En riktigt god glutenfri jordgubbskaka med segmjuka bitar av kakdeg – som en enklare variant på bärpaj – gör du med detta recept.
Strunta i att skära snygga bitar av kakan utan gräv åt dig bara och skopa glass över. Såsom en smulpaj.
Glutenfri jordgubbskaka med glass
När du är sugen på paj men vill göra något enklare och snabbare: gör min enkla jordgubbskaka! En enkel segmjuk glutenfri jordgubbskaka med frasiga kanter och knäckig smak.
Spara på pinterest
Portioner 8 bitar
Ingredienser
- 2 st ägg
- 2,5 dl strösocker
- 2 tsk vaniljsocker
- 1,5 dl rismjöl
- 1 dl havremjöl glutenfritt
- 0,5 tsk bakpulver
- 1 tsk psylliumpulver fiberhusk
- 1 nypa salt
- 2 dl jordgubbar frysta
- hackade nötter och/eller kokosflingor som topping
- 75 g Smör
Instruktioner
- Lägg ugnen på 175 C och smöra en pajform.
- Vispa ägg, socker och vaniljsocker pösigt med elvisp.
- Blanda mjölsorter, bakpulver, psyllium och salt i en skål och vänd ner i äggsmeten. Blanda noggrant.
- Bred ut smeten i pajformen och tryck ner jordgubbarna. Fördela en näve hackade nötter och/eller kokosflingor ovanpå kakan.
- Avsluta med att skära smöret i tunna skivor som du placerar ut över pajen i ett jämnt lager,
- Grädda pajen i ca 35 minuter. Håll uppsikt så att kanterna inte bränns – täck i så fall pajen med aluminiumfolie och grädda vidare.
- Servera ljummen med vaniljglass.
Du kanske också gillar: