• Om
  • Recept: Baka glutenfritt
  • Recept: Laga glutenfritt
Baka och laga glutenfritt med Malin
Glutenfritt brödMiddag

Baka glutenfria naanbröd

av Malin Vesterback 9 juni, 2020
glutenfria naanbröd

Glutenfria naanbröd kan du göra naturligt glutenfria med en blandning av rismjöl och kikärtsmjöl. De blir matiga och goda och går fint att vika i handen. Extra goda blir de om du penslar dem med smält smör smaksatt med vitlök och örter.


Klicka för att betygsätta receptet
[Totalt: 7 Medeltal: 3.1]
Skriv ut

Glutenfria naanbröd

Glutenfria naanbröd – ät som tillbehör till indiska rätter. Pensla de varma bröden med smält smör smaksatt med ex. krossad vitlök och torkade örter
Spara på pinterest
Förberedelser 15 minuter
Tillagningstid 15 minuter
Jästid 30 minuter
Total tid 1 timme
Portioner 8 bröd
Receptkreatör Malin Vesterback

Ingredienser

  • 2 dl mjölk
  • 2 dl vatten hett
  • 0,5 tsk salt
  • ¼ pkt färsk jäst ca 12g
  • 2 msk psylliumpulver
  • 1 dl kikärtsmjöl
  • 2 dl rismjöl
  • 2 msk sesamfrön

Instruktioner

  • Blanda kall mjölk med hett vatten.
  • Kontrollera att blandningen är fingerljum och smula därefter ner jästen. Rör om tills jästen upplöst sig helt i vätskan. Salta.
  • Blanda psyllium, kikärtsmjöl, rismjöl och frön i en skål och vänd ner i degspadet.
  • Arbeta degen för hand med en slev tills allt är väl blandat. Så småningom börjar psylliumet svälla och degen blir fastare.
  • Låt smeten stå och svälla/jäsa i 30 minuter.
  • Baka ut degen i rismjöl. Använd så mycket mjöl du behöver för att degen inte ska kladda på fingrarna eller fastna på bordet.
  • Dela degen i 8 bitar. Kavla ut dem till tunna, ovala bröd.
  • Värm en stekpanna (helst i gjutjärn) och stek bröden på hög värme på båda sidor. De är klara när de fått färg.
  • Förvara de varma bröden invirade i en bakduk så hålls de mjuka. När de har svalnat kan du lägga dem i en plastpåse.
  • Servering: Värm bröden i ugn eller i mikrovågsugnen. Pensla dem med smält smör som du smaksatt med krossad vitlök och torkade örter.

Recept & foto: Malin Vesterback


Du kanske också gillar:

kikärtsmjölrismjöl
6 kommentarer
1
FacebookTwitterPinterestWhatsappEmail
Malin Vesterback

Finlandssvensk kreatör och entreprenör.

föregående inlägg
Lyckas med naturligt glutenfri tårtbotten
nästa inlägg
Picklad rödlök med lime

Fler recept att pröva

Receptet på mina glutenfria falafel

16 april, 2021

Söt-syrlig glutenfri kavring med tranbär och nötter –...

28 november, 2020

Naturligt glutenfri kavring med lingon

4 november, 2020

Baka saftiga glutenfria frallor med sötpotatis – enkelt...

10 oktober, 2020

Så här bakar du glutenfria brödkakor med inspiration...

18 juli, 2020

Glutenfritt tunnbröd i stekpanna

24 maj, 2020

Quinoabiffar med tonfisk: fish cakes

19 maj, 2020

Glutenfria tortillabröd med spenat

5 maj, 2020

Italienska kycklingrullader med mozzarella, pesto och parmaskinka

4 maj, 2020

Glutenfri pizzadeg – snabbt och enkelt

8 april, 2020

6 kommentarer

Missnöjda 16 april, 2021 - 21:16

1 star
Detta receptet är absolut inte bra. Rekommenderar ingen att följa detta om ni vill ha något glutenfritt naanbröd. Snarare glutenfritt knäckebröd eller dylikt. Något är verkligen fel på receptet och bör ses över av personen som skapat det. Följde receptet till punkt och pricka. Men tyvärr blev det inget naanbröd av detta. Och då är vi samtliga involverade vana i köket.

Svara
Malin Vesterback 22 april, 2021 - 08:42

Hej, tack för er feedback. Kanske blev det för lång tid i stekpannan så att de blev torra? Vi ska testa receptet igen och förtydliga gräddningen. Eventuellt kunde de bakas i ugn också.

Svara
AnnaKarin 20 oktober, 2021 - 19:20

4 stars
Mycket nöjd med detta recept! Har gjort det ett par gånger nu och hela familjen gillar det! Mjukt, gott och härligt!

Svara
Malin Vesterback 14 januari, 2023 - 10:03

vad roligt, tack!

Svara
Camilla 4 februari, 2022 - 19:54

4 stars
De blev väldigt saftiga och goda, så ovan recension måste haft otur i tillverkningen. Vi stekte i olivolja och använde torrjäst. Det blev extra gott att blanda i kryddning i smeten såsom färska örter och vitlök. Tack 🙏🤗

Svara
Malin Vesterback 14 januari, 2023 - 09:59

Tack! Jag önskar jag kunde få stå bredvid hemma hos folk när de bakar så jag själv får se vad som går snett. Kul att det funkade för dig 🙂

Svara

Lämna en kommentar Avbryt svar

Recipe Rating




Spara mitt namn, e-post- och webbadress i denna webbläsare till nästa gång.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Sök recept

Om bloggen

Om bloggen

Malin Vesterback

Hej och välkommen till min receptblogg! Här hittar du mig och mina glutenfria recept som jag utvecklar hemma i mitt kök i Vasa, Finland.

ENDAST FÖR INSPIRATION
Mina recept är på experimentstadiet. Jag kan inte garantera att du får ett likadant resultat hemma. Jag hoppas ändå att du är vågar pröva själv och berätta hur det gick! Tillsammans blir vi bättre på att baka glutenfritt.

Receptkategorier

  • Baka glutenfritt
    • Glutenfritt bröd
    • Glutenfritt knäckebröd och kex
    • Glutenfria mjuka kakor
    • Glutenfria muffins
    • Glutenfria småkakor
    • Glutenfria bullar
    • Glutenfri söt paj
    • Glutenfria tårtor
    • Glutenfri cheesecake
    • Glutenfria bakelser
  • Laga glutenfritt
    • Pizza & plåtbröd
    • Glutenfri matpaj
    • Soppa
    • Glutenfri pasta
    • Gryta
    • Fisk
    • Kyckling

About Me

About Me

Malin Vesterback

Finlandssvensk receptkreatör

malins glutenfria på instagram

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
  • Email

@2020 - All Right Reserved. Designed and Developed by Mynta Media


Tillbaka till toppen
Baka och laga glutenfritt med Malin
  • Om
  • Recept: Baka glutenfritt
  • Recept: Laga glutenfritt