• Om
  • Recept: Baka glutenfritt
  • Recept: Laga glutenfritt
Baka och laga glutenfritt med Malin
BrunchGlutenfri söt pajHelg

Enkel snickerskaka till brunchen

av Malin Vesterback 11 maj, 2020

En maffig, men lättlagad snickerskaka med jordnötter, cornflakes och choklad – perfekt att duka fram på brunch!

Tips! Du kan också göra myslibars med samma recept.

Recept: Snickerskaka

Klicka för att betygsätta receptet
[Totalt: 8 Medeltal: 4.1]

  • 1 1/2 dl ljus sirap
  • 350 g jordnötssmör
  • 1 dl finhackade jordnötter (lätt saltade)
  • 9-10 dl cornflakes
  • 250 gram mörk choklad
  • 1 dl vispgrädde
  1. Koka upp sirapen i en kastrull och tag sedan bort kastrullen från värmen.
  2. Rör ner jordnötssmöret och rör tills du får en slät smet.
  3. Rör ner de hackade jordnötterna och cornflakes. Rör om så att det mesta av cornflakesen krossas.
  4. Platta ut massan i en form och ställ kallt medan du gör chokladtryffel.
  5. Tryffel: Hetta upp grädden i en kastrull och bryt ner chokladen i en skål. Häll sedan den varma grädden över chokladen och rör om tills du fått en slät smet. Häll chokladglasyren över bottnen.
  6. Ställ kallt att stelna – gärna över natten.
cornflakesjordnötssmörjordnöttermörk choklad
2 kommentarer
0
FacebookTwitterPinterestWhatsappEmail
Malin Vesterback

Finlandssvensk kreatör och entreprenör.

föregående inlägg
Glutenfri jordgubbskaka med glass – supergott!
nästa inlägg
Lista: Glutenfria inspiratörer på Instagram

Fler recept att pröva

Glutenfri västerbottenpaj toppad med lax och färskost

30 augusti, 2020

Glutenfri dessert: smulpaj med banan och mascarponegrädde

28 juli, 2020

Glutenfri smulpaj med äpplen och kanel i gjutjärnspanna

15 juli, 2020

Baka glutenfri smulpaj – här är bästa grundreceptet...

14 juli, 2020

Chiapudding med jordgubbar

17 maj, 2020

Glutenfri jordgubbskaka med glass – supergott!

5 maj, 2020

Italienska kycklingrullader med mozzarella, pesto och parmaskinka

4 maj, 2020

Den supergoda pajen utan socker, nötter, ägg och...

26 april, 2020

Baka amerikanskt: glutenfri apelsinpaj

18 april, 2020

Glutenfri pizzadeg – snabbt och enkelt

8 april, 2020

2 kommentarer

Sofie 7 januari, 2023 - 03:22

Vilket mått på formen hade du ungefär? Fungerar en 28 cm springform eller blir det alldeles för stort?

Svara
Malin Vesterback 14 januari, 2023 - 09:54

Hej! Den här formen jag använt på bilden är 24 cm. 26-28 cm går också, det blir bara en tunnare kaka av det hela. Fördelen är att det stelnar snabbare i kylen.

Svara

Lämna en kommentar Avbryt svar

Recipe Rating




Spara mitt namn, e-post- och webbadress i denna webbläsare till nästa gång.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Sök recept

Om bloggen

Om bloggen

Malin Vesterback

Hej och välkommen till min receptblogg! Här hittar du mig och mina glutenfria recept som jag utvecklar hemma i mitt kök i Vasa, Finland.

ENDAST FÖR INSPIRATION
Mina recept är på experimentstadiet. Jag kan inte garantera att du får ett likadant resultat hemma. Jag hoppas ändå att du är vågar pröva själv och berätta hur det gick! Tillsammans blir vi bättre på att baka glutenfritt.

Receptkategorier

  • Baka glutenfritt
    • Glutenfritt bröd
    • Glutenfritt knäckebröd och kex
    • Glutenfria mjuka kakor
    • Glutenfria muffins
    • Glutenfria småkakor
    • Glutenfria bullar
    • Glutenfri söt paj
    • Glutenfria tårtor
    • Glutenfri cheesecake
    • Glutenfria bakelser
  • Laga glutenfritt
    • Pizza & plåtbröd
    • Glutenfri matpaj
    • Soppa
    • Glutenfri pasta
    • Gryta
    • Fisk
    • Kyckling

About Me

About Me

Malin Vesterback

Finlandssvensk receptkreatör

malins glutenfria på instagram

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
  • Email

@2020 - All Right Reserved. Designed and Developed by Mynta Media


Tillbaka till toppen
Baka och laga glutenfritt med Malin
  • Om
  • Recept: Baka glutenfritt
  • Recept: Laga glutenfritt