• Om
  • Recept: Baka glutenfritt
  • Recept: Laga glutenfritt
Baka och laga glutenfritt med Malin
FiskLunchMiddagVardag

Quinoabiffar med tonfisk: fish cakes

av Malin Vesterback 19 maj, 2020

Att göra egna quinoabiffar (och lära sig ett enkel grundrecept för det) är en smart grej. Eftersom quinoa är ett näringsrikt frö som innehåller nära dubbelt så mycket protein som ris och fyra gånger mer fibrer än couscous blir de en perfekt bas i vegobiffar och annats, som fish cakes.

Glutenfria quinoabiffar gör du av kokt quinoa, ägg och majsmjöl. För att göra så kallade fish cakes tillsätter du tillagad fisk, som till exempel rester av ugnslax. I receptet nedan används helt vanlig tonfisk vilket är billigt och enkelt att förvara hemma.

 

Quinoabiffar med tonfisk

ca 12 st

  • 300 g kokt quinoa
  • 2 burkar tonfisk i vatten
  • 3 ägg
  • 1 dl finhackad gräslök
  • 0,5 dl finhackad färsk dill
  • 0,5 dl sesamfrön
  • 1,5 dl majsmjöl
  • 0,5 tsk havssalt
  • nymald peppar efter smak
  • kokosolja, till stekning
  1. Skölj 1 dl quinoa och koka fröna i 2 dl vatten i 15 minuter. Det borde bli 300 g kokt quinoa.
  2. Häll av tonfisken och blanda med de avsvalnad quinoa i en skål.
  3. Tillsätt äggen, gräslök, dill, sesamfrön och majsmjöl.
  4. Smaksätt med salt och peppar.
  5. Hetta upp en stekpanna och smält en tesked kokosolja i den
  6. Forma biffar av smeten och stek dem gyllenbruna i omgångar. Jag gör runda bullar i händerna, lägger ner dem i stekpannan och plattar till dem direkt i pannan med stekspaden.

Servera biffarna med en god grönsallad.

majsmjölquinoatonfisk
0 kommentar
0
FacebookTwitterPinterestWhatsappEmail
Malin Vesterback

Finlandssvensk kreatör och entreprenör.

föregående inlägg
Chiapudding med jordgubbar
nästa inlägg
Snabba glutenfria bullar utan jäst: chokladbollsbullar

Fler recept att pröva

Receptet på mina glutenfria falafel

16 april, 2021

Baka saftiga glutenfria frallor med sötpotatis – enkelt...

10 oktober, 2020

Glutenfri kaka med kaffesmak

27 juni, 2020

Baka glutenfria naanbröd

9 juni, 2020

Snabba glutenfria bullar utan jäst: chokladbollsbullar

21 maj, 2020

Glutenfria tortillabröd med spenat

5 maj, 2020

Italienska kycklingrullader med mozzarella, pesto och parmaskinka

4 maj, 2020

Glutenfri pizzadeg – snabbt och enkelt

8 april, 2020

Amerikansk kycklingsoppa

7 april, 2020

Glutenfri kaffekaka

5 april, 2020

Lämna en kommentar Avbryt svar

Recipe Rating




Spara mitt namn, e-post- och webbadress i denna webbläsare till nästa gång.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Sök recept

Om bloggen

Om bloggen

Malin Vesterback

Hej och välkommen till min receptblogg! Här hittar du mig och mina glutenfria recept som jag utvecklar hemma i mitt kök i Vasa, Finland.

ENDAST FÖR INSPIRATION
Mina recept är på experimentstadiet. Jag kan inte garantera att du får ett likadant resultat hemma. Jag hoppas ändå att du är vågar pröva själv och berätta hur det gick! Tillsammans blir vi bättre på att baka glutenfritt.

Receptkategorier

  • Baka glutenfritt
    • Glutenfritt bröd
    • Glutenfritt knäckebröd och kex
    • Glutenfria mjuka kakor
    • Glutenfria muffins
    • Glutenfria småkakor
    • Glutenfria bullar
    • Glutenfri söt paj
    • Glutenfria tårtor
    • Glutenfri cheesecake
    • Glutenfria bakelser
  • Laga glutenfritt
    • Pizza & plåtbröd
    • Glutenfri matpaj
    • Soppa
    • Glutenfri pasta
    • Gryta
    • Fisk
    • Kyckling

About Me

About Me

Malin Vesterback

Finlandssvensk receptkreatör

malins glutenfria på instagram

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
  • Email

@2020 - All Right Reserved. Designed and Developed by Mynta Media


Tillbaka till toppen
Baka och laga glutenfritt med Malin
  • Om
  • Recept: Baka glutenfritt
  • Recept: Laga glutenfritt