Glutenfria naanbröd kan du göra naturligt glutenfria med en blandning av rismjöl och kikärtsmjöl. De blir matiga och goda och går fint att vika i handen. Extra goda blir de om du penslar dem med smält smör smaksatt med vitlök och örter.

Glutenfria naanbröd
Glutenfria naanbröd – ät som tillbehör till indiska rätter. Pensla de varma bröden med smält smör smaksatt med ex. krossad vitlök och torkade örter
Spara på pinterestPortioner 8 bröd
Ingredienser
- 2 dl mjölk
- 2 dl vatten hett
- 0,5 tsk salt
- ¼ pkt färsk jäst ca 12g
- 2 msk psylliumpulver
- 1 dl kikärtsmjöl
- 2 dl rismjöl
- 2 msk sesamfrön
Instruktioner
- Blanda kall mjölk med hett vatten.
- Kontrollera att blandningen är fingerljum och smula därefter ner jästen. Rör om tills jästen upplöst sig helt i vätskan. Salta.
- Blanda psyllium, kikärtsmjöl, rismjöl och frön i en skål och vänd ner i degspadet.
- Arbeta degen för hand med en slev tills allt är väl blandat. Så småningom börjar psylliumet svälla och degen blir fastare.
- Låt smeten stå och svälla/jäsa i 30 minuter.
- Sätt ugnen på 225 C.
- Baka ut degen i rismjöl. Använd så mycket mjöl du behöver för att degen inte ska kladda på fingrarna eller fastna på bordet.
- Dela degen i 8 bitar. Kavla ut dem till tunna, ovala bröd.
- Värm en stekpanna (helst i gjutjärn) och stek bröden på hög värme på båda sidor. De är klara när de fått färg.
- Förvara de varma bröden invirade i en bakduk så hålls de mjuka. När de har svalnat kan du lägga dem i en plastpåse.
- Servering: Värm bröden i ugn eller i mikrovågsugnen. Pensla dem med smält smör som du smaksatt med krossad vitlök och torkade örter.
Recept & foto: Malin Vesterback
Du kanske också gillar:

KategorierMiddag