• Om
  • Recept: Baka glutenfritt
  • Recept: Laga glutenfritt
Baka och laga glutenfritt med Malin
HelgKycklingMiddag

Italienska kycklingrullader med mozzarella, pesto och parmaskinka

av Malin Vesterback 4 maj, 2020

Kycklingrullader blir en trevlig middag i sig – men så är det faktiskt lite pyssligt och hemtrevligt att tillreda dem också! Dessa kycklingrullader fyller du med grön pesto och knyter ihop med parmaskinka. 

Italienska kycklingrullader

4 tunna kycklingfiléer
mozzarellaost
grön pesto (köp färdig eller gör själv genom att mixa basilika, olivolja, parmesanost och pinjenötter)
parmaskinka eller annan lufttorkad skinka
2 dl matlagningsgrädde

1. Banka ut kycklingfiléerna med en kötthammare så att de går att rulla ihop och hålla fyllning. Dela bitarna i två eller behåll dem stora.
2. Bred 1 tsk pesto på varje köttbit och lägg på en bit mozzarellaost i ena kortänden. Rulla ihop.
3. Vira parmaskinka runt varje rullad och lägg dem med skarven nedåt i en ugnsform.
4. Stek i ugnen på 200 C i 10 minuter.
5. Blanda grädde med 1 tsk pesto, salt och peppar och häll över rulladerna. Stek i ytterligare 5 minuter till.
6. Ta ut formen och skär ett snitt i den tjockaste rulladen. Kontrollera att den inte är rosa i mitten – i så fall låter du rulladerna gå i ugnen i 5 minuter till!
Tillagningstiden varierar beroende på hur tjocka rulladerna är.
Servera med risotto eller potatis.
kycklingmozzarellaparmaskinkapesto
0 kommentar
1
FacebookTwitterPinterestWhatsappEmail
Malin Vesterback

Finlandssvensk kreatör och entreprenör.

föregående inlägg
Baka naturligt glutenfria sockermunkar
nästa inlägg
Glutenfria tortillabröd med spenat

Fler recept att pröva

Receptet på mina glutenfria falafel

16 april, 2021

Baka glutenfria naanbröd

9 juni, 2020

Quinoabiffar med tonfisk: fish cakes

19 maj, 2020

Chiapudding med jordgubbar

17 maj, 2020

Enkel snickerskaka till brunchen

11 maj, 2020

Glutenfri jordgubbskaka med glass – supergott!

5 maj, 2020

Baka amerikanskt: glutenfri apelsinpaj

18 april, 2020

Glutenfri pizzadeg – snabbt och enkelt

8 april, 2020

Amerikansk kycklingsoppa

7 april, 2020

Snabb morotssoppa med fetaost

25 mars, 2020

Lämna en kommentar Avbryt svar

Recipe Rating




Spara mitt namn, e-post- och webbadress i denna webbläsare till nästa gång.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Sök recept

Om bloggen

Om bloggen

Malin Vesterback

Hej och välkommen till min receptblogg! Här hittar du mig och mina glutenfria recept som jag utvecklar hemma i mitt kök i Vasa, Finland.

ENDAST FÖR INSPIRATION
Mina recept är på experimentstadiet. Jag kan inte garantera att du får ett likadant resultat hemma. Jag hoppas ändå att du är vågar pröva själv och berätta hur det gick! Tillsammans blir vi bättre på att baka glutenfritt.

Receptkategorier

  • Baka glutenfritt
    • Glutenfritt bröd
    • Glutenfritt knäckebröd och kex
    • Glutenfria mjuka kakor
    • Glutenfria muffins
    • Glutenfria småkakor
    • Glutenfria bullar
    • Glutenfri söt paj
    • Glutenfria tårtor
    • Glutenfri cheesecake
    • Glutenfria bakelser
  • Laga glutenfritt
    • Pizza & plåtbröd
    • Glutenfri matpaj
    • Soppa
    • Glutenfri pasta
    • Gryta
    • Fisk
    • Kyckling

About Me

About Me

Malin Vesterback

Finlandssvensk receptkreatör

malins glutenfria på instagram

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
  • Email

@2020 - All Right Reserved. Designed and Developed by Mynta Media


Tillbaka till toppen
Baka och laga glutenfritt med Malin
  • Om
  • Recept: Baka glutenfritt
  • Recept: Laga glutenfritt