Glutenfria naanbröd kan du göra naturligt glutenfria med en blandning av rismjöl och kikärtsmjöl. De blir matiga och goda och går fint att vika i handen. Extra goda blir de om du penslar dem med smält smör smaksatt med vitlök och örter.
Glutenfria naanbröd
Glutenfria naanbröd – ät som tillbehör till indiska rätter. Pensla de varma bröden med smält smör smaksatt med ex. krossad vitlök och torkade örter
Spara på pinterest
Servings 8 bröd
Ingredients
- 2 dl mjölk
- 2 dl vatten hett
- 0,5 tsk salt
- ¼ pkt färsk jäst ca 12g
- 2 msk psylliumpulver
- 1 dl kikärtsmjöl
- 2 dl rismjöl
- 2 msk sesamfrön
Instructions
- Blanda kall mjölk med hett vatten.
- Kontrollera att blandningen är fingerljum och smula därefter ner jästen. Rör om tills jästen upplöst sig helt i vätskan. Salta.
- Blanda psyllium, kikärtsmjöl, rismjöl och frön i en skål och vänd ner i degspadet.
- Arbeta degen för hand med en slev tills allt är väl blandat. Så småningom börjar psylliumet svälla och degen blir fastare.
- Låt smeten stå och svälla/jäsa i 30 minuter.
- Baka ut degen i rismjöl. Använd så mycket mjöl du behöver för att degen inte ska kladda på fingrarna eller fastna på bordet.
- Dela degen i 8 bitar. Kavla ut dem till tunna, ovala bröd.
- Värm en stekpanna (helst i gjutjärn) och stek bröden på hög värme på båda sidor. De är klara när de fått färg.
- Förvara de varma bröden invirade i en bakduk så hålls de mjuka. När de har svalnat kan du lägga dem i en plastpåse.
- Servering: Värm bröden i ugn eller i mikrovågsugnen. Pensla dem med smält smör som du smaksatt med krossad vitlök och torkade örter.
Recept & foto: Malin Vesterback
Du kanske också gillar:
6 kommentarer
Detta receptet är absolut inte bra. Rekommenderar ingen att följa detta om ni vill ha något glutenfritt naanbröd. Snarare glutenfritt knäckebröd eller dylikt. Något är verkligen fel på receptet och bör ses över av personen som skapat det. Följde receptet till punkt och pricka. Men tyvärr blev det inget naanbröd av detta. Och då är vi samtliga involverade vana i köket.
Hej, tack för er feedback. Kanske blev det för lång tid i stekpannan så att de blev torra? Vi ska testa receptet igen och förtydliga gräddningen. Eventuellt kunde de bakas i ugn också.
Mycket nöjd med detta recept! Har gjort det ett par gånger nu och hela familjen gillar det! Mjukt, gott och härligt!
vad roligt, tack!
De blev väldigt saftiga och goda, så ovan recension måste haft otur i tillverkningen. Vi stekte i olivolja och använde torrjäst. Det blev extra gott att blanda i kryddning i smeten såsom färska örter och vitlök. Tack ??
Tack! Jag önskar jag kunde få stå bredvid hemma hos folk när de bakar så jag själv får se vad som går snett. Kul att det funkade för dig 🙂