• Om
  • Recept: Baka glutenfritt
  • Recept: Laga glutenfritt
Baka och laga glutenfritt med Malin
Glutenfri söt pajGlutenfria mjuka kakorHelgSommarVår

Glutenfri jordgubbskaka med glass – supergott!

av Malin Vesterback 5 maj, 2020

En riktigt god glutenfri jordgubbskaka med segmjuka bitar av kakdeg – som en enklare variant på bärpaj – gör du med detta recept. 

Strunta i att skära snygga bitar av kakan utan gräv åt dig bara och skopa glass över. Såsom en smulpaj.

Skriv ut

Glutenfri jordgubbskaka med glass

När du är sugen på paj men vill göra något enklare och snabbare: gör min enkla jordgubbskaka! En enkel segmjuk glutenfri jordgubbskaka med frasiga kanter och knäckig smak.
Spara på pinterest
Portioner 8 bitar

Ingredienser

  • 2 st ägg
  • 2,5 dl strösocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1,5 dl rismjöl
  • 1 dl havremjöl glutenfritt
  • 0,5 tsk bakpulver
  • 1 tsk psylliumpulver fiberhusk
  • 1 nypa salt
  • 2 dl jordgubbar frysta
  • hackade nötter och/eller kokosflingor som topping
  • 75 g Smör

Instruktioner

  • Lägg ugnen på 175 C och smöra en pajform.
  • Vispa ägg, socker och vaniljsocker pösigt med elvisp.
  • Blanda mjölsorter, bakpulver, psyllium och salt i en skål och vänd ner i äggsmeten. Blanda noggrant.
  • Bred ut smeten i pajformen och tryck ner jordgubbarna. Fördela en näve hackade nötter och/eller kokosflingor ovanpå kakan.
  • Avsluta med att skära smöret i tunna skivor som du placerar ut över pajen i ett jämnt lager,
  • Grädda pajen i ca 35 minuter. Håll uppsikt så att kanterna inte bränns – täck i så fall pajen med aluminiumfolie och grädda vidare.
  • Servera ljummen med vaniljglass.

Du kanske också gillar:

Glutenfria mandelbakelser med jordgubbar
0 kommentar
0
FacebookTwitterPinterestWhatsappEmail
Malin Vesterback

Finlandssvensk kreatör och entreprenör.

föregående inlägg
Glutenfria tortillabröd med spenat
nästa inlägg
Enkel snickerskaka till brunchen

Fler recept att pröva

Glutenfri tårta till 2-åringen: recept på siffertårta med...

2 augusti, 2021

Glutenfri västerbottenpaj toppad med lax och färskost

30 augusti, 2020

Glutenfri dessert: smulpaj med banan och mascarponegrädde

28 juli, 2020

Glutenfri smulpaj med äpplen och kanel i gjutjärnspanna

15 juli, 2020

Baka glutenfri smulpaj – här är bästa grundreceptet...

14 juli, 2020

Kokospannacotta med mango i romsockerlag

12 juli, 2020

Glutenfri kaka med kaffesmak

27 juni, 2020

Picklad rödlök med lime

15 juni, 2020

Så här bakar du naturligt glutenfri kladdkaka med...

29 maj, 2020

Chiapudding med jordgubbar

17 maj, 2020

Lämna en kommentar Avbryt svar

Recipe Rating




Spara mitt namn, e-post- och webbadress i denna webbläsare till nästa gång.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Sök recept

Om bloggen

Om bloggen

Malin Vesterback

Hej och välkommen till min receptblogg! Här hittar du mig och mina glutenfria recept som jag utvecklar hemma i mitt kök i Vasa, Finland.

ENDAST FÖR INSPIRATION
Mina recept är på experimentstadiet. Jag kan inte garantera att du får ett likadant resultat hemma. Jag hoppas ändå att du är vågar pröva själv och berätta hur det gick! Tillsammans blir vi bättre på att baka glutenfritt.

Receptkategorier

  • Baka glutenfritt
    • Glutenfritt bröd
    • Glutenfritt knäckebröd och kex
    • Glutenfria mjuka kakor
    • Glutenfria muffins
    • Glutenfria småkakor
    • Glutenfria bullar
    • Glutenfri söt paj
    • Glutenfria tårtor
    • Glutenfri cheesecake
    • Glutenfria bakelser
  • Laga glutenfritt
    • Pizza & plåtbröd
    • Glutenfri matpaj
    • Soppa
    • Glutenfri pasta
    • Gryta
    • Fisk
    • Kyckling

About Me

About Me

Malin Vesterback

Finlandssvensk receptkreatör

malins glutenfria på instagram

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
  • Email

@2020 - All Right Reserved. Designed and Developed by Mynta Media


Tillbaka till toppen
Baka och laga glutenfritt med Malin
  • Om
  • Recept: Baka glutenfritt
  • Recept: Laga glutenfritt