• Om
  • Recept: Baka glutenfritt
  • Recept: Laga glutenfritt
Baka och laga glutenfritt med Malin
FikaGlutenfria mjuka kakorVardag

Glutenfri kaka med kaffesmak

av Malin Vesterback 27 juni, 2020
glutenfri mjuk kaka

En glutenfri kaka som imponerar är denna lätt marmorerade kaffekaka med en härlig rand i mitten. Den är riktigt god också med smak av kaffe och kanel. Om du vill kan du toppa den med chokladglasyr och hackade nötter.

Baka glutenfri kaka med mjölmix

Mjuka kakor bakade på endast mjölmix har en tendens att smaka lite torrt. Blanda i lite pofiber så blir det bättre! För detta recept har använts Sempers fina mix och Semper pofiber.
Du kan också baka naturligt glutenfritt med en egen mjölmix, gärna en blandning av rismjöl, potatismjöl och kokosfibermjöl.

Formen som använts heter ”Elegant Heart” av Nordic Ware.

Så här gör du en kaffemarmorering

Den fina randen i kakan får du till genom att göra ett ”strössel” som är en blandning av farinsocker, kaffepulver och kanel. När du häller upp kaksmeten i formen pausar du ungefär vid hälften och strör över sockret. Sedan häller du på resten av smeten och gräddar.
Strösslet löser upp sig under gräddningen och färgar smeten intill så att det blir en mörk rand i kakan. Snyggt, eller hur?

Recept på glutenfri kaka med kaffesmak

Klicka för att betygsätta receptet
[Totalt: 1 Medeltal: 5]

Nedan hittar du receptet på kakan. Chokladglasyren gör du av 1 dl florsocker, 1 msk kakao och 1 msk kaffe. För extra glansig glasyr kan du smaksätta med chokladsås till glass! Givetvis får du samma effekt av smör men då står sig inte kakan i rumstemperatur.

Skriv ut

Glutenfri kaka med kaffemarmorering

En glutenfri kaka som både smakar bra och gör ett vackert intryck på fikabordet.
Spara på pinterest
Förberedelser 20 minuter
Tillagningstid 35 minuter
Total tid 55 minuter
Portioner 1 kaka
Receptkreatör Malin Vesterback

Equipment

  • Kakform

Ingredienser

Kaksmet

  • 175 g smör rumstempererat
  • 2 dl strösocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 4 dl fin glutenfri mix Semper
  • 1 dl pofiber Semper
  • 1 tsk bakpulver
  • 3 st ägg
  • 1,5 dl kvarg naturell

Kaffeströssel

  • 1 dl farinsocker
  • 3 tsk kaffepulver espresso
  • 1 tsk kanel malen

Instruktioner

Kaffeströssel

  • Rör ihop alla ingredienser i en skål.
  • Ställ åt sidan medan du gör kaksmeten.

Kaka

  • Sätt ugnen på 175 C. Smöra och bröa en kakform med pofiber (2,4 l).
  • Rör smör, socker och vaniljsocker krämigt i en hushållsassistent med paddel-insats, eller rör för hand. Skrapa ned smet som samlas längs kanterna av skålen så att allt blandas väl.
  • Tillsätt äggen, ett i sänder.
  • Blanda torra ingredienserna i en skål och tillsätt dem under omrörning växelvis med kvarg.
  • Häll upp hälften av smeten i formen och bred ut den med en sked (smeten är ganska trög i konsistensen).
  • Fördela kaffeströsslet över smeten och toppa med resterande smet.
  • Grädda kakan i mitten av ugnen i ca 35 minuter.
  • Låt kakan svalna i 10 minuter innan du stjälper upp den på ett fat.

Anteckning

Om kakan inte lossnar direkt så låt den stå sådär på fatet och svalna helt innan du försiktigt hjälper till med en gummispatel. Dra med den längs med formens kanter tills kakan lossnat.

Andra recept på glutenfri kaka:

Glutenfri kaffekaka
Polentakaka med apelsin
kaffekvarg
0 kommentar
0
FacebookTwitterPinterestWhatsappEmail
Malin Vesterback

Finlandssvensk kreatör och entreprenör.

föregående inlägg
Picklad rödlök med lime
nästa inlägg
Kokospannacotta med mango i romsockerlag

Fler recept att pröva

Receptet på mina glutenfria falafel

16 april, 2021

Baka saftiga glutenfria frallor med sötpotatis – enkelt...

10 oktober, 2020

Glutenfria cupcakes – grundrecept, fyllningar och frostings

5 september, 2020

Så här bakar du naturligt glutenfri kladdkaka med...

29 maj, 2020

Baka naturligt glutenfri tårta till morsdag: stracciatellatårta

23 maj, 2020

Snabba glutenfria bullar utan jäst: chokladbollsbullar

21 maj, 2020

Quinoabiffar med tonfisk: fish cakes

19 maj, 2020

Glutenfri jordgubbskaka med glass – supergott!

5 maj, 2020

Glutenfria tortillabröd med spenat

5 maj, 2020

Glutenfri chokladtårta med 3 sorters choklad

24 april, 2020

Lämna en kommentar Avbryt svar

Recipe Rating




Spara mitt namn, e-post- och webbadress i denna webbläsare till nästa gång.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Sök recept

Om bloggen

Om bloggen

Malin Vesterback

Hej och välkommen till min receptblogg! Här hittar du mig och mina glutenfria recept som jag utvecklar hemma i mitt kök i Vasa, Finland.

ENDAST FÖR INSPIRATION
Mina recept är på experimentstadiet. Jag kan inte garantera att du får ett likadant resultat hemma. Jag hoppas ändå att du är vågar pröva själv och berätta hur det gick! Tillsammans blir vi bättre på att baka glutenfritt.

Receptkategorier

  • Baka glutenfritt
    • Glutenfritt bröd
    • Glutenfritt knäckebröd och kex
    • Glutenfria mjuka kakor
    • Glutenfria muffins
    • Glutenfria småkakor
    • Glutenfria bullar
    • Glutenfri söt paj
    • Glutenfria tårtor
    • Glutenfri cheesecake
    • Glutenfria bakelser
  • Laga glutenfritt
    • Pizza & plåtbröd
    • Glutenfri matpaj
    • Soppa
    • Glutenfri pasta
    • Gryta
    • Fisk
    • Kyckling

About Me

About Me

Malin Vesterback

Finlandssvensk receptkreatör

malins glutenfria på instagram

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
  • Email

@2020 - All Right Reserved. Designed and Developed by Mynta Media


Tillbaka till toppen
Baka och laga glutenfritt med Malin
  • Om
  • Recept: Baka glutenfritt
  • Recept: Laga glutenfritt