinka

4 maj, 2020

Den supergoda pajen utan socker, nötter, ägg och...

26 april, 2020

1 kommentar

Chiapudding for dummies - Malins blogg 23 september, 2016 - 16:35

[…] Chiapudding med jordgubbar […]

Svara

Lämna en kommentar Avbryt svar

Recipe Rating




Spara mitt namn, e-post- och webbadress i denna webbläsare till nästa gång.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Sök recept

Om bloggen

Om bloggen

Malin Vesterback

Hej och välkommen till min receptblogg! Här hittar du mig och mina glutenfria recept som jag utvecklar hemma i mitt kök i Vasa, Finland.

ENDAST FÖR INSPIRATION
Mina recept är på experimentstadiet. Jag kan inte garantera att du får ett likadant resultat hemma. Jag hoppas ändå att du är vågar pröva själv och berätta hur det gick! Tillsammans blir vi bättre på att baka glutenfritt.

Receptkategorier

  • Baka glutenfritt
    • Glutenfritt bröd
    • Glutenfritt knäckebröd och kex
    • Glutenfria mjuka kakor
    • Glutenfria muffins
    • Glutenfria småkakor
    • Glutenfria bullar
    • Glutenfri söt paj
    • Glutenfria tårtor
    • Glutenfri cheesecake
    • Glutenfria bakelser
  • Laga glutenfritt
    • Pizza & plåtbröd
    • Glutenfri matpaj
    • Soppa
    • Glutenfri pasta
    • Gryta
    • Fisk
    • Kyckling

About Me

About Me

Malin Vesterback

Finlandssvensk receptkreatör

malins glutenfria på instagram

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
  • Email

@2020 - All Right Reserved. Designed and Developed by Mynta Media


Tillbaka till toppen
Baka och laga glutenfritt med Malin
  • Om
  • Recept: Baka glutenfritt
  • Recept: Laga glutenfritt