Kycklingrullader blir en trevlig middag i sig – men så är det faktiskt lite pyssligt och hemtrevligt att tillreda dem också! Dessa kycklingrullader fyller du med grön pesto och knyter ihop med parmaskinka.
Italienska kycklingrullader
4 tunna kycklingfiléer
mozzarellaost
grön pesto (köp färdig eller gör själv genom att mixa basilika, olivolja, parmesanost och pinjenötter)
parmaskinka eller annan lufttorkad skinka
2 dl matlagningsgrädde
1. Banka ut kycklingfiléerna med en kötthammare så att de går att rulla ihop och hålla fyllning. Dela bitarna i två eller behåll dem stora.
2. Bred 1 tsk pesto på varje köttbit och lägg på en bit mozzarellaost i ena kortänden. Rulla ihop.
3. Vira parmaskinka runt varje rullad och lägg dem med skarven nedåt i en ugnsform.
4. Stek i ugnen på 200 C i 10 minuter.
5. Blanda grädde med 1 tsk pesto, salt och peppar och häll över rulladerna. Stek i ytterligare 5 minuter till.
6. Ta ut formen och skär ett snitt i den tjockaste rulladen. Kontrollera att den inte är rosa i mitten – i så fall låter du rulladerna gå i ugnen i 5 minuter till!
2. Bred 1 tsk pesto på varje köttbit och lägg på en bit mozzarellaost i ena kortänden. Rulla ihop.
3. Vira parmaskinka runt varje rullad och lägg dem med skarven nedåt i en ugnsform.
4. Stek i ugnen på 200 C i 10 minuter.
5. Blanda grädde med 1 tsk pesto, salt och peppar och häll över rulladerna. Stek i ytterligare 5 minuter till.
6. Ta ut formen och skär ett snitt i den tjockaste rulladen. Kontrollera att den inte är rosa i mitten – i så fall låter du rulladerna gå i ugnen i 5 minuter till!
Tillagningstiden varierar beroende på hur tjocka rulladerna är.
Servera med risotto eller potatis.