glutenfria naanbröd

Glutenfria naanbröd kan du göra naturligt glutenfria med en blandning av rismjöl och kikärtsmjöl. De blir matiga och goda och går fint att vika i handen. Extra goda blir de om du penslar dem med smält smör smaksatt med vitlök och örter.


Klicka för att betygsätta receptet
[Totalt: 3 Medeltal: 3]
Skriv ut

Glutenfria naanbröd

Glutenfria naanbröd – ät som tillbehör till indiska rätter. Pensla de varma bröden med smält smör smaksatt med ex. krossad vitlök och torkade örter
Spara på pinterest
Förberedelser 15 minuter
Tillagningstid 15 minuter
Jästid 30 minuter
Total tid 1 timme
Portioner 8 bröd
Receptkreatör Malin Vesterback

Ingredienser

  • 2 dl mjölk
  • 2 dl vatten hett
  • 0,5 tsk salt
  • ¼ pkt färsk jäst ca 12g
  • 2 msk psylliumpulver
  • 1 dl kikärtsmjöl
  • 2 dl rismjöl
  • 2 msk sesamfrön

Instruktioner

  • Blanda kall mjölk med hett vatten.
  • Kontrollera att blandningen är fingerljum och smula därefter ner jästen. Rör om tills jästen upplöst sig helt i vätskan. Salta.
  • Blanda psyllium, kikärtsmjöl, rismjöl och frön i en skål och vänd ner i degspadet.
  • Arbeta degen för hand med en slev tills allt är väl blandat. Så småningom börjar psylliumet svälla och degen blir fastare.
  • Låt smeten stå och svälla/jäsa i 30 minuter.
  • Sätt ugnen på 225 C.
  • Baka ut degen i rismjöl. Använd så mycket mjöl du behöver för att degen inte ska kladda på fingrarna eller fastna på bordet.
  • Dela degen i 8 bitar. Kavla ut dem till tunna, ovala bröd.
  • Värm en stekpanna (helst i gjutjärn) och stek bröden på hög värme på båda sidor. De är klara när de fått färg.
  • Förvara de varma bröden invirade i en bakduk så hålls de mjuka. När de har svalnat kan du lägga dem i en plastpåse.
  • Servering: Värm bröden i ugn eller i mikrovågsugnen. Pensla dem med smält smör som du smaksatt med krossad vitlök och torkade örter.

Recept & foto: Malin Vesterback


Du kanske också gillar:

KategorierMiddag

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Recipe Rating




Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.