En maffig, men lättlagad snickerskaka med jordnötter, cornflakes och choklad – perfekt att duka fram på brunch!
Tips! Du kan också göra myslibars med samma recept.
Recept: Snickerskaka
- 1 1/2 dl ljus sirap
- 350 g jordnötssmör
- 1 dl finhackade jordnötter (lätt saltade)
- 9-10 dl cornflakes
- 250 gram mörk choklad
- 1 dl vispgrädde
- Koka upp sirapen i en kastrull och tag sedan bort kastrullen från värmen.
- Rör ner jordnötssmöret och rör tills du får en slät smet.
- Rör ner de hackade jordnötterna och cornflakes. Rör om så att det mesta av cornflakesen krossas.
- Platta ut massan i en form och ställ kallt medan du gör chokladtryffel.
- Tryffel: Hetta upp grädden i en kastrull och bryt ner chokladen i en skål. Häll sedan den varma grädden över chokladen och rör om tills du fått en slät smet. Häll chokladglasyren över bottnen.
- Ställ kallt att stelna – gärna över natten.
