En riktigt god glutenfri jordgubbskaka med segmjuka bitar av kakdeg – som en enklare variant på bärpaj – gör du med detta recept.
![](https://lagaglutenfritt.se/wp-content/uploads/2020/05/jordgubbskaka1.jpg)
Strunta i att skära snygga bitar av kakan utan gräv åt dig bara och skopa glass över. Såsom en smulpaj.
![](https://lagaglutenfritt.se/wp-content/uploads/2019/04/jordgubbskaka2_blogg-e1588681186362-768x1053.jpg)
Glutenfri jordgubbskaka med glass
När du är sugen på paj men vill göra något enklare och snabbare: gör min enkla jordgubbskaka! En enkel segmjuk glutenfri jordgubbskaka med frasiga kanter och knäckig smak.
Spara på pinterest
Portioner 8 bitar
Ingredienser
- 2 st ägg
- 2,5 dl strösocker
- 2 tsk vaniljsocker
- 1,5 dl rismjöl
- 1 dl havremjöl glutenfritt
- 0,5 tsk bakpulver
- 1 tsk psylliumpulver fiberhusk
- 1 nypa salt
- 2 dl jordgubbar frysta
- hackade nötter och/eller kokosflingor som topping
- 75 g Smör
Instruktioner
- Lägg ugnen på 175 C och smöra en pajform.
- Vispa ägg, socker och vaniljsocker pösigt med elvisp.
- Blanda mjölsorter, bakpulver, psyllium och salt i en skål och vänd ner i äggsmeten. Blanda noggrant.
- Bred ut smeten i pajformen och tryck ner jordgubbarna. Fördela en näve hackade nötter och/eller kokosflingor ovanpå kakan.
- Avsluta med att skära smöret i tunna skivor som du placerar ut över pajen i ett jämnt lager,
- Grädda pajen i ca 35 minuter. Håll uppsikt så att kanterna inte bränns – täck i så fall pajen med aluminiumfolie och grädda vidare.
- Servera ljummen med vaniljglass.
Du kanske också gillar:
![](https://lagaglutenfritt.se/wp-content/uploads/2020/04/mandelbakelse2-683x1024.jpg)